Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ASC+T

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
kamikaze5100
Klubové ID: 908

#21 Příspěvek od kamikaze5100 »

Huska píše:
Marrtin píše:Tak jsem to cely precet a nevim, jestli to par lidi nerika obracene. Ja to doted chapal takhle:

ASC = Automatic Stability Control - z toho sem usoudil ze se stara o stabilitu podvozku a teda jen pribrzduje kola, aby vytvorilo protimoment, ktery vyrovnava zacinajici smyk

ASC+T = + Traction. To je prave navic ten protiprokluz, kterej dusi motor.

Je to tak?
ASC není stabilizace ale " anti slide control"

Ondro... nevěřím tomu že by kamoš měl auto s trakcí a samosvorem originál z BMW ... to že si to někdo nechal namontovat a zapsat do TP je možné ale drifovat s tímto autem nelze .... ASC+T se zapíná automaticky nad 50km/h. takže samosvor by skutečně nevydržel ...lamely by se spálili po párk tis km.

čau tome nevim čim to je ale ma to v německem techničaku je možne že ten difer už davno nejede :lol:
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od JaraX »

btw jakžote ma e38 asc+t a samosvor?
Slid
Klubové ID: 1699

#23 Příspěvek od Slid »

fix píše:
Slid píše:ono jde ASC dodělat? to jsem nevěděl a jak to je náročné?
no na 318tds to snad není potřeba ne? :lol:
no na moje to nechci :D , ale spíše mě zajímá jak se to dělá
chrompacket

#24 Příspěvek od chrompacket »

sihlovecondra píše:kamoš koupil touringa E36 a ma tam ASC+T a ktomu samosvor, ma to zapsane i v německem techničaku. Takže to asi dohromady jde. Ma jeden z poslednich model. Ja mam v 323i E36 jenom ASC a pohoda, ktomu už mam i samosvor stači ho namontovat jen se mě do toho moc nechce :oops: ale schaněl jsem ho dlouho takže ho nikomu nedam :lol:
ja jen ze to neni v TP, ale v servisce na strance vybava...je tam vlepeny papirek v nemcine s vybavou, ktere to auto melo od vyroby..
popravde receno nevim jak to vsechno dohromady funguje, ale nedokazal jsem to auto na prachu a hline urvat..brzdilo me to a pripadalo mi to jako by to ubralo GAS..no a potom zase pridalo a zase brzdilo a porad dookola :lol: ..uvidime v zime...kazdopadne mam ted jina problemy pac nemam bocni sklo..
V Patek me v podzemnich garazich v Ostrave ve Futuru vykradli...btw..
lidi davejte si pozor co ja vim tak clovek z uklidovky, ktery mi vysaval auto od skla mi rikal, ze se to tam zase rozsiruje a ty kradeze jsou tam casteji a casteji, kdysi to pry na chvilku utichlo, kdyz tam meli krimi v civilu, ale ted se to zas rozjelo... ten magor co chodi s tou empetrojkou v uchu a jako ze to tam hlida je tam stejne na dve veci a kamerovy system jak jsem mel moznost videt je taky stoji za to..(jestli se vam na nem podari vubec svoje auto poznat budete dobri)...takze budte opatrni :wink:
Marrtin
Klubové ID: 4041

#25 Příspěvek od Marrtin »

Huska píše:
Marrtin píše:Tak jsem to cely precet a nevim, jestli to par lidi nerika obracene. Ja to doted chapal takhle:

ASC = Automatic Stability Control - z toho sem usoudil ze se stara o stabilitu podvozku a teda jen pribrzduje kola, aby vytvorilo protimoment, ktery vyrovnava zacinajici smyk

Je to tak?
ASC není stabilizace ale " anti slide control"

Ondro... nevěřím tomu že by kamoš měl auto s trakcí a samosvorem originál z BMW ... to že si to někdo nechal namontovat a zapsat do TP je možné ale drifovat s tímto autem nelze .... ASC+T se zapíná automaticky nad 50km/h. takže samosvor by skutečně nevydržel ...lamely by se spálili po párk tis km.
No tak ja nevim. Ja skoru vsude nasel, ze ASC je Automatic Stability Control pripadne + Traction. Tady je treba stranka, kde se o tom trochu povida:

http://users.cybercity.dk/~bbo2530/Private/traction.htm
wacc
Klubové ID: 1576

#26 Příspěvek od wacc »

Huska píše:

u e36 ASC+T (dusí motor a přibržduje zadní kola) a se samosvorem nejde kombinovat :!: .... kdo by to udělal spálí během pár tis km spojky v samosvoru !!!!!!!
Kombinace samosvor lze s ASC bez trakce (samotné ASC jen "dusí" motor).
Jinak auta vybavená samosvorem z výroby neměla ASC a jak psal Speedy trakce samosvor nenahradí ... je to prostě funkcí jiný systém
Vsak jsem psal, ze musi jezdit s vypnutym ASC+T
Taky myslim, ze do aut se zvlastni vybavou "209 - SPERRDIFFERENTIAL 25%" se uz ASC+T nedavalo. Protoze bylo ASC+T od nejakeho roku u sestivalcu v zakladni vybave, da se podle chybejiciho tlacitka ASC+T zjistit, ze ma (melo) auto samosvor.
wacc

#27 Příspěvek od wacc »

Je to tak?
IMHO se pletes, protoze ASC snizuje vykon motoru vlastni skrtici klapkou.
Marrtin
Klubové ID: 4041

#28 Příspěvek od Marrtin »

wacc píše:

Je to tak?
IMHO se pletes, protoze ASC snizuje vykon motoru vlastni skrtici klapkou.
Ok, no ja prave driv myslel, ze vykon motoru snizuje jen ASC+T. Ale nemelo by to asi logiku, aby ASC bez T jen brzdilo kola a nechalo zaroven na ne prenaset plnou silu motoru...

Btw. mam ASC+T a kazdej asi vi, ze to neni vsemocny. Vcera na snehu jsem na trojku protocil kola a prdel ulitla na rovny silnici do strany, ze sem mel co delat. No ale zas uprime, mam furt letnaky...
wacc

#29 Příspěvek od wacc »

Vsemocny to rozhodne neni a mnohdy se to dokonce musi vypnout, coz je vhodne napr. pri rozjizdeni se z hlubsiho snehu.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#30 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Spozdeni aktivace ASC lze regulovat natazenim lanka v bovdenu od ASC klapky.

Nevim, proc by melo ASC spalit lamely v samosvoru. Logicky kdyz nad tim premyslim, tak jedu zatacku ostre, tak samosvor prenasi vykon i na druhe kolo. Pokud zacne zabirat T, tak pribrzduje protacejici se kolo a tim zvysuje prenos sily z pomalejisho kola na rychlejsi. Navic pritom zabira ASC a tim udrzuje auto ve stope. Nebo-li ASC zabere drive, nez se v podstate spera dostane poradne ke slovu. A tim naopak ty lamely usetri.
Yngwie

#31 Příspěvek od Yngwie »

chrompacket píše:
sihlovecondra píše:kamoš koupil touringa E36 a ma tam ASC+T a ktomu samosvor, ma to zapsane i v německem techničaku. Takže to asi dohromady jde. Ma jeden z poslednich model. Ja mam v 323i E36 jenom ASC a pohoda, ktomu už mam i samosvor stači ho namontovat jen se mě do toho moc nechce :oops: ale schaněl jsem ho dlouho takže ho nikomu nedam :lol:
ja jen ze to neni v TP, ale v servisce na strance vybava...je tam vlepeny papirek v nemcine s vybavou, ktere to auto melo od vyroby..
popravde receno nevim jak to vsechno dohromady funguje, ale nedokazal jsem to auto na prachu a hline urvat..brzdilo me to a pripadalo mi to jako by to ubralo GAS..no a potom zase pridalo a zase brzdilo a porad dookola :lol: ..uvidime v zime...kazdopadne mam ted jina problemy pac nemam bocni sklo..
lidi davejte si pozor co ja vim tak clovek z uklidovky, ktery mi vysaval auto od skla mi rikal, ze se to tam zase rozsiruje a ty kradeze jsou tam casteji a casteji, kdysi to pry na chvilku utichlo, kdyz tam meli krimi v civilu, ale ted se to zas rozjelo... ten magor co chodi s tou empetrojkou v uchu a jako ze to tam hlida je tam stejne na dve veci a kamerovy system jak jsem mel moznost videt je taky stoji za to..(jestli se vam na nem podari vubec svoje auto poznat budete dobri)...takze budte opatrni :wink:
OT: Rozmlatili ti okno? Mel jsi neco uvnitr auta? jen me to zajima...taky jsem tam obcas a nerad bych, aby mi cestou domu byla zima:)
chrompacket

#32 Příspěvek od chrompacket »

Yngwie píše:
chrompacket píše:
OT: Rozmlatili ti okno? Mel jsi neco uvnitr auta? jen me to zajima...taky jsem tam obcas a nerad bych, aby mi cestou domu byla zima:)
vzali mi navigacku..nechal jsem ji priplacnutou na okne.. :oops: ..jinak kdyz jsem se vracel bylo 1°C a to byla teprve sranda..jeste ze mi to povysavali, kdyz uz to tam nedokazou uhlidat
Pacey

#33 Příspěvek od Pacey »

Poradi nekdo jak by slo ASC dodelat, popripade co to vsechno obnasi???

:twisted: :) :)
JIP

#34 Příspěvek od JIP »

Pacey píše:Poradi nekdo jak by slo ASC dodelat, popripade co to vsechno obnasi???

Zhruba to obnáší domontáž klapky ASC před klasickou škrtící klapku, jiné koleno sání, hafo hafo kabeláže, řídící jednotku ASC, spína, kontrolku a v celkovém součtu to vůbec nemá cenu...tak asi tak... :wink:
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JaraX »

JIP píše:
Pacey píše:Poradi nekdo jak by slo ASC dodelat, popripade co to vsechno obnasi???

Zhruba to obnáší domontáž klapky ASC před klasickou škrtící klapku, jiné koleno sání, hafo hafo kabeláže, řídící jednotku ASC, spína, kontrolku a v celkovém součtu to vůbec nemá cenu...tak asi tak... :wink:

lepší pořídit špéru
JIP

#36 Příspěvek od JIP »

JaraX píše:lepší pořídit špéru
:cool2:
Pacey

#37 Příspěvek od Pacey »

:( dodelaval jste to nekdo... jako jestli to umi nekdo doma dobastlit :) a popripade co to vyslo..? :roll:
Odpovědět