Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Co s křídlem na E36 sedan?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
michal09
Klubové ID: 1407

#1 Příspěvek od michal09 »

Zdar všici. Už je to nějakej pátek co jsem si přivezl 36ku z D. Na fotce je křídlo, se kterým jsem auto koupil... Křídlo je plastové, zn. HELLA s integrovaným brzovým světlem, origo na e36ku. Sedí pěkně a ačkoli jsem anti-tuningovej typ, tak se mi na autě líbí...

Problém je ale takovej: Křídlo jak je z plastu, kdysi lakované do barvy auta, tak zvrchu je hodně vybledlé od sluníčka (asi nekvalitně nalakované), tak hodně, že tam jsou doslova bílé mapy... To by nebylo nic tak strašnýho, ale ono je i místama zvrchu propadlé, na první pohled to neni vidět, ale když si přejedete rukou po křídle, je cejtit v určitých místech velmi pozvolná cca 2mm hluboká "propadlina", nejsíš taky od rozpáleného letního slunce... Ale jen na vrchní ploše, konce a hrany jsou pevné a v poho...

No a co s tím, to se chci zeptat na váš názor, co by jste udělali vy...

1.) Nejjednodušší by bylo křídlo proště odlepit a vyhodit (i když je to možná škoda, protože je fakt pěkný a neni to žádnej lacinej krám)...

2.) Nebo možná by se to dalo opravit, ale myslim, že by to nestálo za nic... Vyrovnávat do roviny plast ktrej neni rovnej - myslim že by to byla zbytečná práce.

3.)Sehnat new... Muselo by vypadat stejně jako to moje, nic většího, a hlavně musí mít v sobě přídavnou brzdovku... Ale nové v BMW M-tech stojí 10500, od Riegru stojí 7500, od Lesteru 5500, od AutoStyle 5000 atd... A Třeba 5k za nějakej šunt z AutoStyle vyhazovat fakt nechci!! Nevíte někdo o nějakým pěkným křidélku za rozumnou cenu, nový, nebo starší, to je jedno.... No a podstatný taky je, jestli je lepší plastový, nebo laminátový? Každej mi říkal něco jinýho....

4.) No a nebo to prostě nechat jen nalakovat a nechat to být, protože opravdu na první pohled mu nic není, respektive když o tom nevíte, že neni zcera rovné, nevšimnete si...

Mno tak zde jsou foto a jen dodám pro rejpaly, že se znakem ///M jsem to už koupil, i když nic ///M na autě nebylo.... :wink:

Díky všem za ohlasy a názory :)

Obrázek
Obrázek

Obrázek

Obrázek
pozisss
Klubové ID: 1468

#2 Příspěvek od pozisss »

Křidýlko je pěkný, vyhodit ho by byla škoda) Myslím, že vybrousit, přetáhnout kytem, znovu brousit a nalakovat nejni problém... Jo a jestli nový, tak plast, protože laminát strašně lehko praská - teď jsem zrušil lízátko malinkým ťukancem...
pozisss
Klubové ID: 1468

#3 Příspěvek od pozisss »

jinak jestli někdo ví, jestli se dělá na kupéčko taky se světlem, tak by mě zajímalo kolik stojí..(žádnej SHIT nechci)
michal09

#4 Příspěvek od michal09 »

pozisss píše:jinak jestli někdo ví, jestli se dělá na kupéčko taky se světlem, tak by mě zajímalo kolik stojí..(žádnej SHIT nechci)
Já myslim, že by se určitě mělo dělat na coupé, i se světlem...
Mrkni sem http://tuning.autodoplnky.cz/spoilery-mracitka-masky/
tam něco určo najdeš, nebo origo BMW (ten je kolem 10k)...

Jinak díky za názor, počkám si na dálší... :wink: Ale možná máš pravdu... :P
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od _peper »

Na coupe mám tohle, je to origo díl. Ale taky pořádně vyšislý od sluníčka. Oproti tvému je nižší a bez světla což se mi líbí víc.
Jinak sundat bych ti určitě nedoporučoval, myslím, že ho budeš mít přišroubované, takže o díry v kufru určitě nestojíš.

Obrázek
Obrázek[/code]
JIP

#6 Příspěvek od JIP »

Řekl bych, že každý solidní lakýrník si s tou nerovností hravě poradí, tak neměj obavy. :wink:
Ápropos ty tvoje kola úplně žeru, vypadají fantasticky!
Nevíte náhodou někdo, kde se v ČR dá koupit jen taková ta malá odtrhová hrana na kufr E36 Coupé? Mě se moc líbí a v žádným tuningshopu jsem na ni nenarazil...jenom samé megasuperbig křídla jako na Boeing, fuj! :roll:
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Huska »

jen přebrousit vykytovat a nalakovat ... víc bych nedělal...hlavně bych ho ani nesundával z auta :-)
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
matal Moderátor
Moderátor
Klubové ID: 119
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matal Moderátor »

Huska píše:jen přebrousit vykytovat a nalakovat ... víc bych nedělal...hlavně bych ho ani nesundával z auta :-)
Přesně tak.. :wink: A až budeš v tom lakování,tak si nalakuj i nárazníky a prahy,hned to auto dostane jiný rozměr.. 8)
Kola jsou supr..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
sadamcx65

#9 Příspěvek od sadamcx65 »

JIP píše:Řekl bych, že každý solidní lakýrník si s tou nerovností hravě poradí, tak neměj obavy. :wink:
Nevíte náhodou někdo, kde se v ČR dá koupit jen taková ta malá odtrhová hrana na kufr E36 Coupé? Mě se moc líbí a v žádným tuningshopu jsem na ni nenarazil...jenom samé megasuperbig křídla jako na Boeing, fuj! :roll:
Odtrhovka http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/riege ... 3-s1008818
http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/zadni ... 6-s1180552 ;)
Tomas8409
Klubové ID: 866
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Tomas8409 »

přesně jak píše matal...pak to bude super :wink:
michal09

#11 Příspěvek od michal09 »

matal píše:
Huska píše:jen přebrousit vykytovat a nalakovat ... víc bych nedělal...hlavně bych ho ani nesundával z auta :-)
Přesně tak.. :wink: A až budeš v tom lakování,tak si nalakuj i nárazníky a prahy,hned to auto dostane jiný rozměr.. 8)
Kola jsou supr..
Pánové, to jsou foto asi 3 měsíce starý :) ... Lakýrníka jsem už navštívil, prahy a přední nárazník už jsou v laku a vypadá to myslim moc dobře... Zadní nárazník půjde po zimně asi společně s křídlem (rovnou sundám loga ///M a 318, chci mít prdel čisou 8) ):wink: .... Sem tam mi to na určitých místech začínalo kvést, tak bylo potřeba udělat tyhle věci před zimou a na zadní nárazník a křídlo nezbyly prachy... Jinak už má vpředu i vzadu svěltý blinkry místo oranž... 8)

Díky za rady a typy, asi máte pravdu, lakýra by jsi s tím měl poradit a vyhazovtat je ho škoda a navíc by po něm na víku zůstala neplecha... :)

Kolečka se mi taky líbí, díky. Byly také na autí už v D.. :P
calif

#12 Příspěvek od calif »

JIP píše:Řekl bych, že každý solidní lakýrník si s tou nerovností hravě poradí, tak neměj obavy. :wink:
tady mas tu odtrhovou hranu, vidim tam ale jen pro sedana.....
http://www.tuningbmw.cz/

jinak k tématu, podobne kridlo, ale bez brzdovky je tu na prodej v sekci prodej nd, je to práce od AC schnitzera a neni drahe, je v cerne barve.....
michal09

#13 Příspěvek od michal09 »

calif píše: jinak k tématu, podobne kridlo, ale bez brzdovky je tu na prodej v sekci prodej nd, je to práce od AC schnitzera a neni drahe, je v cerne barve.....
Díky, vím o něm, už jsme si ho všiml... Je pěkné, je AC, je za dobrou cenu... Ale nemá bzovku, kterou já tam chci (jsem na to asi úchylnej :) ) a druhá věc je ta, že je to sklo-laminát, takže bych se bál, že kdybych se o něj opřel, mohlo by se taky zlomit.... 8)

Křídlo Potřebuju s brzdovkou, protože za zadním sklem žádný přídavný brdové světlo nemám, jen lampy :? :P No ale jak to vypadá, asi křidílko nechám a opravím... Mám jen obavy, jak bude ten kit na tom plastu držet a jak to napojí, aby se mi to nezačlo po půl roce vlnit od slunce znovu???... 8)
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od _peper »

Pokud ti to bude kytovat odborník, nic se vlnit nebude.Pokud si to budeš dělat sám, tak hlavně po malých vrtvách a nechat dokonale proschnout, přebrousit a znovu vrstvu kytu ;)
michal09

#15 Příspěvek od michal09 »

Sám to dělat nebudu, bych to asi nezvládl... Asi poprosim lakýrníka Rudubmw ať si s tím pohraje, dělá velmi dobře, tak by tohle mohl zvládnout taky :wink:
JIP

#16 Příspěvek od JIP »

sadamcx65 píše:
Odtrhovka http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/riege ... 3-s1008818
http://bmw.autodoplnky.cz/bmw-e36/zadni ... 6-s1180552 ;)
Díky! :wink:
Odpovědět