netáhne 330i
-
bas2
Prve co by som urobil, uz davno by som vymenil ten palivovy filter. Stoji par kacek a tak ci tak ho raz musis vymenit....regulator tlaku je hned zanim, resp. nanom. Ked zadna zmena, zmeral by som tlak a prepravne mnozstvo benzinu, ked OK, patral by som dalej, potom uz len neco v elektrike (cidla...atd.)
Jo a vzduchovy filter mas cisty?? Bo aj to som raz videl, ze borec nemenil a mal ho cerny jak z komina, auto zralo a neslo dobre....
Jo a vzduchovy filter mas cisty?? Bo aj to som raz videl, ze borec nemenil a mal ho cerny jak z komina, auto zralo a neslo dobre....
-
kenzee
-
castro
- Klubové ID: 633
-
Diablo330Ci
-
FreeTree
-
JIP
Mám ten samý problém v E36 325i M50 Vanos, ale půlku auta jako ty bych měnil nerad...už proto, že třeba čidlo vačky není nejlevnější...jinak váha vzduchu vyčištěna, svíce nové, koleno sání nové, filtr vzduchu nový a beze změn...možná se to ještě zhoršilo...na volnoběh to tak divně blafe do výfuku...FreeTree píše:Já jel následovně: vzduchový filtr, svíčky, palivový filtr - pořád se to zhoršovalo s autem se za studena nedalo pomalu jet. Nakonec díra v klapce sání, trochu zlepšení a váha vzduchu. Vyměněn byl i termostat a čidla v motoru.
Po těchto opravách nárůst výkonu o 40% !!!!
-
castro
tak zkus ještě ten palivovej filtrJIP píše:Mám ten samý problém v E36 325i M50 Vanos, ale půlku auta jako ty bych měnil nerad...už proto, že třeba čidlo vačky není nejlevnější...jinak váha vzduchu vyčištěna, svíce nové, koleno sání nové, filtr vzduchu nový a beze změn...možná se to ještě zhoršilo...na volnoběh to tak divně blafe do výfuku...FreeTree píše:Já jel následovně: vzduchový filtr, svíčky, palivový filtr - pořád se to zhoršovalo s autem se za studena nedalo pomalu jet. Nakonec díra v klapce sání, trochu zlepšení a váha vzduchu. Vyměněn byl i termostat a čidla v motoru.
Po těchto opravách nárůst výkonu o 40% !!!!![]()
-
JIP
-
FreeTree
-
castro
-
JIP
-
castro
mno a jak se ty problémy projevovali u tebe?JIP píše:Tak vám můžu konečně prozradit tu příčinu, byla to opravdu lambda...no ale pro jistotu jsem nechal vyměnit i ten palivový filtr.
Dohromady s diagnostikou a výměnou filtru za 950,-...jsem si myslel, že to bude horší. Teď ještě někde schrastit tu lambádu...![]()
já s autem ted jel a prijde mi to ještě horší než před tím, šlápnu na plyn a nic se neděje
asi udělám taky diagnostiku + ten filtr.
se.re mě to kua
-
JIP
Příznaky? No výkon jde někdy jakoby ve vlnách, hodně to je znát mezi 2000-3500, než sepne VANOS(spíná tuším kolem 4000ot.), navíc se zdá výkon o něco nižší, z výfuku je trochu cítit benzín, po zahřátí to jakoby cca každých 5 vteřin tak zvláštně blafne do výfuku, spotřeba je 1-2L vyšší a někdy mi na volnoběh kolísají otáčky mezi 500-1000. Někdy taky vynechává 1 válec.castro píše:mno a jak se ty problémy projevovali u tebe?JIP píše:Tak vám můžu konečně prozradit tu příčinu, byla to opravdu lambda...no ale pro jistotu jsem nechal vyměnit i ten palivový filtr.
Dohromady s diagnostikou a výměnou filtru za 950,-...jsem si myslel, že to bude horší. Teď ještě někde schrastit tu lambádu...![]()
já s autem ted jel a prijde mi to ještě horší než před tím, šlápnu na plyn a nic se nedějejede to doslova jak nějakej dvoulitr
uplně mrtvý, přitom na motoru jde slyšet že šlape bezvadně.
asi udělám taky diagnostiku + ten filtr.
se.re mě to kua
Zajímavé na tom je, že auto někdy jede úplně normálně a někdy úplně naho*no...
Prý to občas dělá i čidlo vačky, ale dle diagnostiky ho mám OK a na lambdu jsem měl podezření už předtím. Asi jí moc nepomohlo, když auto stálo rok na vrakáči ve Francii...
-
kenzee
Zdarte, tak co? Zkousel nekdo neco? Ten filtr? Muj mechos se na me vyprd, tak to musim o tyden odlozit, coz me neskutecne s*re. Neznate nekoho dobryho v Praze/okoli kdo by na to mrk a ja nevykrvacel jak kdybych to dal nekam do Renocaru?
Mam na to ale docasnej lek, pokazdy kdyz to spatne startuje, tak by to pak nejelo, zdechnu to a nastartuju a treba 2x po sobe. Pak neni problem. Resp zustava ten, ze to porad jede hur nez ma, cca o 30 koni, ale jezdit se s tim da. Zatim.
Mam na to ale docasnej lek, pokazdy kdyz to spatne startuje, tak by to pak nejelo, zdechnu to a nastartuju a treba 2x po sobe. Pak neni problem. Resp zustava ten, ze to porad jede hur nez ma, cca o 30 koni, ale jezdit se s tim da. Zatim.
-
castro
tak jsem na to stejně - naprosto!kenzee píše:Zdarte, tak co? Zkousel nekdo neco? Ten filtr? Muj mechos se na me vyprd, tak to musim o tyden odlozit, coz me neskutecne s*re. Neznate nekoho dobryho v Praze/okoli kdo by na to mrk a ja nevykrvacel jak kdybych to dal nekam do Renocaru?
ještě se mi podařilo dodělat silentbloky na motoru, takže ted radši nebudu jezdit ale chci ten filtr už co nejdřív protože mě to strašně se-re stejně jako tebe, že nevim co teda ve finále bude v háji
Pokud filtr nepomůže - jdu na diagnostiku, v Rudný je nějakej člověk co má dobrou.
-
kenzee
-
castro
-
JIP
-
Toydolls
Na jaky diagnostice to hlasi?JIP píše:Jo, já mám lambdu jednu a řekli mi, že Diag hlásí vadné čidlo 02 a to prý je lambáda...castro píše:lambdu by měla bezproblemu ukázat... konkrétní taky![]()
Jinak muj nazor na ten filtr je takovej, ze kdyz ho u aut menim tak u tech co maji trebas pres 200tis a to i u felin apod. jinak to nema vyznam (ale sou vyjimky). Pokud by to bylo neco s paliv filtrem ci cerpadlem apod. tak si myslim, ze by to auto proste pri vykonu pocukavalo, to by muselo byt citit
-
JIP
Na diagnostice v servisu SOTEA...taková krabička 15+40cm...výrobce ani typ ti neprozradím, páč jsem to tam neštudoval...snad si taky nechceš pořídit diagnostiku, když mě diagnostika na autě stála 400,-...Toydolls píše:Na jaky diagnostice to hlasi?JIP píše:Jo, já mám lambdu jednu a řekli mi, že Diag hlásí vadné čidlo 02 a to prý je lambáda...castro píše:lambdu by měla bezproblemu ukázat... konkrétní taky![]()
Jinak muj nazor na ten filtr je takovej, ze kdyz ho u aut menim tak u tech co maji trebas pres 200tis a to i u felin apod. jinak to nema vyznam (ale sou vyjimky). Pokud by to bylo neco s paliv filtrem ci cerpadlem apod. tak si myslim, ze by to auto proste pri vykonu pocukavalo, to by muselo byt citit