Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

328 - žere jak vzteklé

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od xSAFA »

Mám problém, sice BC píše dlouhodobý průměr okolo 9 litrů, ale při výpočtech mi vychází spotřeba někde přes 15l a to i s lehkou nohou běžná cestovní rychlost. Na diagnostice jsem byl našel se nějakej problém s lamdama (obě fungovali správně) ale posílali signál každá v jinou dobu, bylo mi řečeno, že obyč diagnostikou se více zjistit nedá, jiné chyby tam nebyly a vše jinak OK. Tak že mám přijet příští týden a proměří mi komplet vše. Trošku jsem ale nervózní a tak se ptám čím by to mohlo být? Na volnoběh občas trošku zakolísají otáčky a sem tam to malinko prdne do výfuku, jinak při jízdě jede dobře a otáčky v pohodě i když se mi zdá že se mu nechce do otáček tak jak by mělo... Filtr je čistej zdá se jako novej celé sání taktéž se zdá být OK. Tak napadá vás něco? :roll:
patras Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 7
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od patras Čestný člen »

cidlo polohy vackovyho hridele .. mel jsem ted to samy ... nejde za otacklama tak jak ma ... vanos jde pozde. obcas kdyz to protocis na volnobeh streli do vyfuku a zere vic :) ... cislo stoji cca 2000 + vymena ... :)
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
JIP

#3 Příspěvek od JIP »

xSAFA píše:Mám problém, sice BC píše dlouhodobý průměr okolo 9 litrů, ale při výpočtech mi vychází spotřeba někde přes 15l a to i s lehkou nohou běžná cestovní rychlost. Na diagnostice jsem byl našel se nějakej problém s lamdama (obě fungovali správně) ale posílali signál každá v jinou dobu, bylo mi řečeno, že obyč diagnostikou se více zjistit nedá, jiné chyby tam nebyly a vše jinak OK. Tak že mám přijet příští týden a proměří mi komplet vše. Trošku jsem ale nervózní a tak se ptám čím by to mohlo být? Na volnoběh občas trošku zakolísají otáčky a sem tam to malinko prdne do výfuku, jinak při jízdě jede dobře a otáčky v pohodě i když se mi zdá že se mu nechce do otáček tak jak by mělo... Filtr je čistej zdá se jako novej celé sání taktéž se zdá být OK. Tak napadá vás něco? :roll:
Mě to dělá to samé (325i M50 Vanos, občas kolísají otáčky na volnoběh, občas na volnoběh jakoby blafne do výfuku, spotřeba tak 13L/100km), z výfuku cítím jakoby benzín, tak bych to taky tipnul na Lambadu...potom dej prosím vědět, jakým způsobem jsi to vyřešil...díky
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od xSAFA »

Díky za typ to čidlo hned nechám prověřit vypadá to že by právě ono mohlo dělat ten binec....

Jinak zkusil sem pro zajímavost ted jezdit s odpojenýma lambdama auto jelo znatelně lépe spotřeba dokonce snad i klesla a překvapivě mi začalo zase fungovat LPG vstřikování, které jsem chtěl řešit jako samostatnou závadu takže uvidíme pak dám určo vědět. Každopádně pokud máš podezření na lambdy tak zajeť na diagnostiku a hned ti řeknou ale moje se hlásila jako špatná a při proměření jela takže pozor ať ji zbytečně neměníš...
klanuk
Klubové ID: 728
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od klanuk »

lamda se da zmerit obycejnym multimetrem
JIP

#6 Příspěvek od JIP »

klanuk píše:lamda se da zmerit obycejnym multimetrem
A jakou má mít prosímtě hodnotu? 8O
Odpovědět