Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Zámky E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Randaal

#1 Příspěvek od Randaal »

zdarec, v sobotu jsem zjistil, že mi vybrali moje auto, který mám teprve 10 dní :(

problém je, že mi úplně zničili spínačku a zámek ve dveřích řidiče. napadlo mě, že bych zaslepil zámky a udělal to na dálku vč. alarmu a startování bych chtěl udělat na talčítko, přes nějakej "klíček" jako se dává do nových BMW.

což o to, plán by byl hezkej, ale protože finance nejsou neomezené, řekněme spíše velmi omezené, tak nemáte někdo tip jak to provést co nejlevněji a pokud možno, aby to splnovalo tyto požadavky a prostě aby mi s tim někdo jen tak neodjel? Za rady předem děkuji a pokud někdo třeba tyto součástky máte k prodeji, měl bych zájem
Richardos

#2 Příspěvek od Richardos »

Tak to jsou pěkný zmrdi. Tady cápek v zámečnictví mi opravil vypáčenej zámek u řidiče za litr :? Do auta se neodstali, v zámku zbyl kus nějakýho šperháku. Asi nějaká fetka.. :mad: Hodně štěstí se stavbou!
men
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od men »

Zaslepit zámky a ovladat to pře DO je jedna možnost,ale pokud si ncháš na dovolené přes noc puštenou omylem lampicku v aute,tak máš rano baterku KO a do auta ti chvilku bude trvat než se dostaneš.

Spousta lidí si při delším stání vyndavá pojistky atp....
Ale lézt do motorového prostoru pokažde když auto zaparkuješ to by mě nebavilo.
Vymysli svoje zabazpecení aniž by ti auto nekdo čornul a zpusobu je spousta na aute za velice malo penez.
Lepší auto vykradené než ukradené!!!
V aute ze zásady nic nenechávám, tak zlodej nic neweme :)

PS- startování přes tlačítko ti udela kde kdo doporučuji se zachovánim spínací skřínky.
mamouschek

#4 Příspěvek od mamouschek »

Vložka zámku na E36 stojí cca 700Kč. Je to tzv. opravářská sada, kterou Ti objednají podle velkého TP (ofotí TP a občanku) zaplatíš zálohu a do několika dní máš zpátky vložku. Jenom se musí seskládat podle origo klíčku. Vložka do spínačky 1770,- Opět podle TP a na zálohu. Tlačítko lze udělat jako klasické, funkci Start/Stop jako u nových modelů těžko. Pouze pomocí tuňákového systému.
Randaal

#5 Příspěvek od Randaal »

mamouschek píše:Vložka zámku na E36 stojí cca 700Kč. Je to tzv. opravářská sada, kterou Ti objednají podle velkého TP (ofotí TP a občanku) zaplatíš zálohu a do několika dní máš zpátky vložku. Jenom se musí seskládat podle origo klíčku. Vložka do spínačky 1770,- Opět podle TP a na zálohu. Tlačítko lze udělat jako klasické, funkci Start/Stop jako u nových modelů těžko. Pouze pomocí tuňákového systému.

ještě jedna věc, vyloupli jsme s kámošem ten starej zámek ve spínačce, abych s tim mohl odjet a zaparkovat to na chatě na zahradě, aby mi s tim nikdo neodjel....takže šlo vlastně nastartovat šroubovákem, ale asi tak popáté, když jsem chtěl nastartovat (potřeboval jsem někam dojet, chcípnout auto, odjet atd) tak už to nechce startovat, tudíž sme to museli roztlačit, tak ještě jestli se musí kupovat celá nová spínačka, nebo bude stačit jen ten vnitřek - zámek?
Randaal

#6 Příspěvek od Randaal »

men píše:Zaslepit zámky a ovladat to pře DO je jedna možnost,ale pokud si ncháš na dovolené přes noc puštenou omylem lampicku v aute,tak máš rano baterku KO a do auta ti chvilku bude trvat než se dostaneš.

Spousta lidí si při delším stání vyndavá pojistky atp....
Ale lézt do motorového prostoru pokažde když auto zaparkuješ to by mě nebavilo.
Vymysli svoje zabazpecení aniž by ti auto nekdo čornul a zpusobu je spousta na aute za velice malo penez.
Lepší auto vykradené než ukradené!!!
V aute ze zásady nic nenechávám, tak zlodej nic neweme :)

PS- startování přes tlačítko ti udela kde kdo doporučuji se zachovánim spínací skřínky.
víš co, já se v autech neumim moc hrabat, hudbu zapojit bych ještě zvlád, ale jinak nic 8O takže mě napadlo třeba udělat nějak to, že aby se dalo nastartovat, muselo by vnitřní světlo být v poloze "VYPNUTO" a normálně bych auto opouštěl se světlem v pozici "ZAPNUTO PŘI OTEVŘENÝCH DVEŘÍCH", takže by vlastně nemohl nastartovat auto bez tohohle úkonu. mám tam i imobilizér, ale to je jak nic. ve feldě mám vypínač, kterej když se vypne, tak motor prostě nenastartuje, tak něco takovýho, ale nenápadnýho, protože dkyž někde přebejvá nějakej vypínač, tak je to podezřelý, že jo. Nebo ještě já mám šíbr, tak koupit úplně to samý tlačítko a dát ho symetricky s tim co ovládá okno a muselo by se třeba přidržet nebo tak něco, jenže já s timhle nemám zkušenosti, tak nevim jestli je to proveditelný
Koby
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Koby »

Já bych tam dal normálně na cívku vypínač, kterej bych si vyved třeba pod volant, aby to nebyla náká vopičárna.. To sem měl ted u služebáku a v pohodě, neni to ani vidět když to nák nezkoumáš...
Koby
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Koby »

mamouschek píše:Vložka zámku na E36 stojí cca 700Kč. Je to tzv. opravářská sada, kterou Ti objednají podle velkého TP (ofotí TP a občanku) zaplatíš zálohu a do několika dní máš zpátky vložku. Jenom se musí seskládat podle origo klíčku. .
no, stalo se mi že mi taky hajzlové zničili zámek, klíč tam strčit jde, ale nejde otočit.. Takže vložka by to řešila...

Musím asi do BMW že jo? za 700,- by to bylo super :) Hlavně se chci vyvarovat bastlu, že budu mít 2 klíče a každej na něco jinýho, to nesnášim..
mamouschek

#9 Příspěvek od mamouschek »

Pokud jste rozbili i ten spínač, tak stojí podle typu od cca 900 - 2000Kč.

Co se zabezpečení týče, tak nejlevnější a nejúčinnější je skrytý vypínač. Doporučuju benz. pumpu. Ovšem je dost možný, že to bude zaznmenávat chybové kódy a bude se rozsvěcovat kontrolka motoru. Nejlepší jsem to viděl u jedné E46, kde odpojovali - přerušovali vstupní plus po zapnutí klíčku do počítače. Což mě nadělalo perné chvilky. 8O :lol:
mamouschek

#10 Příspěvek od mamouschek »

Koby píše:
mamouschek píše:Vložka zámku na E36 stojí cca 700Kč. Je to tzv. opravářská sada, kterou Ti objednají podle velkého TP (ofotí TP a občanku) zaplatíš zálohu a do několika dní máš zpátky vložku. Jenom se musí seskládat podle origo klíčku. .
no, stalo se mi že mi taky hajzlové zničili zámek, klíč tam strčit jde, ale nejde otočit.. Takže vložka by to řešila...

Musím asi do BMW že jo? za 700,- by to bylo super :) Hlavně se chci vyvarovat bastlu, že budu mít 2 klíče a každej na něco jinýho, to nesnášim..
Cívku nee :!: to by nebylo dobrý.

Jinak k té vložce, je to opravárenská sada a správně by Ti jí měli seskládat podle klíčku v servisu. Takže naúčtujou seskládání. Když se domluvíš, tak Ti to i prodaj, tak, jak to přijde.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Koby »

mamouschek píše:
Koby píše:

Cívku nee :!: to by nebylo dobrý.

Jinak k té vložce, je to opravárenská sada a správně by Ti jí měli seskládat podle klíčku v servisu. Takže naúčtujou seskládání. Když se domluvíš, tak Ti to i prodaj, tak, jak to přijde.
Díky, tak dejme tomu že se člověk domluví, ale seskládá to pak normální člověk doma sám nebo ne? jde o to, jestli je to nák hodně složitý nebo jenom trochu :-) děkuju Protože do servisu se mi to dávat nechce, to je díl 700 a práce 1400, to jako ne :) Eště pak zbývá možnost, jestli to nějakej zámečník neopraví, nevypadá to jako velký poškození, asi bude jenom něco ohnutýho.centrál normálně jede...
mamouschek

#12 Příspěvek od mamouschek »

Je to ta válcová vložka, do které si musíš podle klíčku ustavit ta stavítka, která jsou v sadě v pytlíku a doplnit perka. Pokud to svěříš zámečníkovi, tak Ti to poskládá snadno. :wink:
Odpovědět