Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Potřeba rady profesionalu please

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dekr

#1 Příspěvek od Dekr »

Lidičky jsem čerstvým majitelem staršího kousku ročník 92 Bmw 318I
a při nedávné jizdě jsem díky sníženemu podvozku trošku škrtl o zem v oblasti motoru.Nevím zda li to bylo tím ale začal mi téct olej a netuším z čeho.Pokud máte někdo podobnou nepříjemnost už za sebou tak pls.Help.
Poznal jsem to až díky velice divnému zvuku při otačení kol a jemných vybrací které jdou cítit přes volant hl. u zatačení.Ke konci jízdy už to byl zvuk celkem dost razny ale vždy nejvíc u zatačení,mohlo by to tedy být servem?Teče to z pravé časti motoru těsně pod řemeny.A z čeho by to mohlo teci?Vím že jde asi o amaterský dotaz ale zatím jsem amatér takže bych ocenil radu profesionála nebo kutila.Diky všem
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Tohle už tady bylo mnohhokrát. Sám jsem to řešil. Chce to přetěsnit řídící tyč. Pokud máš doma pořádnou gola sadu zvládneš to sám ;) K přetěsnění jsem použil klasický měděný O kroužky.
Aby věděl kde to přesně teče, celou tu tyč odmasti. Nastartuj a zatoč do krajních pozic. No a pak zalez pod auto a koukni kde jsou kapky oleje. Možná ti taky bude téct hned za nádobkou oleje do serva.
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#3 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Nebo prorazil ty trubky chaldici. Zvedni auto a podivej se, co to je. Doporučuju nejezdit, jeslti to teče, jinak zadřeš servopumpu!
Odpovědět