Zdar chlapi už fakt nevím co stim pročítal jsem si témata s podobnou problematikou a myslel jsem,že mám v háji vodní pumpu všechno by tomu napovídalo,tak sem jí vyndal a ejhle je v pohodě vrtulka pevně drží,termostat už je venku týden a auto se vaří na pár kilometrech akorát je divný že pokud je tam dost vody tak to ukazuje normál teplotu i když vařím.V červeným to je až když tam není skoro žádná voda.Teplotní spínač na větrák mám v háji,ale snadtak rychle by se to nepřehřálo bez větráku si myslím,mám jen elektrickej.Vodu v oleji ani naopak nemám.Ještě mě napadlo jestli není zasranej chladič vodním kamenem a takovejma sračkama?Nevíte čím by to šlo odstranit/propláchnout?(Calgon,ocet do vody)?Už fakt nevím díky moc za každou radu.
Anton píše:odvzdušnil si topení? těsnění pod hlavou by to taky mohlo bejt
No měl jsem otevřenej ten plastovej šroub na chladiči a lil jsem tam vodu až tekla i zněj,pak jsem zbytek upustil(termostat mam teď vyndanej.Jak zjistim to těsnění,když to nemá typický příznaky?
A ještě bych potřeboval poradit jak se tam vrací ten drážkovanej řemen,jak pohání i alťák,dřív jsem byl u aut zvyklej že se napínací kladky dali štelovat resp.zkroutit,ale tady mi přijde že jsou na pevno.
Bajzik píše:šteluje se to šroubem u altíku, topení musí být při odvzdušnění otevřené, resp. topit vyměn to víčko
jo díky už jsem to našel to druhý kolečko je taky zkrutný,to víčko mi nepřipadá pravděpodobný páč opticky vypadá v pohodě a ucpaný není dá se přes něj fouknou nechápu co jinýho od víčka chtít.
Jo a ještě na něco jsem přišel,když u běžícího auta otevřu expanzku tak z ní stříká voda půl metru vysoko ,když to chcípnutak to je klidný,tak nevím jestli to je normální nebo co?
mel jsem podobny problem .mes se tlakovala voda az vydycky praskla hadicka.menil jsem pumpu ,termostat a porad me to tlakovalo dokud neco neprdlo nevytekla voda a neprehralo se to
uz jsem chtel nechat pretesnit hlavu.nakonec to byla jen netesnos na tech plastovivh prirubach.pod sanim mas jeste takovou plastovou trubku tu jsem taky menil byla uplne zhnila.hodne stesti v hledani