Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Už jsem zoufalej pořád vařim....

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kugy

#1 Příspěvek od Kugy »

Zdar chlapi už fakt nevím co stim pročítal jsem si témata s podobnou problematikou a myslel jsem,že mám v háji vodní pumpu všechno by tomu napovídalo,tak sem jí vyndal a ejhle je v pohodě vrtulka pevně drží,termostat už je venku týden a auto se vaří na pár kilometrech akorát je divný že pokud je tam dost vody tak to ukazuje normál teplotu i když vařím.V červeným to je až když tam není skoro žádná voda.Teplotní spínač na větrák mám v háji,ale snadtak rychle by se to nepřehřálo bez větráku si myslím,mám jen elektrickej.Vodu v oleji ani naopak nemám.Ještě mě napadlo jestli není zasranej chladič vodním kamenem a takovejma sračkama?Nevíte čím by to šlo odstranit/propláchnout?(Calgon,ocet do vody)?Už fakt nevím díky moc za každou radu.
Slavisimo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Slavisimo »

Jaky auto? Jukni jestli neni zanesenej bordelem z predni casti..
Anton
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Anton »

odvzdušnil si topení? těsnění pod hlavou by to taky mohlo bejt
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Bajzik »

zkus vyměnit víčko na expanzní nádržce
Kugy

#5 Příspěvek od Kugy »

Slavisimo píše:Jaky auto? Jukni jestli neni zanesenej bordelem z predni casti..
Je to e36 a zepředu je to čistý nedávno jsem to vyčistil.
Kugy

#6 Příspěvek od Kugy »

Anton píše:odvzdušnil si topení? těsnění pod hlavou by to taky mohlo bejt
No měl jsem otevřenej ten plastovej šroub na chladiči a lil jsem tam vodu až tekla i zněj,pak jsem zbytek upustil(termostat mam teď vyndanej.Jak zjistim to těsnění,když to nemá typický příznaky?
FreeTree

#7 Příspěvek od FreeTree »

e36.... a jakej motor?..... mě praskla expanska u e46 a okamžitě se to vařilo, víčko mě taky vyměnili.... pumpa byla ok.....
Kugy

#8 Příspěvek od Kugy »

FreeTree píše:e36.... a jakej motor?..... mě praskla expanska u e46 a okamžitě se to vařilo, víčko mě taky vyměnili.... pumpa byla ok.....

Je to 1.6 75 kw A kde si koupil novou?Páč mám pocit že mi drobet začala kapat dole v tom spoji.
Kugy

#9 Příspěvek od Kugy »

A ještě bych potřeboval poradit jak se tam vrací ten drážkovanej řemen,jak pohání i alťák,dřív jsem byl u aut zvyklej že se napínací kladky dali štelovat resp.zkroutit,ale tady mi přijde že jsou na pevno.
Bajzik
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Bajzik »

šteluje se to šroubem u altíku, topení musí být při odvzdušnění otevřené, resp. topit vyměn to víčko
Kugy

#11 Příspěvek od Kugy »

Bajzik píše:šteluje se to šroubem u altíku, topení musí být při odvzdušnění otevřené, resp. topit vyměn to víčko
jo díky už jsem to našel to druhý kolečko je taky zkrutný,to víčko mi nepřipadá pravděpodobný páč opticky vypadá v pohodě a ucpaný není dá se přes něj fouknou nechápu co jinýho od víčka chtít.
Kugy

#12 Příspěvek od Kugy »

Jo a ještě na něco jsem přišel,když u běžícího auta otevřu expanzku tak z ní stříká voda půl metru vysoko ,když to chcípnutak to je klidný,tak nevím jestli to je normální nebo co?
Maverick666
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Maverick666 »

Kámoš měl těsnění dobrý ale zkroutila se mu hlava a taky pořád vařil ale vodu v oleji neměl...
Stanley

#14 Příspěvek od Stanley »

mel jsem podobny problem .mes se tlakovala voda az vydycky praskla hadicka.menil jsem pumpu ,termostat a porad me to tlakovalo dokud neco neprdlo nevytekla voda a neprehralo se to
uz jsem chtel nechat pretesnit hlavu.nakonec to byla jen netesnos na tech plastovivh prirubach.pod sanim mas jeste takovou plastovou trubku tu jsem taky menil byla uplne zhnila.hodne stesti v hledani
Odpovědět