A jeste otazecka:neni mozny aby se olej dostaval i do spalovaciho prostoru!?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
	Vymena tesneni pod hlavou
- 
				Brody
 - Klubové ID: 1772
 - Kontaktovat uživatele:

Ahoj mam problem u svy e 36ky 316i!Sakne mi olej pod hlavou,jen na rohu!A v auto kelly sem nasel hromadu tesneni pod hlavuJe v nich nejakej vyznamnejsi rozdil krome ceny!?A jaky tam jsou srouby!?Nejsou nejaky specialni hvezdicovy nebo tak neco!A na jakej moment se utahujou!?Kdyz uz to budu delat tak budu taky menit vodu,chci se zeptat jakej bych tam mel nalejt fridex!Jestli musi byt taky nejakej specialni! 
 A posledni vec na kolika mistech se ovzdusnuje!?Moc moc dik za rady!

sundej víko ventilu a podívej se.nebudeš muset taky  rozhodit rozvody 
 jestli ano už je to náročnější práce a vzhledem k tomu že nevíš co Tě čeká,tak si vše poznač (vyfot).Taky se pořádně podívej jestli to jde z hlavy,jestli ti tam nestříká zespod nebo neutíka z pod víka 
 .Ber m,ně z rezervou neznám BMW 

- 
				milo
 - Klubové ID: 877
 - Kontaktovat uživatele:

- srouby tam muzou byt i klasicke i torxy, je ale vice pravdepodobne ze budou torxy. vyrobce urcuje po kazde demontazi jejich vymenu. neni to az tak drahe - na 4val by mohla byt origo sada za 500-600
- tloustka tesneni - tenke davas, pokud hlavu nebrousis, hrubsi das po prebrouseni, brousit nemusis, ale urcite nic nezkazis kdyz jo, pokud to delas, tak at je to poradne
- fridex - kup original chladici kapalinu v BMW, je bezkonkurencne nejlevnejsi (litr a pul okolo 140 kc) a dle vyrobce nejvhodnejsi. nekdy maji ale tendenci ti i v origo servisu nacpat xkrat drazsi castrol, trvej na svem

- utahovaci momenty bohuzel netusim, na M20 jsem se ridil podle knihy "Jak na to" a auto jezdi doted ...
- odvzdusneni ti neporadim, kazdy motor to ma jinak, ale pravdepodobne na krytu termostatu bude odvzdusnovak a mozna i dalsi na chladici/expanzce

- tloustka tesneni - tenke davas, pokud hlavu nebrousis, hrubsi das po prebrouseni, brousit nemusis, ale urcite nic nezkazis kdyz jo, pokud to delas, tak at je to poradne
- fridex - kup original chladici kapalinu v BMW, je bezkonkurencne nejlevnejsi (litr a pul okolo 140 kc) a dle vyrobce nejvhodnejsi. nekdy maji ale tendenci ti i v origo servisu nacpat xkrat drazsi castrol, trvej na svem
- utahovaci momenty bohuzel netusim, na M20 jsem se ridil podle knihy "Jak na to" a auto jezdi doted ...
- odvzdusneni ti neporadim, kazdy motor to ma jinak, ale pravdepodobne na krytu termostatu bude odvzdusnovak a mozna i dalsi na chladici/expanzce
- 
				Brody
 - Kontaktovat uživatele:

Dok za radu!Srouby asi urco koupim!Kdyz uz tak uz!S tim ovzdusnenim si nejak poradim!Bejvaj dva,jen me zajimalo jestli nema jeste nekde!milo píše:- srouby tam muzou byt i klasicke i torxy, je ale vice pravdepodobne ze budou torxy. vyrobce urcuje po kazde demontazi jejich vymenu. neni to az tak drahe - na 4val by mohla byt origo sada za 500-600
- fridex - kup original chladici kapalinu v BMW, je bezkonkurencne nejlevnejsi (litr a pul okolo 140 kc) a dle vyrobce nejvhodnejsi. nekdy maji ale tendenci ti i v origo servisu nacpat xkrat drazsi castrol, trvej na svem![]()
- 
				Brody
 - Kontaktovat uživatele:

No to nevim!Ja nevidel rozebrany auto od dob kdy sem vysel skolU!Kromne tech svejch samozrejme!Ale bawo sem rozebrany jeste nemel!Tomas8409 píše:tak to bys nás měl školit chlape.Brody píše:Proc!?Jen potrebuju zjistit nez to rozeberu jaky tam sou hlavy sroubu!Jestli tam nejsou nejaky specialni!A potom utahovaci momenty!Jinak v pohode!Tak vyucenej sem automechanik a strejc taky neco dovede,kdyz uz zhruba 35let dela auta!
Tak jsem se dival do Bentleyho manualu a neprijde mi, ze by to bylo tak jednoduchy. Mozna by sis to mel taky procist, nez to zacnes rozebirat. Ten manual ma bohuzel 90MB, takze ti ho nemuzu poslat ani nasdilet, ale mel by jit stahnout odsud:
digital.ktu.lt/autoclub/files/BMW%203%2 ... tleys).rar
Zdroj: http://digital.ktu.lt/autoclub/files.html

digital.ktu.lt/autoclub/files/BMW%203%2 ... tleys).rar
Zdroj: http://digital.ktu.lt/autoclub/files.html