Jen jsem se chtěl ujistit... V tomhle pařáku, když zapnu klimu, tak se tím automaticky spouští vrtula před chladičem, že? Prostě jakmile se sepne kompresor, sepne se i větrák? Dneska totiž celej den nesepl a přitom jsem klimoval o 106 (hezky chladí, žadný problém, jenom mě znepokojilo, že větrák za celou dobu nesepl...)
ja sice ted neklimuju, nejaky unik bo co ale vetrak se mi sepne i v mnohem nizsich teplotach hned jak zapnu klimu, ma tusim dve rychlosti, ta prvni se ma sepnout hned po zapnuti........snad se nepletu, ale bezi mi hned po zapnuti
Pit píše:Prave,ze mi taky prijde ze to vic studi....
To je pouze subjektivni pocit. Z vydechu jde porad stejne studeny vzduch. Jen to setri palivo, protoze se nezapina tak casto, kdyz chladi stale ten samej vzduch a nemusi chladit ten teply z venku. Zase se Ti do auta nedostava cerstvy vzduch z venku a to taky neni dobre. Takze je to otazkou priorit...
To je pouze subjektivni pocit. Z vydechu jde porad stejne studeny vzduch. Jen to setri palivo, protoze se nezapina tak casto, kdyz chladi stale ten samej vzduch a nemusi chladit ten teply z venku. Zase se Ti do auta nedostava cerstvy vzduch z venku a to taky neni dobre. Takze je to otazkou priorit...
Kdyz chces cerstvy vzduch, tak si otevri okynko a nech pustenej vnitrni okruh, a je to
Kdyz chces cerstvy vzduch, tak si otevri okynko a nech pustenej vnitrni okruh, a je to
Pavel H píše:[quote="Pit"]Prave,ze mi taky prijde ze to vic studi....
Myslis to doufam jako vtip [/quote]
nejsem vokurka..
Chlapi, kdybyste si precetli uzivatelskou prirucku, tak byste se docetli, ze je to zpusob jak nejrychleji zchladit vzduch v aute, tedy zapnout spolecne s klimou i vnitrni cirkulaci vzduchu.
wacc píše:Chlapi, kdybyste si precetli uzivatelskou prirucku, tak byste se docetli, ze je to zpusob jak nejrychleji zchladit vzduch v aute, tedy zapnout spolecne s klimou i vnitrni cirkulaci vzduchu.
Tady preci nikdo nepopira, ze to vychladi vzduch rychleji!
wacc píše:Chlapi, kdybyste si precetli uzivatelskou prirucku, tak byste se docetli, ze je to zpusob jak nejrychleji zchladit vzduch v aute, tedy zapnout spolecne s klimou i vnitrni cirkulaci vzduchu.
Tady preci nikdo nepopira, ze to vychladi vzduch rychleji!
Přidám se k vláknu.Jaká pojistka a relé je na ventilátor klimatizace před chladičem?Nikdy jsem si toho nevšímal a teď jsem to testoval a vrtule nesepne v žádném režimu.