Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

upgrade brzd E46 M3 !!

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ZDRAHY »

Chtel jsem se zeptat, zda-li tu nekdo zdokonaloval brzdy u M3 e46, ci o upravach nema informace.

Co je nejlepsi resit, co funguje, co co stoji, kde se da koupit ? ? ? ?

Upgrade myslim samozrejme vetsi kotouce, jine trmeny atd... Nejaky kit...
kosh

#2 Příspěvek od kosh »

bud koupíš oryginál kotouče z M3 CSL + jinou packu na brzdič ( Stejné brzdy měla i M3 s competition packetem ). Rozdíl je 325mm oproti 345mm. A nebo bych se pak zaměřil na nějakou spolehlivou značku, na kterou dostaneš lehce koupit náhradní díly. Brembo, Ap racing...třeba
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZDRAHY »

Nejakej test napr. mezi brembo, rotora a stoptech ?
Videl jsem 380mm koláče, mám dojem ze to bylo od stoptechu...

Ap racing - posles mi vice informaci ?

Front 15" brake kit with ST-60 6-piston calipers, floating 380mm x 32mm rotors, stainless steel braided brake lines, and Hawk Performance Ceramic street pads
$3295

http://www.zeckhausen.com/BMW/E46_M3.htm
kosh

#4 Příspěvek od kosh »

Ja osobně bych postupoval tak žebych si našel nějakého dílera co prodává dané brzdy u nás v republice. A podle nabízených setů bych vybíral značku. Když něco objednáš z netu tak se to pak těžce reklamuje a to nemluvím o náhradních dílech.
Kadlik

#5 Příspěvek od Kadlik »

Zastav se v Lexani, nech si udelat nabidku... Volil bych Brembo, kamarád je má sériový na Impreze STi a musím říct, že je to bomba !!! Když je používáš, tak holt budeš jednou ročně kupovat kotouče... Cena za kotouč zhruba 8.500,- , ale stojí to za to !!!
Yngwie

#6 Příspěvek od Yngwie »

Doufam, ze pocitas s tim, ze lepsi brzdy te vyjdou na 80-90tis.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

Já bych se na to nakrásně vys*al. Vůbec mně nepřipadlo, že by E46 M3 měla slabý brzdy. Pokud nebudeš denně prasit na okruhu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Hitman
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Hitman »

Vlasta píše:Já bych se na to nakrásně vys*al. Vůbec mně nepřipadlo, že by E46 M3 měla slabý brzdy. Pokud nebudeš denně prasit na okruhu.

jj to ale asi jeste nejezdil s e38 tam jsou brzdy teprve slabe :-D
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od ZDRAHY »

Nejsou uplně vynikající, zvlášť z vyšších rychlostech mě jejich účinnost negativně ovlivňuje.

Takže konkrétně nikdo žádný upgrade nedělal ?
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od dsvatos »

No nevím, no.. Soráč, ale když někomu nestačí seriový M3 brzdy... 8O :lol: Ti poradím takovou židovskou radou a budeš to mít celý grátis.. Tejden, čtrnáct dní jezdi s nějakým Favoritem a pak si sedni do M3. Uvidíš, že budeš s M3 brzdama spokojenej :wink: :lol:
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZDRAHY »

Borci neco tady resim a nepotrebuji komentare jako ten posledni, dekuji za pochopeni a prosim pouze reakce k tematu.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

ZDRAHY píše:Borci neco tady resim a nepotrebuji komentare jako ten posledni, dekuji za pochopeni a prosim pouze reakce k tematu.

Tak nejdřív zkus měkký závodní destičky a vyměň si gumový hadice za opletený.. Investice malá a zlepšení tam bude..
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od ZDRAHY »

Tak už jsem zaukoloval babicku, neco uplete...

Ja chci investici nemalou a zmenu velkou !
srle

#14 Příspěvek od srle »

dsvatos píše:No nevím, no.. Soráč, ale když někomu nestačí seriový M3 brzdy... 8O :lol: Ti poradím takovou židovskou radou a budeš to mít celý grátis.. Tejden, čtrnáct dní jezdi s nějakým Favoritem a pak si sedni do M3. Uvidíš, že budeš s M3 brzdama spokojenej :wink: :lol:

to je rada za vsechny prachy!

zdrahy píše:Chtel jsem se zeptat, zda-li tu nekdo zdokonaloval brzdy u M3 e46, ci o upravach nema informace.

Co je nejlepsi resit, co funguje, co co stoji, kde se da koupit ? ? ? ?

Upgrade myslim samozrejme vetsi kotouce, jine trmeny atd... Nejaky kit...

ja docela casto koukam na ruzna fora z anglicky mluvicich zemi a tam to berou trosku jinak nez taky v cr. snad protoze pro ne 50-60 tisic za brzdy neni zadna palka. jednicka je jednoznacne brembo. delaji primo kit na M3 a vymena je velmi jednochucha pro trochu zdatneho kutila. pak jsou tu stoptechy ze statu, AP-cka, VTTR a spoustu dalsich. urcjte jsou vsechny levnejsi, ale je otazka jak je to se zastopenim v cr, tudiz s reklamacema, dilama atd. ta cena nakonec neni tak zasadni. paklize mas prachy sel bych do bremba. budes mit spici. taky jsem si vsiml, ze skoro nikdo z tech borcu nedela zadni. velmi zridka, snad protoze nemaji takovy dopad a cena neni o moc nizsi nez u tech prednich. hodne upgradujou kotouce a desticky ale samotne trmeny ne.
nevim jak to je s kitem na M3, ale co jsem koukal na svoje auto, tak stal v cr nekde k 50ti tisicum, coz mi neprijde zas tak extra moc na to co dostanes. koukni na http://www.lexani.cz. tam je snad meli.
urcite bych ale s brzdama vymenil i hadice za lepsi.

skoukni forum.evotechnik.net
Yngwie

#15 Příspěvek od Yngwie »

Jako to je prinejmensim teyka otazka. Ja je napsano vyse ... investice do novzch prednich kotoucu a celisti brembo te prijde v pripade nejakeho racing kitu na 100k. Zlepseni mas jiste a cenu taky...jako nevim kde jezdis, ale silnici lepsi brzdy nepotrebujes a pokud ficis pres mesto dve kila, tak se snad radsi zabij :)
ondrej

#16 Příspěvek od ondrej »

Yngwie píše:Jako to je prinejmensim teyka otazka. Ja je napsano vyse ... investice do novzch prednich kotoucu a celisti brembo te prijde v pripade nejakeho racing kitu na 100k. Zlepseni mas jiste a cenu taky...jako nevim kde jezdis, ale silnici lepsi brzdy nepotrebujes a pokud ficis pres mesto dve kila, tak se snad radsi zabij :)

To sou rady jak z nosu . . .
viktor_m3

#17 Příspěvek od viktor_m3 »

je evidentní, že tady nikdo nic podobného neřešil a krom obecných pouček asi žádná konkrétní zkušenost nebude. Obrať se na někoho z motorsportu, zkušenosti a kontakty určitě mají. Celkem komunikativní je v Brně Šenkýř nebo v Praze Bervid.
Yngwie

#18 Příspěvek od Yngwie »

ondrej píše:
Yngwie píše:Jako to je prinejmensim teyka otazka. Ja je napsano vyse ... investice do novzch prednich kotoucu a celisti brembo te prijde v pripade nejakeho racing kitu na 100k. Zlepseni mas jiste a cenu taky...jako nevim kde jezdis, ale silnici lepsi brzdy nepotrebujes a pokud ficis pres mesto dve kila, tak se snad radsi zabij :)

A co chces jako radit clovece...kvalitni brzdy jsou otazka penez a niceho jineho. Lepsi brzdy = balik na jejich koupi. Ja spise nechapu proc se pta na takove otazky. :D
srle

#19 Příspěvek od srle »

Yngwie píše:
ondrej píše:

A co chces jako radit clovece...kvalitni brzdy jsou otazka penez a niceho jineho. Lepsi brzdy = balik na jejich koupi. Ja spise nechapu proc se pta na takove otazky. :D

ty ses teda chytrej.... az budes mit M3, tak pochopis, zr ti seriovky treba stacit nemusi, a az budes resit za jaky brzdy dat petinasobek prumerneho platu v teto zemi, bude te zajimat kazdy detail o jednotlivych typech.

radsi se zdrz zcestnych komentaru.
ZDRAHY
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZDRAHY »

ty ses teda chytrej.... az budes mit M3, tak pochopis, zr ti seriovky treba stacit nemusi, a az budes resit za jaky brzdy dat petinasobek prumerneho platu v teto zemi, bude te zajimat kazdy detail o jednotlivych typech.

radsi se zdrz zcestnych komentaru.

Děkuji... Zbytečně bych se namáhal. :wink:
Odpovědět