Panove prosim Vas o radu . Je mozne aby moje 316ka vypila 10-11/100km .. je sice deravy posleni dil vyfuku, ale i tak se mi to nelibi. Auto mam nově takze nevim co s tim muze byt.. prodejce rekl ze muze byt zavada na lambde, ale taky asi nevedel. Dale jsem zjistil (podle zapachu benzinu v aute) ze mi asi utika z 3. a 4. vstrikovace benzin ale zeby tak moc ? To se mi taky nezda ... OPRAVDU SI NEVIM RADY .. PORADTE POKUD MATE NEJAKOU PODOBNOU ZKUSENOST Diky moc za vsechny rady
no podle toho taky jak a kde jezdis,ja mam 318i a dalky to zere 6 litru a ve meste taky tech 10(kdyz na to slapu) litru ale radsi si zajed na diagnostiku,vetsinou vetsi spotreba=vaha vzduchu v cudu nebo lambda nebo moc tezka noha a ten vyfuk tomu taky neco prida
droban píše:no podle toho taky jak a kde jezdis,ja mam 318i a dalky to zere 6 litru a ve meste taky tech 10(kdyz na to slapu) litru ale radsi si zajed na diagnostiku,vetsinou vetsi spotreba=vaha vzduchu v cudu nebo lambda nebo moc tezka noha a ten vyfuk tomu taky neco prida
Jezdim prave velmi zlehka .. tezkou noho to neni dalku sem jel za 7,5-8 litru ale i tak ted mesto lehce ostrejsi jizda a skoro 11l ... tak premyslim jestli je mozne aby z tech vstikovacu vytekalo takove mnozstvi benalu .... KOLIK MATE VY SPOTREBU S 1,6kami ???
Co lambada neumrela tu spotrebu co mas ty tak jsem mel v zime po Praze na 2.5 142kw pokavad cejtis takovej stipavej kour kolem posledniho dilu vejfucku tak lambada je po smrti .
porsacek píše:Co lambada neumrela tu spotrebu co mas ty tak jsem mel v zime po Praze na 2.5 142kw pokavad cejtis takovej stipavej kour kolem posledniho dilu vejfucku tak lambada je po smrti .
No prave kamos co ma 1,8mu tak mu to zere 7 a to na to i dupe .. pojebana lambda je schopna tak MOC zvysit spotrebu ? ..
kdyz jsem mel mrtvou lambadu tak jsem je od 14 -16 litru a v garazi co mam hlasic co2 tak jen jsem otevrel vrata a couvnul tak hned rval . Zajel jsem na emise a tam to hodilo moc bohata smes jinac na plnou nadrz jsem udelal 375km a byl jsem na suchu ted v poho jedu k 700 km samo ne furt po praze vaha vzduchu ma za nasledek cukani motoru a kolisani otacek aspon mam takove tuseni a hlavne diry ve vykonu .
porsacek píše:kdyz jsem mel mrtvou lambadu tak jsem je od 14 -16 litru a v garazi co mam hlasic co2 tak jen jsem otevrel vrata a couvnul tak hned rval . Zajel jsem na emise a tam to hodilo moc bohata smes jinac na plnou nadrz jsem udelal 375km a byl jsem na suchu ted v poho jedu k 700 km samo ne furt po praze vaha vzduchu ma za nasledek cukani motoru a kolisani otacek aspon mam takove tuseni a hlavne diry ve vykonu .
Tak bych to vydel a kombinaci lambdy i vahy ... pokles vykonu jsem parkrat zaznamenal nebylo to na dlouho ale proste z niceho nic jakoby se mu nechtelo i kdyz jsem mu slapnul ... jinak jak mi to ted pises s tim kourem tak sem si ted vzpomel, ze se mi trochu vice dymy z vyfuku, az me to zarazilo kdyz jsem stal na benzince, koukl do zpetaku, ale kour nebyl tmavy tak sem si rikal ze to asi nic nebude
na kolik CCA vyjde lambda ??? A CCA vaha ??? ... opravdu diky moc za rady !!!
hlavne si dej do poradku ten vyfuk. kdyz jsem se svym starym vyfukem jel posledni cestu nekam za prahu pro "novy", z toho kopecka na D1 smerem pruhonice to jelo max. cca. 170 ... s dirou ve vyfuku jsem mel prumer okolo 20 po vymene opet ma bezna prumerna 11.9l/100
BMW 320i 1992 nově spočítaná spotřeba je 7,3 70% dálka, po praze i 12 normálně pokud jedu klobouka tak 10 - 11, pokud na to šlápnu klidně i 15 ))) Chybu možná najdeš ale zvykni si na to že máš BMW v atmosféře a ne ofouknutej diesel.
Mimochodem v práci máme nový Fordy Focusy najeto 20 000 a žerou 10,1 po praze normální jízdou. Takže taky nic moc.
Mam 316 m43 Kola 15 205/55
Auto je perfektně seřízený a jede dobře, emise super. nikde žádnej benzín už cejtit neni(po výměně filtru na větrání nádrže)
Minimum spotřeba 5,4 litru
Maximum spotřeba 11,2 litru
Průměr, když jezdim jen tak se pohybuje kolem 7 až 7,5L
Dost spotřebu a výkon ovlivní lambda a váha vzduchu.... trochu gumy
Skus vysledovat to jak tam smrdí benzín, ale malinkato je to citit z každé
Nebo můžeš mít popraskanou mumu od váhy vzduchu(taky jsem to měl a spotreba byla větší)
caues no ja mam 316 Compact a jezdim tak 7-8/100Km a nejezdim klidnou jizdou ,ale kdyz uz tu resite ten vyfuk tak ted jsem dal novi laufik vypadal celkem prazdny tak doufam ze se me spotreba nejak nezvísí jinak pujde
porsacek píše:Co lambada neumrela tu spotrebu co mas ty tak jsem mel v zime po Praze na 2.5 142kw pokavad cejtis takovej stipavej kour kolem posledniho dilu vejfucku tak lambada je po smrti .
No prave kamos co ma 1,8mu tak mu to zere 7 a to na to i dupe .. pojebana lambda je schopna tak MOC zvysit spotrebu ? ..
Tvůj kamoš nekecal. Já jezdím s 1,8 kombinaci od 6,8 do 7,2, dojíždím denně do práce. Když vezu manželku, obvykle má blbé řeči, jestli ji chci zabít.
Spotřebu si hlídám, pokud vyletí, tak šup na diagnostiku. To je jediná šance.