mam bmw 316 97 zistil som ze cely chladiaci systém je dost natlakovaný, teplota ok, nikde nic nekvapka. Za studena je chladiaca presne na riske max a po ubehnutí 10km ked ma motor 90 stupnov mi stúpne tlak. Po otvorení nádržky zasičí a voda stupne az po okraj. ked auto vychladne zase klesne spet. Odvzdušnené by to malo byt dobre z odvzušnovacieho šrobiku tecie len kapalina, pumpa tiez ok cicerok je vidiet v hrdle nadobky. Olej nestupa, viecko oleja bez peny auto nedymí. Co bi to mohlo byt? Tesnenie pod hlavou? Za odpovede vopred Diiky...
prvotna chyba bola zly ovzušnovaci šrobik (tiekol) z nudze na ceste som tam dolial len vodu. Po prichode domov som ho objednal a vymenil, samozrejme som vymenil celu chladiacu a od vtedy som si to zacal všimat. Len mi je divne ze za studena je voda v nadobke na max a za tepla o 6 cm viacej.
Milaano píše:prvotna chyba bola zly ovzušnovaci šrobik (tiekol) z nudze na ceste som tam dolial len vodu. Po prichode domov som ho objednal a vymenil, samozrejme som vymenil celu chladiacu a od vtedy som si to zacal všimat. Len mi je divne ze za studena je voda v nadobke na max a za tepla o 6 cm viacej.
Po ohrati se zvetsuje objem. V tom uzavrenem okruhu je to pak na te hladine vice videt. Proto je tam taky ryska max. Jinak bys to mohl plnit po hrdlo Coz je blbost...chova se ti to dobre. Topi to? Pokud Ti nekolisa rucicka na teplomeru, tak to neres.
Máš to O.K. Mě to dělá stejně, akorát že mi kapalina nestoupne až po okraj, ale každopádně vlivem objemové roztažnosti stoupnout musí. A fridex má myslím dost velkou roztažnost oproti vodě. Takže v poho.
To si fakt myslíte že se zvedne hladina o 8 cm vlivem roztažnosti vody? Nebude to spíš přesycená vodní pára? Kapalina takovou roztažnost fakt asi nemá..
hladina sa dvihne ale az ked otvoris veko, teraz som si to nevsimal najazdil som 500km a vsetko ok. ked je system zatvoreny tak pri zohriatom motore stupne max o 1cm co je asi tiez ok.