Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Vycisteni vahy vzduchu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od psena »

Tak byly to trosku nervy, kdyz jsem po operaci startoval :D
Mam jiny typ vahy, jen v te roure mam trojuhelnik z asi 0,1mm dratku a za tim mam takovou tu podlouhlou plosku co je i v navodu viz nahore.
Vzhledem k tomu, ze me to nejde vyndat a ponorit do lihu, tak jsem jen oddelal z roury z jedne strany tu sitku a postrikal to spryem Nigrin na kontakty.Pockal cca minutu a dal se do cisteni tema spejlama na usi :)
Pote jsem to dukladne prolil technickym lihem, ktery nevim kolik mel %.
Potom nechal chvilku vyschnout, ocisit jsem jeste cidlo teploty ktere mam primo v airboxu a pak slozil.
A vysledek?Na to ze jsem to testoval za poledne, kdy auto vyrazne byva zdechle...to jelo v celem spektru slusne,zatah od spodu trosku vyraznejsi...protoze znam placebo efekt, tak jsem si dal dost zalezet abych nebyl ovlivnen.Proste me fakt bavilo si jen tak akcelerovat ze 60-160 na pokraji Brna a delal jsem to asi 20minut :D
Takze rozhodne to nic nepokazilo a me se zda ze rozeznani teleho vzduchu, tedy preneji zmereni teploty a prutoku vzduchu se zlepsilo, a skutecne jak me trapil ubytek vykonu pri horku, tak po oprave v pohode :D
droban
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od droban »

ted me to taky bavi jezdit s dobrou vahou vzduchu,predtim to bylo jako mrtvi to auto a ted ho aji rad vytahnu z garaze a jedu s radosti :D a konecne me na semaforu nepredjizdej filcky a fabie atd :D sem rad ze to pomohlo toliko lidem to vycisteni
psena
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od psena »

droban píše:ted me to taky bavi jezdit s dobrou vahou vzduchu,predtim to bylo jako mrtvi to auto a ted ho aji rad vytahnu z garaze a jedu s radosti :D a konecne me na semaforu nepredjizdej filcky a fabie atd :D sem rad ze to pomohlo toliko lidem to vycisteni

No s feldama jsem problem nemel ani pred tim :D , musel bych zmerit 100-200 aby to bylo prukazne...ale stejne si myslim ze rozdil meritelnej bude minimalni.(I kdyz tech 10koni co psal Patras bych taky hadal, ale co to u me je ze...)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od dsvatos »

[/quote]
I kdyz tech 10koni co psal Patras bych taky hadal, ale co to u me je ze...) [/quote]

Snobe !! :lol:
koki
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od koki »

Máte někdo zkušenosti s váhou u ISa? :wink:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od dsvatos »

koki píše:Máte někdo zkušenosti s váhou u ISa? :wink:

No, dneska jsem se jen tak zběžně koukl, a hádám, že bude problém ji vůbec vyndat :(
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

dsvatos píše:

No, dneska jsem se jen tak zběžně koukl, a hádám, že bude problém ji vůbec vyndat :(

Tim zpusobem jak jsem to udelal ja, to udelas taky...
Kazopadne ty dratky tenosuky, byly tmavy...a po aplikaci byly temer stribry.Jinak kdyz jsem to rozdelal tak to vypadalo ciste, rikam, to bude asi zbytecna prace, ale kdyz jsem videl jak to prokouklo po aplikaci, tak jsem cumel :D
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od dsvatos »

psena píše:
dsvatos píše:

Tim zpusobem jak jsem to udelal ja, to udelas taky...
Kazopadne ty dratky tenosuky, byly tmavy...a po aplikaci byly temer stribry.Jinak kdyz jsem to rozdelal tak to vypadalo ciste, rikam, to bude asi zbytecna prace, ale kdyz jsem videl jak to prokouklo po aplikaci, tak jsem cumel :D

Nene, tam je problém jinej.. On bude asi problém tu váhu vůbec vyndat. Je totiž v takovým hliníkovým tělese co je mezi filtrboxem a sáním :(

Je to díl č.1, takový hliníkový těleso..

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=13&fg=15
droban
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od droban »

a nejde oddelat jen ten ctverecek co je nahore na dilu 1 tam by mela byt ta vaha vzduchu
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od JaraX »

taky se na to vrhnu,a ještě mě kámoš řikal že si mam vyčistit jakousi klapku, motor se trochu chvěje na volnoběh.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od dsvatos »

JaraX píše:taky se na to vrhnu,a ještě mě kámoš řikal že si mam vyčistit jakousi klapku, motor se trochu chvěje na volnoběh.

Škrtící klapku. To jsi u ropáka neměl :wink:
Pyron
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Pyron »

droban píše:a nejde oddelat jen ten ctverecek co je nahore na dilu 1 tam by mela byt ta vaha vzduchu

Zkoušel jsem to nenásilně a ven to nešlo... Násilně to zkoušet nebudu, to raději počkám na zdejší rady 8)
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od dsvatos »

Pyron píše:
droban píše:a nejde oddelat jen ten ctverecek co je nahore na dilu 1 tam by mela byt ta vaha vzduchu

Zkoušel jsem to nenásilně a ven to nešlo... Násilně to zkoušet nebudu, to raději počkám na zdejší rady 8)

Na to jsem taky zvědavej :wink:
droban
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od droban »

jinak skrtici klapku jsem taky cistil,dal sem si lih do rozprasovace a otevrel klapku sani zatezenim lanka na plyn a strikal a cistil hadrikem,hlavne dosedaci plochy,je na to spesl sprej a nekde sem cetl ze by se to melo delat za chodu motoru,ale to jsem nezkousel,ale jinak bylo to zasrany jak cyp,jinak ted po cisteni klapky a nove vaze mam volnobeh jedna basen :D
DAVe_1

#35 Příspěvek od DAVe_1 »

dsvatos píše:
Pyron píše:

Na to jsem taky zvědavej :wink:

tak jestli nekdo neco vymysli na iso tak budu vdecny! Ten muj dedoosek by to asi taky potreboval :lol:

to Dsvatos: Pokud neco zjistis dej mi prosim vedet.
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od dsvatos »

DAVe: Zkusím se tomu podívat na zoubek. Doufám, že to při demontáži nerozkřápnu. Zbytečných pár litrů nemám :( Pokud se zadaří, dám vědět..
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JaraX »

dsvatos píše:
JaraX píše:taky se na to vrhnu,a ještě mě kámoš řikal že si mam vyčistit jakousi klapku, motor se trochu chvěje na volnoběh.

Škrtící klapku. To jsi u ropáka neměl :wink:

jak jsem měl lehkej život :)
dasto

#38 Příspěvek od dasto »

no asi sa jej tiez pozriem na zubok... mam tiez m 50 a robil to niekto na tomto motore? inac som fakt zvedavy ako to pojde potom
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od dsvatos »

Takže jsem se váze dneska koukl na zoubek. A pro ISaře (možná je stejná váha i v jiných motorech) mám dvě zprávy: Ta špatná - Váha čistit nejde.. Ta dobrá - Čistit se nemusí :lol: Není to totiž žádná elektonická potvora, ale obyčejná klapka v sání, na kterou je přidělanej potenciometr a ten měří, jak moc se ta klapka otevře. Takže pokud klapka chodí bez zadrhávání, není co řešit :wink: :banan:
Maslista

#40 Příspěvek od Maslista »

tak jsem tu váhu taky vypucoval, ale co se mi nepodařilo tak najít čidlo teploty nasávaného vzduchu... nevíte někdo kde ho u M52 2xvanos hledat..?
Odpovědět