Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

mensi problem-nekdy se mu nechce zrychlit

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
droban
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od droban »

cau chlapi,posledni dobou kdy chci treba rychlejc vyjet treba na krizovatce tak auto nema takovej odpich mackam plyn a otacky neleti nahoru(raficka spotreby leti nahoru),filtry sou vsechny novy,svicky novy,cistil jsem vahu vzduchu a klapku sani a nepomohlo to,spojka je taky nova,diagnostika bez chyb,proste nekdy to dela a nekdy ne a vzdy zrovna v nevhodnou dobu
jinak jedna se o motor M43(4 válec) 1.9 87Kw,pripada mi jako by to nak spatne treba namichalo smes nebo nejak nereagovalo na pridani plynu,jinak lanko nikde nedrhne a jde pekne,diky za vsechny rady a nápady.Díky všem :D

a dělá to většinou za studena
droban
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od droban »

ted jsem vyzkousel mensi pokus,odpojil jsem vahu vzduchu a auto bez ni lita jak prase,proste to ma zase odpych z mista,myslite ze uz asi vaha dava naky spatny data ze?i kdyz diagnostika nic nehlasi
stehynko

#3 Příspěvek od stehynko »

Pokud to neni tvoji chybou, pokud je to tedy jen např klima. Tak vaha je hodne pravdepodobna! Hlavne nevim, jestli ti to dela i pri studenym motoru!
stehynko

#4 Příspěvek od stehynko »

Tak diagnostika u E36 neni moc jeste bohuzel dokonala, moc veci ti neprozradi (opravdu jen takove trivialni veci). Jestli ti to dela za studena nebo v nizkych otackach. Za studena je tam myslim u E36 taky topne telisko ve váze a to dost u aut odchazi.... :roll:
droban
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od droban »

nj ale ja mam E46,no vetsinou za studena to dela,klimu mam vyplou to vim ze auto trosku ztraci se zaplou klimou na vykonu,ted sem rozhodil site a zjistuju kde to koupit a jakou znacku za dobrej peniz,diky za rady
FreeTree

#6 Příspěvek od FreeTree »

Něco novýho??? No vypadá to na tu váhu.... co?
droban
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od droban »

jj asi to bude ta vaha,uz sem si ji objednal z Nemecka tak sem zvedavej
:D snad mi to pojede dobre jako tobe :D
Petous

#8 Příspěvek od Petous »

Skoro bych řekl, že když tu váhu odpojíš tak ti to v létě jede vždycky podstatně líp, ale taky s úplně jinou spotřebou. Jednotka pak chybějící hodnoty z váhy nahradí ideláními hodnotami a motor v servisním režimu (nebo jaxe to u BMW jmenuje) běží bez ohledu na spotřebu a emise. V zimě se projeví rozdíl ideální (dosazené) a skutečné teploty vzduchu nepravidelným chodem. V létě bude rozdíl zanedbatelný. Nevím jak přesně je to řešené u BMW tohle jsou poznatky z Motejla (vstřik. zař. záž. mot.) testované na Renaultu.

2 droban & FreeTree:
Kolik máte natočeno? Jen tak pro představu kolik km ta váha vzduchu vydrží být použitelná... Já sem ti tu svou svou vyčitil dle poskytnutého návodu (díky drobane) a sem spokojenej.
A na co příjde ta nová váha z Reichu ?
kubik
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od kubik »

jj, měl jsem podobný problém na 525i 24V e 34. Motor začal haprovat, měl nepravidelný chod a nešel za plynem... Odpojil jsem váhu a bylopo problému 8) 8) 8) auto jelo jako dřív... Druhou váhu jsem sehnal od kámoše za 3000kč z jeho bouraného... Vyčistil jsem ji a šlape jako hodinky...
droban
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od droban »

cau ,no vaha z reichu vysla na 60 euro s postovnym ale jen to cidlo,jinak u nas se to prodava aji s tou trubkou prumerne za 7 tis,mne to vycisteni trocha pomohlo ale nen to ideal uz asi dava spatny data,jinak to cisteni vahy jsem udelal aji na Focusu a zmena jako prase,jede zase jako novej :D jak mi dojde z reichu tak dam vedet jak to slape,myslim ze to je na 99%tou vahou
droban
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od droban »

jinak mam natoceny 124 tis origo,auto mam ze Nemecka :D myslim ze prumerna zivotnost vahy vzduchu je 100tis km
Petous

#12 Příspěvek od Petous »

droban píše:cau ,no vaha z reichu vysla na 60 euro s postovnym ale jen to cidlo,jinak u nas se to prodava aji s tou trubkou prumerne za 7 tis,mne to vycisteni trocha pomohlo ale nen to ideal uz asi dava spatny data,jinak to cisteni vahy jsem udelal aji na Focusu a zmena jako prase,jede zase jako novej :D jak mi dojde z reichu tak dam vedet jak to slape,myslim ze to je na 99%tou vahou
Za 60 eurošů to je skoro zadarmo. Jetli to u tebe bude mít kýžený efekt, tak do toho asi taky pudu...
droban
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od droban »

tak mi dnes dosla vaha vzduchu z Nemecka sice tam neni nikde Bosch ale jinak je uplne stejna a auto vali jak svin zase(na svoje moznosti) :D kua konecne mi to jede,sem vlastne auto koupil uz asi se spatnou vahou (davala asi spatny hodnoty),tak sem rok jezdil a rikal si ze to nak moc netahne a tak a konecne sem spokojenej :D :D a za 60 Euro to myslim jde a aji spotreba mi jenom za dnesek pekne klesla :D :D :D :D
Dave_318i

#14 Příspěvek od Dave_318i »

Odkud jsi ji objednaval?
droban
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od droban »

cau koupis to tady ale divam ze to zdrazil o krapet ja to mel za 59.99 aji s postou,ale fakt konecne si tu jizdu uzivam aspon to jede suprove,sem z toho nadsenej jak maly dite

http://cgi.ebay.de/NeU-BMW-LUFTMASSENME ... dZViewItem
Dave_318i

#16 Příspěvek od Dave_318i »

No jo, jeste bych potreboval poznat, zda je ta ma dobra ci ne...
FreeTree

#17 Příspěvek od FreeTree »

:lol: no ty kráwo, tak to mám radost.... :lol: 8) 8) tywoe, nejhorší je, že to diagnostika neukázala....
Dave_318i

#18 Příspěvek od Dave_318i »

No prave kurde...Ze to ta diagnostika neukazala...A vzhledem k tomu, ze pisete, ze to vydrzi 100tis a Ja mam nalitane 150tis.,tak by me to docela dost zajimalo...
droban
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od droban »

ona vaha muze zacit hlasit spatny data ridici jednotce a dignostika to nepozna,ja to poznal tak ze sem vahu odpojil a auto jelo hezky,ted se zacinam ucit znova s tim autem jezdit, protoze sem jezdil tak rok se 70%vykonem(vlastne co to auto mam tak to jelo tak),ted kdyz na to pekne slapnu tak to nadherne zrychluje a motor jde pekne za plynem,spotreba klesla,proste super mam z toho druhy Vanoce :D :D a myslim ta cena je super
Dave_318i

#20 Příspěvek od Dave_318i »

A muzes mi dat prosim foto co presne jsi vytahl?Abych nevytahl neco spatne. Nejsem v tomhle zrovna profik...Diky moc.
Odpovědět