nemáte někdo zkušenost s vyndaváním vodní pumpy u M43?
Mam podezření že odešla do věčných lovišť. Auto po běžným ježdění celý den začlo zničeho nic vařit. Ručička v červenym ale žádná zběsilá pára z expanzky. Můj odhad byl na vodní pumpu.
Odstrojil jsem visku s vrtulí a vyndal všechny šrouby z té pumpy, tahám za ni jak za řepu a ani se nehla. Cloumal jsem s tim jak o život a je tam nějak kouslá. Všiml jsem si že jsou na ni 2 vyvrtané závity pro zašroubování šroubu jako stahováku. Tak jsem utahoval utahoval, až se kus té ALU pumpy odlomil a pumpa se nehla ani o mm ( v červeném kolečku na obrázku ).
Vyrobil jsem si na to universální stahovák (na obrázku) z tlustýho železa ale ten se mi po utahování ohybal jak máslo a pumpa samozřejmě ani o milimetr.
Nevíte někdo jestli je možný aby se tam takhle kusla? Třeba pokud by se odlomily ty lopatky ale nezdá se mi to. Mlátil jsem do toho kladivem 2dny, nahříval plamenem 10minut, chladil vodou ale pumpa drží jak přivařená.
Vyměnil jsem i termostat kdyby to bylo náhodou v něm ale hadice jsou sice horký ale měkký. Takže to bude asi fakt tou pumpou.
Díky za každou radu jak ji vyndat…