Tááákže páni, ráno som bol na diagnostike. Výsledok - pravý predný snímač sa odporučil...
V akých cenových reláciách sa to zhruba pohybuje? Je na jeho výmenu nejaká finta, alebo jednoducho rozpojiť konektor, vyskrutkovať imbus, vytiahnuť a nahodiť nový?
FrajerT píše:Tááákže páni, ráno som bol na diagnostike. Výsledok - pravý predný snímač sa odporučil...
V akých cenových reláciách sa to zhruba pohybuje? Je na jeho výmenu nejaká finta, alebo jednoducho rozpojiť konektor, vyskrutkovať imbus, vytiahnuť a nahodiť nový?
Klasika, pravé přední je snad nejvíc odcházející čidlo. Finta žádná, jak jsi psal, rozpojit, vyšroubovat imbus atd.
Ešte jeden dotaz k danej téme. Včera som volal so Strasom, ktorý rozpredáva svoje 325TDS a spomínal, že má už iba jedno predné čidlo a nie je si istý, či je dobré. Neviete čírou náhodou, či tie zadné nie sú identické s prednými? Pasovalo by zadné dopredu?
Speedy píše:Ja bych to čidlo skusil změřit ohmmetrem. Pokud bude mit nekonečný odpor, tak je v čudu, měl by mít kolem 1kOhm.
No to, čo mám na aute mi v servise ohmmetrom merali a ako píšeš, malo na všetkých kombináciách tých troch kolíkov, čo sú tam, nekonečný odpor. Ale je to dobrý tip, keď pôjdem kupovať to druhé... zoberiem ohmmeter od kamoša.
Možno si mi práve ušetril vyhodených niekoľko stovák...
Ešte jeden dotaz k danej téme. Čidlo som nakoniec kúpil, zapojil, vyskúšal na štrku - všetko zasa funguje, kontrolka zhasla. Čo ma ale zaráža je, že to nové čidlo bolo z 325TDS, malo len 2 kontakty (moje pôvodné malo 3), malo iné typové označenie aj inak vyzeralo a napriek tomu všetko funguje...