Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Elektrika-pomoc

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Leveler
Klubové ID: 1133
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Leveler »

Dneska jsem zjistil, že mě na autě nesvítí pravé parkovací světla jak předek tak zadek.Tak sem si napřed myslel že to budou pojistky nebo špatnej přepínač světel jako to měl nedávno kamarád.Pojistky sem letmo zkontroloval a zdály se v pohodě a poté sem vyzkoušel jiný přepínač světel a stále nesvítili pravé parkovací světla.Tak sem ještě pořádně prolezl pojistky zjistil sem že je praskla pojistka č.37 10A tak sem tam dal hnedle novou a když sem pustil parkovačky tak okamžitě prdla:( Takle sem to zkusil 2x.Hledal sem dál a zjistil sem že mě nesvítí osvětlení SPZ tak sem se na ty žárovky podíval a ejhle.Obě dvě byly černý tak sem tam dal aspon jednu kterou sem měl náhradní protože na dvou pumpách prostě neměly a ještě sem tam lupnul dašlí 10A pojistku a když sem zapl parkovací světla tak už vše svítilo včete osvětlení SPZ tak sem si říkal,že je to vyřešený.
No tak sem jel hezky směr Brno a rozvítila se mě kontrolka zadní mlhovky která se mě poslední dobrou rozsvicuje často a přitom sem mlhovku nezapínal.No spíš furt svítí a někdy zhasne a někdy jen tak lehce žhne a když sešlápnu brzd pedál tak se trocha intenzita zvýší ale spíš furt svítí a nebo nesvítí. Tak sem po náký době zastvil a že mrknu jestli ty parkovačky svítí a ejhle.Zase to nesvítilo včetně osvětlení SPZ tak sem to dál už neřešil pač se začínalo ztmívat a já měl ještě před sebou dlouhou cestu.
No a jak si tak jedu tak koukám že mě nesvítí přístrojovka tak sem už fakt netušil co se to děje.Před tím sem jezdil ve dne takže nevím jestli to přestalo svitít dneska po tom zkratu té pojistky a těch parkovaček.Ale když sem jel naposled večer tak to normal vše fakčilo.Tak by mě zajímalo jestli to je tou prasklou pojistkou nebo se vysralo ještě něco jinýho.
No a před týdnem se mě stalo že sem přišel k autu a byla vybitá baterka ale to se mohli klido stát tím že prostě byla už vyštavená nebo je někde kratas.
Jo a jak sem jel tak sem chytl tak brutální déšt že nebylo videt ani na krok a jel sem tak max 30-40 a nejdou sem v protisměru na mě vyřitil z poza kamiunu nákej blázen v FOBII tak sme to oba zašlápli a stali sme čumaka od sebe tak max metr tak sem na toho debila chtěl zatroubit pač sme se mohli pěkně vykašit a on nešel klakson tak sem už z toho byl fakt zoufalej.No a po cca 10km sem ho jen tak z prdele zkusil když už nelilo a klakson normal troubil jak vzteklej.Tak možná jesli někam natekla voda nebo já nevím.Dneska to byl fakt den BLBEC a sem rád že sedím doma a nemusím už nikam jet:(
Tak bych byl rád kdyby si tendle dlohej zoufalej dotaz někdo přečetl a hodil mě nákou radu čím by to tak mohlo být a na co se mám zaměřit pač dneska k večeru sem toho už fakt víc nestihl:((
:cry: :cry: :cry:
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

a co přežvejkaný kabely v kufru, od zavírání víka.. nedávno to tady bylo i s fotkama..
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Leveler »

Maikl píše:a co přežvejkaný kabely v kufru, od zavírání víka.. nedávno to tady bylo i s fotkama..
Jo jo to mě taky napadlo.Budu se na to muset podívat, ale na to už mě nezbyl čas a neměl sem po ruce žádnej žabykuch čím bych to rozpáral:(

A přístrojovka má svoje vlastní pojistky nebo to je nak propletený s těma parkovačkama?
Doktor1
Klubové ID: 78
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Doktor1 »

je to určitě těma drátama.. jestli chceš,tak cinkni a dáme to do cajku...
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Leveler »

Tímto chci moc poděkovat členovi Doktor1 za to, že mě dnes opravil elektriku v autě.Nakonec to bylo opravdu přetatýma a načnutýma kabelama v kufru.
A dokonce mě už ted funguje normálně centrál.Všecko to stím bylo propletený a sem fakt rád že se to snad tímto vyřešilo.
Zde přikládám fotku jak to bylo rožmoulaný po ztáhnutí té bužírky.
http://www.ukazto.com/?img=draty-r8q1.jpg
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od _peper »

I já přiložím jednu fotku ze včerejška, měl jsem také problémy jako Leveler. Nešel mi central na kufr. A levé světlo na SPZ (to mi ještě nejde, je špatně ukostřené, musím se podívat pod tapec v kufru). Zámek už zamyká jak má.
Takže až budete mít nějaké problémy, je to asi jedno z prvních míst na které bych se podíval.

Obrázek
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Leveler »

_peper píše:I já přiložím jednu fotku ze včerejška, měl jsem také problémy jako Leveler. Nešel mi central na kufr. A levé světlo na SPZ (to mi ještě nejde, je špatně ukostřené, musím se podívat pod tapec v kufru). Zámek už zamyká jak má.
Takže až budete mít nějaké problémy, je to asi jedno z prvních míst na které bych se podíval
Tak sem rád, že to bylo taky těma káblema. A ten zbytek se už nak poladí a bude to zas šlapat jak má :wink:
jumbo

#8 Příspěvek od jumbo »

tak mám stejnej problém, zítra na to mrknu. Loni mě přestala svítit zpátečka, nějak jsem to neřešil,tak se to proklemovalo, jenomže teď se k tomu přidala jedna zadní mlhovka, nejde tam žádná šťáva, snad to bude tím. Teď řeším stejnou závadu, ale prozměnu s přední mlhovkou, opět jenom jedna- proud tam je, ale napětí žádné (nebo to je naopak) měřeno na mlkovce, ne na konektoru, Kámoš říkal, že zkorodované konektoy a to prý kdekoli, jenomže auto stálo 4 měsíce v teple v garáži. Předtím svítila a to se mě nezdá :-(
kavanda
Klubové ID: 1103

#9 Příspěvek od kavanda »

Ta nesvítící zpátečka může bejt i čidlo zpátečky.Výměna je rychlovka,ale přístup jak k penězům. :)
jumbo

#10 Příspěvek od jumbo »

kavanda píše:Ta nesvítící zpátečka může bejt i čidlo zpátečky.Výměna je rychlovka,ale přístup jak k penězům. :)

může být, ale přestalo svítit jen jedno.. :?
kavanda
Klubové ID: 1103

#11 Příspěvek od kavanda »

tak to je kabel někde žvejknutej!
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Leveler »

Určo napřed mrkni do toho kufru jak to tam vypadá.Třeba jich máš pár taky žvejknutejch a budeš hnedle chytřejší :wink:
jumbo

#13 Příspěvek od jumbo »

nenapadá vás co by mohl být za problém s tou přední mlhou? nesvítí jen jedna. LKM modul jsem ještě neproletoval (studený spoje) ,ale relátko uvnitř krabičky spíná. Jóóó, ta elektrika.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od _peper »

Tohle bude trošku jinej problém, tedy na jiném místě. Dnes když jsem se hrabal zase v kufru, tak jsem narazil na svazek jabelů od světel, kterej nebyl moc dobře umístěnej, byl skříplej mezi ten černej plast co je na hraně kufru. Takže jsem ho zkontroloval a hezky přendal pod tapec. Takže koukni na svazek ke světlum a na konektor.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od _peper »

U mlhovky bych zkontroloval hlavně ten konektor. Proměřit a pak uvidíš jestli budeš muset jit po kabelu ;)
jumbo

#16 Příspěvek od jumbo »

_peper píše:U mlhovky bych zkontroloval hlavně ten konektor. Proměřit a pak uvidíš jestli budeš muset jit po kabelu ;)
tak jsem ho rozebral, vyčistil a hádej co? Mlha se hlásí, že svítí. Super.
jumbo

#17 Příspěvek od jumbo »

Tak jsem teda dneska rozdělal kryt svazku v kufru. Vyděl jsem, že je nepatrně poškozená akorát izolepa, ale nedalo mě to a rozmotal ji. Co jsem viděl byl totální masakr 8O . 5 drátů přervaných a 2 načatý. Jsem byl celkem z toho vedle, ale na druhou stranu jsem rád, že to bylo na tomto místě a nemusel hledat závadu jinde. Takže se to upravilo a zaletovalo. I CHECK CONTROL je v pohodě a nemá pořád ty svoje hlášky :D .
Každopádně díky za typ.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od _peper »

Jak vidím, tak ten svazek v kufru je sázka na jistotu :)
A k té mlhovce, dá se to pochopit, přece jen se tam může dostat spousta nečistot.
Leveler
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Leveler »

Tak paráda.Sem rád že si to vyřešil :wink:
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Spajky »

Můžou mít ty kabely v kufru vliv na to,že pokud zamykám od řidiče,nezamkne se mi pal. nádrž? POkud zamknu od spolujezdce,tak se zamkne,ale nezamkne se zase řidič :? Ale to budou spíš nějaký relátka...jen mě to teĎ napadlo,když to tak čtu,proč by vedly dráty do kufru od zamykání nádrže :lol:
Odpovědět