Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

fleky v laku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
Pazdi
Klubové ID: 1463
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Pazdi »

Ahoj, trošku problém
mám sice už trošku horší lak, možná víc než horší:) ale přece jen vypadá ještě jakž takž k světu...no, ale jednou bratr koupil na benzínce vodu do ostřikovačů SHERON - taková žlutá s citronovou bo jakou "vůní"...no a potvora mi udělala "vyžrala" fleky v laku...ať už kapičky, tak prostě od ostřikovačů k čelnímu sklu takový ošklivý vybledlý místa....chtěl sjem se zeptat, co se s tím dá dělat, jestli máte nějakou radu
Dík moc Pazdi
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Maikl »

napsal bych do SHERONu, protože píšou že to nedělá nic s lakem..
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pazdi »

Maikl píše:napsal bych do SHERONu, protože píšou že to nedělá nic s lakem..
to pak kdyžtak vyfotím a hodím to sem...bo mi to připadá, že to s tím něco udělalo:(((
Tashiro

#4 Příspěvek od Tashiro »

No jo a zpátky ti pošlou atesty atd, a určo maj větičku na láhvi, že může "poškodit lak, při špatném zacházení, či porušení doporučení výrobce." Nebo něco takového, možností je moc ))))
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maikl »

Tashiro píše:
No jo a zpátky ti pošlou atesty atd, a určo maj větičku na láhvi, že může "poškodit lak, při špatném zacházení, či porušení doporučení výrobce." Nebo něco takového, možností je moc ))))
já si právě myslím, že tam nic takovýho není, a naví to přijde do kontaktu s lakem vždycky, jinak bys to nemohl používat vůbec.. :wink:
Tashiro

#6 Příspěvek od Tashiro »

Maikl píše:
Tashiro píše:
já si právě myslím, že tam nic takovýho není, a naví to přijde do kontaktu s lakem vždycky, jinak bys to nemohl používat vůbec.. :wink:
Neboj dycky se něco najde ))) a navíc kdo by se s nima soudil, když nemáš jistotu, to je dobře vymyšlený. Mimochodem dokaž že to bylo od nich, dyž jejich výrobek má atest a ten jistě umí potvrdit. To je problém no tady málo kdo proleze. Já tohle dělám a věř, že dycky je možnost se toho zbavit ale nadruhou stranu je možnost to uhrát. Lidi to moc brzo vzdaj, to je vše.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pazdi »

tak jsem to na radu souseda pořešil TEMPEM...stejně to ten lak potřeboval....sice to není takovej zázrak, jak mi sliboval...ale ta hnusná "vyžraná" vrstvička zmizela....
jinak klucí, co tam teda nalít, s čím máte dobrý zkušenosti? nechce se mi to dělat pořád...bo ono to asi taky není zrovna nej, to "leštit" Tempo pastou...
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Maikl »

dneska sem koukal na jeden sheron a nebyla tam ani zmíňka o tom jestli to dělá něco s lakem nebo ne, akorád že se to nemá ředit, a další info na vyžádání u výrobce..
Petris

#9 Příspěvek od Petris »

V případě ,že už jsi to bral Tempem a to nepomohlo potom doporučuji,nějakou jemnou brusnou pastu a leštit a leštit.Od kaď jsi?
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Pazdi »

Petris píše:V případě ,že už jsi to bral Tempem a to nepomohlo potom doporučuji,nějakou jemnou brusnou pastu a leštit a leštit.Od kaď jsi?
právě, že pomohlo...no, sice soused sliboval skoro zázrak, kterej se teda nekonal....ale hlavní je, že je to pryč...jinak jsem z Hranic (městečko mezi Olomoucí a Ostravou)
bmwfil
Klubové ID: 687

#11 Příspěvek od bmwfil »

Pazdi píše:Ahoj, trošku problém
mám sice už trošku horší lak, možná víc než horší:) ale přece jen vypadá ještě jakž takž k světu...no, ale jednou bratr koupil na benzínce vodu do ostřikovačů SHERON - taková žlutá s citronovou bo jakou "vůní"...no a potvora mi udělala "vyžrala" fleky v laku...ať už kapičky, tak prostě od ostřikovačů k čelnímu sklu takový ošklivý vybledlý místa....chtěl sjem se zeptat, co se s tím dá dělat, jestli máte nějakou radu
Dík moc Pazdi
Počkej, to byl ten humus, co mi holky stříkli do voka? :evil: Naštěstí tam nic vyžranýho nemám :D
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Pazdi »

bmwfil píše:
Počkej, to byl ten humus, co mi holky stříkli do voka? :evil: Naštěstí tam nic vyžranýho nemám :D
dyť se netrefily:)
ne teď vážně...omlouvám se za ně...trošku se nudily no....
a nevěděl jsem, že to bude takovej hnus
bmwfil
Klubové ID: 687

#13 Příspěvek od bmwfil »

Pazdi píše:
bmwfil píše:
No ale byl jsem slitej pěkně... však v poho, jen si ty ostřikovače seřiď ať stříkají na sklo a ne za auto :lol:
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Pazdi »

bmwfil píše:
Pazdi píše:
bmwfil píše:
No ale byl jsem slitej pěkně... však v poho, jen si ty ostřikovače seřiď ať stříkají na sklo a ne za auto :lol:
tak ono to na sklo stříkalo....jen lidi, co jeli za mnou asi docela koukali...ostřikovače jsou od středy seřízený :)
FrajerT

#15 Příspěvek od FrajerT »

Pazdi píše:tak jsem to na radu souseda pořešil TEMPEM...stejně to ten lak potřeboval....sice to není takovej zázrak, jak mi sliboval...ale ta hnusná "vyžraná" vrstvička zmizela....
jinak klucí, co tam teda nalít, s čím máte dobrý zkušenosti? nechce se mi to dělat pořád...bo ono to asi taky není zrovna nej, to "leštit" Tempo pastou...
Ešte podotázka - nemáš náhodou červené auto? Tie červené, teda obyč. bez metalízy, zvyknú pekne vyprašivieť a v tej vrchnej vrstvičke niekedy ostanú stopy po rôznych čist. prostriedkoch. Mne ostali fliačiky z umyvárky. Dal som to umyť ručne a fešáci to nastriekali nejakým bordelom na rozpustenie zaschnutých mušiek a potom mi tam tiež ostali fliačiky. Tempo to ale vyriešilo... 8) Ono to Tempo tiež nie je žiadna výhra, ale na tieto staré laky zatiaľ najlepšie, čo som kedy skúšal.
Koby
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Koby »

Tempo je zázrak... Akorát s tim musíš umet. Já na auto vyplácal 2 pasty a dělal to min. 3 hodiny... Musíš opravdu poctivě, jinak to nemá cenu.. Dělal jsem to molitanovýma houbama, někoik metrlů čtvrrečných molitanu :))

Pak je duležitý na to hodit tvrdej vosk se želvičkou, jinak je to za 14 dní to samý
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Pazdi »

FrajerT píše: Ešte podotázka - nemáš náhodou červené auto? Tie červené, teda obyč. bez metalízy, zvyknú pekne vyprašivieť a v tej vrchnej vrstvičke niekedy ostanú stopy po rôznych čist. prostriedkoch. Mne ostali fliačiky z umyvárky. Dal som to umyť ručne a fešáci to nastriekali nejakým bordelom na rozpustenie zaschnutých mušiek a potom mi tam tiež ostali fliačiky. Tempo to ale vyriešilo... 8) Ono to Tempo tiež nie je žiadna výhra, ale na tieto staré laky zatiaľ najlepšie, čo som kedy skúšal.
ee, není červená...je to taková vínová fialová bez metalízy
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pazdi »

Koby píše:Tempo je zázrak... Akorát s tim musíš umet. Já na auto vyplácal 2 pasty a dělal to min. 3 hodiny... Musíš opravdu poctivě, jinak to nemá cenu.. Dělal jsem to molitanovýma houbama, někoik metrlů čtvrrečných molitanu :))

Pak je duležitý na to hodit tvrdej vosk se želvičkou, jinak je to za 14 dní to samý
no já s tím strávil taky půlku odpoledne...no dělal jsem to poprvý...rady stylem - ne na slunci, pěkně ve stínu, molitanovou houbičkou - takovou tou prťavou na nádobí....natřít kousek, rozetřít...pak po chvilince stáhnout flanelovým hadrem a zase dál....
no přemejšlím, že tenhle víkend to objedu ještě jednou a hned na to hodím vosk...kterej mi doporučuješ? prosím:) bo já už sám o sobě nic kupovat po zkušenostech s tímhle radějc nebudu:D
FrajerT

#19 Příspěvek od FrajerT »

Pazdi píše:
FrajerT píše: Ešte podotázka - nemáš náhodou červené auto? Tie červené, teda obyč. bez metalízy, zvyknú pekne vyprašivieť a v tej vrchnej vrstvičke niekedy ostanú stopy po rôznych čist. prostriedkoch. Mne ostali fliačiky z umyvárky. Dal som to umyť ručne a fešáci to nastriekali nejakým bordelom na rozpustenie zaschnutých mušiek a potom mi tam tiež ostali fliačiky. Tempo to ale vyriešilo... 8) Ono to Tempo tiež nie je žiadna výhra, ale na tieto staré laky zatiaľ najlepšie, čo som kedy skúšal.
ee, není červená...je to taková vínová fialová bez metalízy
Prašť jako uhoď... :) Neviem čím to je, ale aj u iných značiek to vždy vidím len u odtieňov červenej. Nejakú modrú alebo zelenú som nikdy prašivú nevidel... Ale ako píše Koby - najprv si mákni s Tempom a potom tvrdý vosk, je to asi najlepšia kombinácia na starý lak. Myslím, že budeš príjemne prekvapený... :wink:
FrajerT

#20 Příspěvek od FrajerT »

Pazdi píše:
Koby píše:Tempo je zázrak... Akorát s tim musíš umet. Já na auto vyplácal 2 pasty a dělal to min. 3 hodiny... Musíš opravdu poctivě, jinak to nemá cenu.. Dělal jsem to molitanovýma houbama, někoik metrlů čtvrrečných molitanu :))

no já s tím strávil taky půlku odpoledne...no dělal jsem to poprvý...rady stylem - ne na slunci, pěkně ve stínu, molitanovou houbičkou - takovou tou prťavou na nádobí....natřít kousek, rozetřít...pak po chvilince stáhnout flanelovým hadrem a zase dál....
no přemejšlím, že tenhle víkend to objedu ještě jednou a hned na to hodím vosk...kterej mi doporučuješ? prosím:) bo já už sám o sobě nic kupovat po zkušenostech s tímhle radějc nebudu:D
No ja som to robil zeleným Turtle Wax-om, čiže "želvičkou". Ono je ich viac typov, je nejaký špeciálne na metalízu a ešte sú tuším dva. Odporúčam zelený. Príp. s tým skoč niekomu, kto to robí profesionálne. Výsledok by mal byť lepší a určite sa menej narobíš... :lol:
Odpovědět