Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vystřelí Airbag pokud svítí kontrolka airbagů??

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Diffusion »

Co jsem si tak pročítal, tak se názory na tohle téma hodně různí.
Někdo tvrdí, že nevystřelí žádný airbag, někdo zase že vystřelí jen ty které nehlásí chybu, a někdo to, že vystřelí všechny i když svítí kontrolka airbagů.

Zajímalo by mě, jestli má někdo nějaký podložený argument, jak to ve skutečnosti je?
díky za odpovědi.
aggama
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od aggama »

Nevím jak je tomu u BMW. Máme ještě Hondu Civic, a přední sedačky vyměněné za recara bez bagů a tudíž svítí kontrolka. V servisu mi bylo na diagnostice řečeno že zbylé airbagy fungují ipřesto že kontrolka svítí. Předpokládám že u BMW je to stejné...ale ruku do ohně za to nedám.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Maikl »

já si myslím, že když svítí kontrolka, tak bagy nefungujou, proč by tam jinak ta kontrolka byla a hlásila že nefunguje čidlo u spolujezdce v sedačce..
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Huska »

Maikl píše:já si myslím, že když svítí kontrolka, tak bagy nefungujou, proč by tam jinak ta kontrolka byla a hlásila že nefunguje čidlo u spolujezdce v sedačce..
kontrolka hlásí nějakou chybu, přesto je bezpečnější když bagy vystřelí než kdyby byly odpojeny..... proto normálně vystřelí. Kontrolka je proto aby jsi měl jistotu že vystřelí správně a chybové hlášení ti ukáže že tuto jistotu nemáš.
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Maikl »

napsal sem to blbě..
Chtěl sem tím říct, že když svítí kontrolka tak je někde nějaká závada a bagy sou vypnutý.
Jen se teda ještě zeptám jak jinak než správně by měli vystřelit..?
Jarek

#6 Příspěvek od Jarek »

Tuhle odpověď jsem dostal při dotazu u RENOCARu v Brně. Taky mám špatný senzor a zatím to neřeším. 8)
--------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den.Senzor Matte(senzor zatížení) se dá samozřejmě vyměnit.
Cena včetně práce cca 4800kč s DPH.
Při havárii s touto chybou,by měli vystřelit všechny airbagy,
i když na místě spolujezce nikdo nesedí,avšak nikdo Vám to nezaručí,
pokud signalizuje airbag systém není 100%.Pěkný den.
--------------------------------------------------------------------------------
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 659

#7 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Maikl píše:napsal sem to blbě..
Ti co tvrdí, že k inicializaci dojde i při neobsazené sedačce spolujedce si asi neuvědomují, že řidiče dofackuje zprava boční airbag spolujezdce.

Už je to Ti jasné, jestli NE, tak si zaGOgluj.
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Maikl »

starML píše:
Ti co tvrdí, že k inicializaci dojde i při neobsazené sedačce spolujedce si asi neuvědomují, že řidiče dofackuje zprava boční airbag spolujezdce.

se hned nerozčiluj :D
vždyť píšu, že teda vystřelí normálně jak maj, prostě všechny..
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Maikl »

výstižná SZ dík.. 8)
Spajky
Klubové ID: 1147
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Spajky »

Jarek píše:Tuhle odpověď jsem dostal při dotazu u RENOCARu v Brně. Taky mám špatný senzor a zatím to neřeším. 8)
Dobrý den.Senzor Matte(senzor zatížení) se dá samozřejmě vyměnit.
Cena včetně práce cca 4800kč s DPH.
Při havárii s touto chybou,by měli vystřelit všechny airbagy,
i když na místě spolujezce nikdo nesedí,avšak nikdo Vám to nezaručí,
pokud signalizuje airbag systém není 100%.Pěkný den.

Koukám že pravopis neovládaj ani u BMW... :roll:
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Diffusion »

starML píše:

nežekl bych, že dveřní airbag u spolujezdce má takový dostřel, že by trefil ještě řidiče...
abdul

#12 Příspěvek od abdul »

neda se na to odpovedet, protoze ta kontrolka muze svitit z mnoha pricin...

kdyz ten airbag odpojis, tak kontrolka bude sviti a muzes s tim autem udelat cokoli a vak proste nevystreli, protoze mu nema jak dat signal... pripad kdy ti calounik vytahne volant, precalouni ho, nasadi zpatky a zapomene pripojit ten pytel... proste to nemuze nikdy vystrelit...

oproti tomu, kdyz mezi tim co je ten volant venku nekdo otoci klicem a jednotka zjisti tim padem chybu, tak po nasazeni volantu zpatky a jeho zapojeni bude kontrolka porad svitit dokud to na ctecce clovek nemazne, ale pri nehode vak normalne vystreli...

je totiz rozdil mezi chybou jednou nactenou diky ktere ta kontrolka sviti a mezi statickou zavadou... takze asi tak... tim padem kdyz vam sviti kontrolka pytle tak si nemuzete byt nicim jisti...
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Diffusion »

Tak jsem to dnes probíral v servisu (ne BMW servis), a všichni mechanici mi tvrdili, že pokud svítí kontrolka Airbagů. (dejme tomu, že tam jeden z šesti chybí), tak údajně nevystřelí žádný z těch zbývajících 5ti airbagů. Že je údajně řidící jednotka zablokovaná a nevystřelí nic. To jsem z toho jelen :?
Jarek

#14 Příspěvek od Jarek »

Diffusion píše:Tak jsem to dnes probíral v servisu (ne BMW servis), a všichni mechanici mi tvrdili, že pokud svítí kontrolka Airbagů. ( a dejme tomu tam jeden z šesti chybí, tak údajně nevystřelí žádný z těch zbývajících 5ti airbagů. Že je údajně řidící jednotka zablokovaná a nevystřelí nic. To jsem z toho jelen :?
Pokud je to tak jak tvrdí tak je to moooc špatný :(
Když se na to ale podívám tak nějak prakticky tak si stejně myslím (snad logicky) :
-když jeden bag bude chybět tak ostatní vystřelí...
-když špatný váhov. senzor tak vystřelí všechny...
Už jenom z důvodů (právních,úmrtí) který by si nějakou autom. blokací jednotky bagů BMW způsobilo.
To, že pokud kontrolka bagů svítí tak mám jít do servisu je asi naprosto jasný.

Podle mě teda jednotka inicializuje bagy při nehodě za každou cenu (i při částečné poruše systému)
JE TO ALE JEN MUJ NAZOR (mám KO váhov. senzor tak v to alespoň doufám...)
abdul

#15 Příspěvek od abdul »

Diffusion píše:Tak jsem to dnes probíral v servisu (ne BMW servis), a všichni mechanici mi tvrdili, že pokud svítí kontrolka Airbagů. (dejme tomu, že tam jeden z šesti chybí), tak údajně nevystřelí žádný z těch zbývajících 5ti airbagů. Že je údajně řidící jednotka zablokovaná a nevystřelí nic. To jsem z toho jelen :?
Pozdrav pany mechaniky :)
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Diffusion »

abdul píše:
Diffusion píše:Tak jsem to dnes probíral v servisu (ne BMW servis), a všichni mechanici mi tvrdili, že pokud svítí kontrolka Airbagů. (dejme tomu, že tam jeden z šesti chybí), tak údajně nevystřelí žádný z těch zbývajících 5ti airbagů. Že je údajně řidící jednotka zablokovaná a nevystřelí nic. To jsem z toho jelen :?
Jak to myslíš? :lol:
Huska
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Huska »

Diffusion píše:
abdul píše:
asi tak že jezdíš k neznalým mechanikům.... už tolik lidí ti vysvětlilo jaká je pravda ale pořád věříš "expertům" které chybové hlášení v podobě kontrolky vystraší :wink:
věř čemu chceš :roll:
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
Diffusion
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Diffusion »

Huska píše:
Diffusion píše:
abdul píše: Pozdrav pany mechaniky :)
asi tak že jezdíš k neznalým mechanikům.... už tolik lidí ti vysvětlilo jaká je pravda ale pořád věříš "expertům" které chybové hlášení v podobě kontrolky vystraší :wink:
věř čemu chceš :roll:
Neříkal bych to tak přesvědčivě.
Mechanici kterých jsem se ptal to dělají doluhá léta, takže bych z nich nedělal neználky :!:
A když si pročteš na netu veškeré diskuse, kde se o téhle problematice píše, tak se dočteš to samé co tvrdí oni!!
Tohle jsou (alespoň pro mě) dost důležité věci, a momentálně s kontrolkou airbagu mám problém, takže chci mít jistotu, že když by k nečemu došlo, tak neprorazím hlavou palubovku.
Huska
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Huska »

Diffusion píše:[Neříkal bych to tak přesvědčivě.
Mechanici kterých jsem se ptal to dělají doluhá léta, takže bych z nich nedělal neználky :!:
A když si pročteš na netu veškeré diskuse, kde se o téhle problematice píše, tak se dočteš to samé co tvrdí oni!!
Tohle jsou (alespoň pro mě) dost důležité věci, a momentálně s kontrolkou airbagu mám problém, takže chci mít jistotu, že když by k nečemu došlo, tak neprorazím hlavou palubovku.
OK ...věř svým mechanikům .... nebo zvedni telefon a zavolej si do BMW kde ti vysvětlí jaká je skutečnost. Už několikrát je tu popsáno jak funguje systém ochrany pasažérů tak si to znovu přečti, třeba v tom najdeš logiku. Jestli si myslíš že kvůli nějakému "blbému" zátěžovému čidlu za 2,5tisKč (nebo jakékoli jiné poruše) systém kompletně odstaví všech XXX airbagů za spoustu pěněz příplatku a ohrozí život pasažérů, tak nemám co bych k tomu dodal...... naposledy zopakuji že svítící kontrolka znamená nějakou chybu .... nikoli kompletní vyřazení systému (pokud nezdiagnistikuješ závadu nemáš jistotu co se při havárii stane).
Pavel H
Klubové ID: 98

#20 Příspěvek od Pavel H »

Bag vystreli pokud kontrolka sviti napriklad z duvodu odpojeni nejakeho cidla a zapnuti klicku. Vyzkouseno na E34. Kontrolka svitila z duvodu praskleho venecku. Namontovan novy. Chyba nevymazana. Kontrolka svitila. Pak prisla rana a bag byl venku.
Odpovědět