Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Starty pls help

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luki

#1 Příspěvek od Luki »

Potreboval bych poradit od nekoho kdo uz mel to stesti ze mu to pri startech delalo totez co me.

Jde o to ze obcas kdyz chci nastartovat dojde k takovymu podivnymu zarachtani od starteru (dost hlasitymu - jako kdyby se uplne nevysunul pastorek a spocitalo to na nem zuby a samozrejme motor nechytne).

Stalo se to uz nekomu? Pripadne co s tim - vymena starteru nebo civek...? Jde o to ze driv mi to udelalo max. jednou do tydne ale ted uz to zacina bejt neunosny...:cry:

Diky

Edit: Jeste pro doplneni jedna se o E36 318iS
d.aemon

#2 Příspěvek od d.aemon »

Luki píše:Potreboval bych poradit od nekoho kdo uz mel to stesti ze mu to pri startech delalo totez co me.

Jde o to ze obcas kdyz chci nastartovat dojde k takovymu podivnymu zarachtani od starteru (dost hlasitymu - jako kdyby se uplne nevysunul pastorek a spocitalo to na nem zuby a samozrejme motor nechytne).

Stalo se to uz nekomu? Pripadne co s tim - vymena starteru nebo civek...? Jde o to ze driv mi to udelalo max. jednou do tydne ale ted uz to zacina bejt neunosny...:cry:

Diky

Zkus ho nechat vyčistit. To fakt bude ten pastorek. Třeba je jen zasranej a díky tomu se málo vysune...
Luki

#3 Příspěvek od Luki »

d.aemon píše:
Luki píše:Potreboval bych poradit od nekoho kdo uz mel to stesti ze mu to pri startech delalo totez co me.

Diky

Zkus ho nechat vyčistit. To fakt bude ten pastorek. Třeba je jen zasranej a díky tomu se málo vysune...

Zkusim zkusim ale jeste je mi divny ze to dela jen kdyz je parak nebo zahratej motor - po ranu za studena funguje naprosto v klidu a to VZDY...
Asi rovnou pro klid vymenim i tu civku co mi par lidi taky poradilo...

Urcite pak dam vedet jak to dopadlo kdyby nekdo mel stejnej problem.
Zatim diky vsem :wink:
chimerra
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od chimerra »

dělá mi to to samý, ale jen za studena a maximalne kazdej dvacatej start, zatim si z toho hlavu nedelam, pár lidí mi řeklo že je to startérek, že cívka by blaznila jinak, kazdopadne pak dej vedet co pomohlo.
Dík
plysakmartin

#5 Příspěvek od plysakmartin »

ty voe taky mi to dělá když je zahřátý auto nebo pařák :roll:
ferlin

#6 Příspěvek od ferlin »

Dělalo mi to u Fáva. Také rachtání, kašlal jsem na to, až to jednou přestalo startovat úplně. Byl v háji nejen startér, ale bohužel očesaný i ozubený věnec setrvačníku. :(
Nevyplatí se na to kašlat, raději včas vyměnit startér, než později vyhazovat motor z auta a měnit věnec.
Piggie
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Piggie »

Jojo, me to delalo taky.

Ze zacatku jeo obcas.
Pak pravidelne.
Nakonec musel jit starter ven.
plysakmartin

#8 Příspěvek od plysakmartin »

Tak jak jsi dopadl ? Musím na to taky vlítnout, nebo se z toho poseru :x
radek99

#9 Příspěvek od radek99 »

Me to taky delalo u 318 i, kdyz to vycistis tak ti to pomuze na chvilku takze vymen pastorek a mas pokoj.
plysakmartin

#10 Příspěvek od plysakmartin »

takže jenom pastorek ? Na kolik to cca vyjde ? Takže celý starter nemusím ? To je otázek :lol:
radek99

#11 Příspěvek od radek99 »

pastorek by mel stacit nevim uz presne co stoji ale pocitam tak do 1000
Luki

#12 Příspěvek od Luki »

plysakmartin píše:Tak jak jsi dopadl ? Musím na to taky vlítnout, nebo se z toho poseru :x

Takze v mojem pripade: vyndal sem starter (u ctyrvalu je prostor mnohem prijemnejsi nez u sestihrnku - tam bych to delat fakt nechtel) drzi jen na dvou klasickych sroubech, kompletne vycistil a pro jistotu a klid v dusi vymenil i civku - od te doby slape jak hodinky. Pastorek se zdal byt v pohode (nastesti) takze ten sem nechal puvodni :wink:
plysakmartin

#13 Příspěvek od plysakmartin »

no já ho asi vyndám a prej je tady nějakej frajer co repasuje startéry, tak to k němu hodim a uvidím :wink:
Odpovědět