V první řadě určitě zkontrolovat čidlo. Jestli není nějak zasraný. Jestli ne, máš opravdu nižší tlak oleje, ale podle mýho, dokud jen problikává při volnoběhu, je to ještě v klidu. Kdyby to dělalo i po výměně, potom je to čerpadlo.320i píše:prifarim se ti do topicu at nemusim zakladat novy tema....-doufam ze to skousnes..![]()
pres zimu auto stalo v garazi, obcas sem ho nastartoval a kus se projel aby se prohral...v patek (tyden od posledniho nastartovani) sem to byl umejt a kdyz se to zahralo tak sem chvili (cca 3min) stal, zacla mi problikavat kontrolka mazani....kdyz sem trochu pridal zhaslo...za jizdy v poho..kdyz sem ho nechal na volnobech(cca 600ot), zase to zaclo problikavat..staci jen trochu pridat a v poho...na oleji( a filtru) mam 7500km...oleje (kontrolovany za studena) mam cca 3/4 na rysce..
mam hledat chybu v oleji (10w40) nebo v olej cerpadlu????
je to e36, M52
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Kontrolka oleje
-
- Klubové ID: 1028
-
- Klubové ID: 469
- Kontaktovat uživatele:
Neproblikává ale jenom se na chvilku rozsvítí po nastartování, potom už ne. A není to tlak ale hladina (žlutá kontrolka). Mluvil jsem s pár lidma co maj BMW a říkali, že jde celkem o běžný problém - prostě čidlo.d.aemon píše:V první řadě určitě zkontrolovat čidlo. Jestli není nějak zasraný. Jestli ne, máš opravdu nižší tlak oleje, ale podle mýho, dokud jen problikává při volnoběhu, je to ještě v klidu. Kdyby to dělalo i po výměně, potom je to čerpadlo.320i píše:prifarim se ti do topicu at nemusim zakladat novy tema....-doufam ze to skousnes..![]()
pres zimu auto stalo v garazi, obcas sem ho nastartoval a kus se projel aby se prohral...v patek (tyden od posledniho nastartovani) sem to byl umejt a kdyz se to zahralo tak sem chvili (cca 3min) stal, zacla mi problikavat kontrolka mazani....kdyz sem trochu pridal zhaslo...za jizdy v poho..kdyz sem ho nechal na volnobech(cca 600ot), zase to zaclo problikavat..staci jen trochu pridat a v poho...na oleji( a filtru) mam 7500km...oleje (kontrolovany za studena) mam cca 3/4 na rysce..
je to e36, M52
-
- Klubové ID: 1028
Já ale odpovídal 320iDave píše:Neproblikává ale jenom se na chvilku rozsvítí po nastartování, potom už ne. A není to tlak ale hladina (žlutá kontrolka). Mluvil jsem s pár lidma co maj BMW a říkali, že jde celkem o běžný problém - prostě čidlo.d.aemon píše:V první řadě určitě zkontrolovat čidlo. Jestli není nějak zasraný. Jestli ne, máš opravdu nižší tlak oleje, ale podle mýho, dokud jen problikává při volnoběhu, je to ještě v klidu. Kdyby to dělalo i po výměně, potom je to čerpadlo.320i píše:prifarim se ti do topicu at nemusim zakladat novy tema....-doufam ze to skousnes..![]()
je to e36, M52

-
- Klubové ID: 588
takže to čidlo je na vaně u E-46 stojí cca 2.700,- práce je cca 1 hod a je to díl č.16, to čidlo je vadné ...tak mi bylo řečeno...nějaký způsob jak ho vyčistit nebo opravit jsem se samozřejmě nedozvěděl....
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
tak si to pro svoje modely najděte v ETK a pak do online ceníku
fiha tak to si mě moc nepotěšil, 2700,- za blby čidlo, mě to totiž pravě začalo dělat taky přesně jak píšete, krátce po startu se na 5-10s rozsvítí zlutá kontrolka a pak zhasne a už se neukáže... paradoxem je ze pravě po vyměně oleje, předtim to nedělalo...yard píše:takže to čidlo je na vaně u E-46 stojí cca 2.700,- práce je cca 1 hod a je to díl č.16, to čidlo je vadné ...tak mi bylo řečeno...nějaký způsob jak ho vyčistit nebo opravit jsem se samozřejmě nedozvěděl....
-
- Klubové ID: 588
nesmutni třeba někdo z klubu bude vědět jestli se to dá nějak opravit....Mutt píše:fiha tak to si mě moc nepotěšil, 2700,- za blby čidlo, mě to totiž pravě začalo dělat taky přesně jak píšete, krátce po startu se na 5-10s rozsvítí zlutá kontrolka a pak zhasne a už se neukáže... paradoxem je ze pravě po vyměně oleje, předtim to nedělalo...yard píše:takže to čidlo je na vaně u E-46 stojí cca 2.700,- práce je cca 1 hod a je to díl č.16, to čidlo je vadné ...tak mi bylo řečeno...nějaký způsob jak ho vyčistit nebo opravit jsem se samozřejmě nedozvěděl....
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za informace, alespoň teď vím kde to hledat. Jinak moje čidlo nějakých 2750,- bez DPH.yard píše:takže to čidlo je na vaně u E-46 stojí cca 2.700,- práce je cca 1 hod a je to díl č.16, to čidlo je vadné ...tak mi bylo řečeno...nějaký způsob jak ho vyčistit nebo opravit jsem se samozřejmě nedozvěděl....

Tak to jsem rád, že ti ta záměna SAE za 5W-50 pomohla. Už jsem to zde doporučoval v minulosti několika kolegům co mají 330i či 530i. Tento, ač jinak výborný motor, prostě papá vzhledem k vyššímu výkonu, olej trochu více než M52. A s tím čidlem jsem se koukám také trefil. Jsem prostě nebezpečně dobrejDave píše:Olej vyměněný a problém stále trvá, takže to bude asi to čidlo. Jinak použitím 5W-50 se dost snížila spotřeba oleje. I přes jízdy na okruhu vůbec nic neubylo.

-
- Kontaktovat uživatele:
Njn olej bude muset jít ven. Já měnil minulý týden a nebyl čas se na to mrknout.yard píše:tak kucí to čidlo někdo vymontujte třaba bude stačit vyčistit a bude zase fachat....já se k tomu teď hned tak nedostanu, podle etk by mělo být vcelku přístupné, ale bude to chtít asi vypustit olej, tak někdo kdo se chystá na výměnu....