Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Kliňák

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
chitos
Klubové ID: 1140

#1 Příspěvek od chitos »

Zdarec chlapi mám takový dotaz.Mám 325 a můj klínový řemen pořád píská a je to tím že se mezi klínový řemen a kladky dostala špína. Pomůže vždy když na to střiknu silikonový olej ale vždy když delší dobu stojím (třeba přes noc) tak to dělá opět. Tak se chci zeptat nemáte někdo nějaký figl jak se toho zbavit
tweety
Klubové ID: 575

#2 Příspěvek od tweety »

Já měl stejnej problém . Sice na 316i, ale to neva . Ten řemen byl asi už trochu vytahaný a nepomáhalo mýdlo ani prostříknutí sil. olejem . Po výměně za new vše OK . :P
chitos

#3 Příspěvek od chitos »

No jenže já tam mám fungl nový klíňák a dělá to stejně
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

tweety

#5 Příspěvek od tweety »

Pak jedině ložisko altíku, nebo KO napínací kladka .

PS : kdysi sem měnil vodící kladku a vrátil ji tam jak mi to přišlo pod ruku . Vše vypadalo OK, ale pískalo to a orvávalo to řemen . Chyba byla v tom, že ta kladka je přidělaná na hliníkovym odlitku, který dosedá k altíku a ty plochy nejsou 100% rovný takže ta kladka byla vyosená . Je potřeba si s tím pohrát a doladit .
U mě to udělal můj servisák během minutky i s tímhle poučením co píšu . To sem čuměl . 8O
chitos

#6 Příspěvek od chitos »

Muj mechanik to taky cele kontroloval.Jenže hlavní problém je že to ze spodu není vůbec kryte a všechna špína se tam mezi kladku kliňák dostane ¨jakmile to postřikam silikonovým olejem je vše OK.Snad jen čistit a čistit a nebo udělat nějaký krit ze spodu :(
tweety

#7 Příspěvek od tweety »

Kryt taky nemam a zatím OK . Je fakt že jezdím krátké trasy po udržovaných silnicích .
chitos

#8 Příspěvek od chitos »

No tož ja bydlim v horách tak možná proto.No a pak si nejsem jisty jisty zda u tveho autka nemáš užší kliňák než já
tweety

#9 Příspěvek od tweety »

je ta 6-ti drážkovej a 4 drážkovej na klimě . pochybuju že tam máš širší . :)
Slid
Klubové ID: 1699

#10 Příspěvek od Slid »

chitos píše:Muj mechanik to taky cele kontroloval.Jenže hlavní problém je že to ze spodu není vůbec kryte a všechna špína se tam mezi kladku kliňák dostane ¨jakmile to postřikam silikonovým olejem je vše OK.Snad jen čistit a čistit a nebo udělat nějaký krit ze spodu :(
To samé jsem řešil a také prostříkával každý týden silikonovým sprejem, nakonec jsem dal kryt a ticho nemusím už nic prostříkávat, ten bordel tam lítal přímo na klíňák.
chitos

#11 Příspěvek od chitos »

Jo to je přesně ono.Ten kryt si někde koupil nebo udělal?Popřipadě nemáš foto??? :lol:
all
Klubové ID: 1018

#12 Příspěvek od all »

Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!! :wink:
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od fix »

kdybyste nekdo umeli sehnat kryt pod motor, mel bych o 1 taky zajem 8) klidne jety, z polska, autokelly, elitu.....
Amos
Klubové ID: 1389

#14 Příspěvek od Amos »

Nepíská ti náhodou servo? Dělalo mi to stejnou věc, vyměnil jsem klíňák a nic. Nakonec nebyl olej v servu.
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od _peper »

Amos píše:Nepíská ti náhodou servo? Dělalo mi to stejnou věc, vyměnil jsem klíňák a nic. Nakonec nebyl olej v servu.
Servo nepíská ale řve :) Aůe jinak řemen od čerpadla serva mi taky pískal (kryt pod motorem taky nemám) dotáhl jsme ho a už si ani nehvízdne :)
Slid

#16 Příspěvek od Slid »

V Polsku stojí 500,- v aci elit kelly stojí kolem 1300,- benzin a diesel je stejný, pouze pro diesel se musí nalepit na kryt molitan, kvůli hluku, tak jako má original.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Maikl »

all píše:Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!! :wink:
kam si dal tu podložku...? Vždyť je tam ten zámek kvůli zajištění.. Nebo si to rozebral celý..?

ps: uz sis koupil ten nahubek na hadici.. 8) :D
all
Klubové ID: 1018

#18 Příspěvek od all »

Maikl píše:
all píše:Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!! :wink:
kam si dal tu podložku...? Vždyť je tam ten zámek kvůli zajištění.. Nebo si to rozebral celý..?

ps: uz sis koupil ten nahubek na hadici.. 8) :D
No, já to mám takhle: povolil jsem šroub na té kladce co se nyhýbe, zůstane ti z toho: plastové kolečko s ložiskem,šroub a takovej hliníkovej odlitek, co je rozšířenej tam jak dosedá na ložisko.. Tak tu podložku jsem dal mezi ten hlin. odlitek a přichycení na alternátoru...
Jo uz to mám i s novou hadicí..... hlavně už mám správnou hladinu vody!!! předtim to bylo úplně plný a proto to vylítlo... Ale byla prdel :D :D
chitos

#19 Příspěvek od chitos »

Ne ne mě to nedělá servo to je měněné je to ten kliňák no a je přesně na tu moji karku.Měnil to mechanik a ten tam určitě nedal užší.Budu muset sehnat ten krit.V tom Polsku to je na těch bazarech nebo kde???Nemáš kontakt?
Slid

#20 Příspěvek od Slid »

napis SZ clovekoj co si rika sihlovecondra a zeptej se kde ty kryty jsou v polsku, me ho sehnal on.
Odpovědět