Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Kliňák
-
- Klubové ID: 1140
Zdarec chlapi mám takový dotaz.Mám 325 a můj klínový řemen pořád píská a je to tím že se mezi klínový řemen a kladky dostala špína. Pomůže vždy když na to střiknu silikonový olej ale vždy když delší dobu stojím (třeba přes noc) tak to dělá opět. Tak se chci zeptat nemáte někdo nějaký figl jak se toho zbavit
-
- Klubové ID: 644
- Kontaktovat uživatele:
měl sem stejnej problem a dela mi to furt..
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ht=%F8emen
-
- Klubové ID: 575
Pak jedině ložisko altíku, nebo KO napínací kladka .
PS : kdysi sem měnil vodící kladku a vrátil ji tam jak mi to přišlo pod ruku . Vše vypadalo OK, ale pískalo to a orvávalo to řemen . Chyba byla v tom, že ta kladka je přidělaná na hliníkovym odlitku, který dosedá k altíku a ty plochy nejsou 100% rovný takže ta kladka byla vyosená . Je potřeba si s tím pohrát a doladit .
U mě to udělal můj servisák během minutky i s tímhle poučením co píšu . To sem čuměl .
PS : kdysi sem měnil vodící kladku a vrátil ji tam jak mi to přišlo pod ruku . Vše vypadalo OK, ale pískalo to a orvávalo to řemen . Chyba byla v tom, že ta kladka je přidělaná na hliníkovym odlitku, který dosedá k altíku a ty plochy nejsou 100% rovný takže ta kladka byla vyosená . Je potřeba si s tím pohrát a doladit .
U mě to udělal můj servisák během minutky i s tímhle poučením co píšu . To sem čuměl .

To samé jsem řešil a také prostříkával každý týden silikonovým sprejem, nakonec jsem dal kryt a ticho nemusím už nic prostříkávat, ten bordel tam lítal přímo na klíňák.chitos píše:Muj mechanik to taky cele kontroloval.Jenže hlavní problém je že to ze spodu není vůbec kryte a všechna špína se tam mezi kladku kliňák dostane ¨jakmile to postřikam silikonovým olejem je vše OK.Snad jen čistit a čistit a nebo udělat nějaký krit ze spodu
-
- Klubové ID: 1018
Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!! 

-
- Klubové ID: 644
- Kontaktovat uživatele:
kam si dal tu podložku...? Vždyť je tam ten zámek kvůli zajištění.. Nebo si to rozebral celý..?all píše:Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!!
ps: uz sis koupil ten nahubek na hadici..

-
- Klubové ID: 1018
No, já to mám takhle: povolil jsem šroub na té kladce co se nyhýbe, zůstane ti z toho: plastové kolečko s ložiskem,šroub a takovej hliníkovej odlitek, co je rozšířenej tam jak dosedá na ložisko.. Tak tu podložku jsem dal mezi ten hlin. odlitek a přichycení na alternátoru...Maikl píše:kam si dal tu podložku...? Vždyť je tam ten zámek kvůli zajištění.. Nebo si to rozebral celý..?all píše:Mě to po výměně za novej dělalo také, mýdlo a olej pomohl vždy na chvíli.... pak jsem namazal ložiska v kladkách... a pořád, pak jsem si všiml že ten novej řemen (zn.GATES) není tak široký,, jen asi o necelej 1mm a na vrchní kladce trošku jezdí ze strany na stranu a nesedí uprostřed... tak jsem tohle kolečko vyndal, vyčistil jsem dosedací plochy na kterých je to přišroubované a dal tam podložku... A je Klid!!!! JUPÍ!!!
ps: uz sis koupil ten nahubek na hadici..![]()
Jo uz to mám i s novou hadicí..... hlavně už mám správnou hladinu vody!!! předtim to bylo úplně plný a proto to vylítlo... Ale byla prdel