Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tlumiče - KONI vs origo

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mutt

#1 Příspěvek od Mutt »

zdar,
čeká mě výměna předních tlumičů, nechci to nijak snižovat (ani zvyšovat :wink: , prostě chci už celkem dobrý tlumiče co něco vydrží

často se tu chválí KONI sport, že jsou hodně dobrý, koukal jsem že přední pár stojí cca 10t Kč (e46 328i) můj servisák mi ted řekl že za stejnou cenu se daji pořidit o origo do BMW - ktery je teda lepší pořídit?? jsou ty KONI lepší?
LOPOLO Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od LOPOLO Čestný člen »

jak na co ... ale takovy ty normalni koni jsou docela mekky takze na normalni jezdeji je to OK .. To co tam mam ted uz na nase silnice neni to pravy :? .. zalezi, co od toho chces
krsa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od krsa »

Čus, já měnil všechny tlumiče i s péry a řeknu ti, že jízda na nich je skvělý zážitek. Jo samozřejmě mám značku KONI :) stály sice 19 tis. ale tu investici doporučuji!
Mutt

#4 Příspěvek od Mutt »

LOPOLO píše:jak na co ... ale takovy ty normalni koni jsou docela mekky takze na normalni jezdeji je to OK .. To co tam mam ted uz na nase silnice neni to pravy :? .. zalezi, co od toho chces

no, co chci, to pravě sam nevim, už když jsem to koupil byly ty tlumice dost špatný, přijde mi že se to v zatáčkách celkem dost naklání, ale jelikož jsem "zdravý" tlumiče nezažil tak nevim co od toho čekat... nicmeně chci to hlavně na běžný ježdění po našich silnicích, ale to předpokládám budou obě tyhle značky, spíš jsem chtěl jestli někdo nemá porovnání co je lepší vzít
ty koni maj myslim tuhost nastavitelnou tak už proto se mi zdá lepší volba vzít je, ale nevim...
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Fikop »

Mutt píše:zdar,
čeká mě výměna předních tlumičů, nechci to nijak snižovat (ani zvyšovat :wink: , prostě chci už celkem dobrý tlumiče co něco vydrží

často se tu chválí KONI sport, že jsou hodně dobrý, koukal jsem že přední pár stojí cca 10t Kč (e46 328i) můj servisák mi ted řekl že za stejnou cenu se daji pořidit o origo do BMW - ktery je teda lepší pořídit?? jsou ty KONI lepší?

No pokud chceš vyměnit pouze přední za Koni a zadní nechat origo tak ti to nedoporučuji!!! Autu se uplně rozhodí stabilita a vyváženost!!! Už s tím tak jezdím 2 měsíce, protože mám zadní tlumiče v reklamační řízení. No už se těším až je tam vrátím 8) Když už tak komplet!!! Jestli jsi to tak myslel tak sry :wink: Jinak Koni když nastavíš na nejměkší tak jsou cosi tvrdší jak origo(ještě záleží na pružinách) když je dám na polovinu tak už kopirujou vozovku(na dlouhé a pravidelné cestování už horší) a na nejtvrdší jsem to ještě neměl....jinak můžu doporučit:) za tu cenu super 8)
RedBaron
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od RedBaron »

Už dvakrát jsem koupil na předek Koni Sport a na zadek obyč. plynovky Kayaby a musím říct, že s tímhle nastavením naopak BMW ztratí část svojí protivné nedotáčivosti a ovladatelnost se o dost zlepší. Samozřejmě dopředu dát Koni sport a vzadu nechat vylágrované staré tlumiče, to může jen sebevrah :D
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fikop »

RedBaron píše:Už dvakrát jsem koupil na předek Koni Sport a na zadek obyč. plynovky Kayaby a musím říct, že s tímhle nastavením naopak BMW ztratí část svojí protivné nedotáčivosti a ovladatelnost se o dost zlepší. Samozřejmě dopředu dát Koni sport a vzadu nechat vylágrované staré tlumiče, to může jen sebevrah :D

To máš pravdu, že auto se stává přetáčivějším jde lechčejic urvat do smyku. Ale pokud si chceš zazávodit na klikaté nerovné silnici tak se ti předek zhoupává jinak než zadek a je to hodně nepříjemné. Pokud s tím chceš jezdit pouze dó obchodu a zpět tak si to tak dej....jinak nedoporučuji.
Mutt

#8 Příspěvek od Mutt »

no pravě že mam zatim v planu vyměnu jen předních tlumičů, protože zadní jsou zatim v pohodě a nechtějí se mi měnit jen tak když ještě můžou nějakou dobu sloužit...
radši bych ty koni jestli jsou o něco málo tvrdší, rád bych zmenšil naklánění v zatáčkách, ale jesti bych tim rozhodil stabilitu tak na to asi seru...
ono i když tam dám ty origo, tak se mi výměnou starých za nový to naklánění v zatáčkách zlepší taky ne?
Malda
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Malda »

Koni vrele doporucuju 8) Ja jsem nedavno menil celej podvozek. Tuhostne stavitelny koni a k tomu HaR pruziny... Auto je ted jak motokara, perfektne sedi v zatackach a jizdni vlastnosti jsou uplne nekde jinde.Zadny naklaneni a tak.. Proste fajnovka... Je pravda, ze je ted trochu tvrdsi, ale na to sere pes...Hlavne kdyz je fun... :D
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fikop »

Malda píše:Koni vrele doporucuju 8) Ja jsem nedavno menil celej podvozek. Tuhostne stavitelny koni a k tomu HaR pruziny... Auto je ted jak motokara, perfektne sedi v zatackach a jizdni vlastnosti jsou uplne nekde jinde.Zadny naklaneni a tak.. Proste fajnovka... Je pravda, ze je ted trochu tvrdsi, ale na to sere pes...Hlavne kdyz je fun... :D

Jaké máš snížení? co máš za auto? a byl to m-technik podvozek než jsi tam dal Koni? Jen že já mám E36 323i bez m-techniku s HR pružinama a Koni tlumičema se snížením -30 -15 auto se naklání, sice trochu méně než s origo. ale na nerovnostech je tvrdé. a jako motokára se nechová. ale jízdní vlastnosti jsou super. Jen jestli to nemáš moc snížené a tlumiče ti sedí na pryžových dorazech a proto se to chová jak motokára :?
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od patras Čestný člen »

Fikop píše:
Malda píše:Koni vrele doporucuju 8) Ja jsem nedavno menil celej podvozek. Tuhostne stavitelny koni a k tomu HaR pruziny... Auto je ted jak motokara, perfektne sedi v zatackach a jizdni vlastnosti jsou uplne nekde jinde.Zadny naklaneni a tak.. Proste fajnovka... Je pravda, ze je ted trochu tvrdsi, ale na to sere pes...Hlavne kdyz je fun... :D

Jaké máš snížení? co máš za auto? a byl to m-technik podvozek než jsi tam dal Koni? Jen že já mám E36 323i bez m-techniku s HR pružinama a Koni tlumičema se snížením -30 -15 auto se naklání, sice trochu méně než s origo. ale na nerovnostech je tvrdé. a jako motokára se nechová. ale jízdní vlastnosti jsou super. Jen jestli to nemáš moc snížené a tlumiče ti sedí na pryžových dorazech a proto se to chová jak motokára :?

mam stejnej povoyek jako ty koni/hr 30/15 .. a musim rict ze je to fakt parada .. malda ma myslim 60/40 .. to uz je trochu moc :D
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Fikop »

patras píše:
Fikop píše:

mam stejnej povoyek jako ty koni/hr 30/15 .. a musim rict ze je to fakt parada .. malda ma myslim 60/40 .. to uz je trochu moc :D

No jestli má -60 tak to už je dost...to má tak 1cm propružení a je na dorazu, proto je jak motokára :? nemá to pak horší jízdní vlastnosti na hrbolaté cestě když to naráži na doraz? neodskakuje ti auto?
patras Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od patras Čestný člen »

Fikop píše:
patras píše:
Fikop píše:[quote="Malda"]Koni vrele doporucuju 8) Ja jsem nedavno menil celej podvozek. Tuhostne stavitelny koni a k tomu HaR pruziny... Auto je ted jak motokara, perfektne sedi v zatackach a jizdni vlastnosti jsou uplne nekde jinde.Zadny naklaneni a tak.. Proste fajnovka... Je pravda, ze je ted trochu tvrdsi, ale na to sere pes...Hlavne kdyz je fun... :D

No jestli má -60 tak to už je dost...to má tak 1cm propružení a je na dorazu, proto je jak motokára :? nemá to pak horší jízdní vlastnosti na hrbolaté cestě když to naráži na doraz? neodskakuje ti auto?[/quote]

to ne .. ta draha propruzeni je fakt dost dlouha :) takze tam jeste misto na propruzeni je ..
BMW E39 530i Topazblau - MPaket - I///M Jebat PAKET
Fikop
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fikop »

patras píše:
Fikop píše:
patras píše:[quote="Fikop"][quote="Malda"]Koni vrele doporucuju 8) Ja jsem nedavno menil celej podvozek. Tuhostne stavitelny koni a k tomu HaR pruziny... Auto je ted jak motokara, perfektne sedi v zatackach a jizdni vlastnosti jsou uplne nekde jinde.Zadny naklaneni a tak.. Proste fajnovka... Je pravda, ze je ted trochu tvrdsi, ale na to sere pes...Hlavne kdyz je fun... :D

No jestli má -60 tak to už je dost...to má tak 1cm propružení a je na dorazu, proto je jak motokára :? nemá to pak horší jízdní vlastnosti na hrbolaté cestě když to naráži na doraz? neodskakuje ti auto?[/quote]

to ne .. ta draha propruzeni je fakt dost dlouha :) takze tam jeste misto na propruzeni je ..[/quote]

Mám doma fotku jak mám auto bez předních pružin, bylo opřené jen o dorazy. Když to porovnám jak vypadá -60 a -pružina :) tak tam velký rozdíl není..typuju tak max. 2cm....fotku mám na jiném PC takže jí vložím někdy...asi o víkendu.
Malda
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Malda »

Ja uz vlastne nic psat nemusim, protoze muj nigga brother Patras to napsal za me... :lol: Jinak upresnim.. Snizeni mam 60/30... Je fakt,ze pristi auto asi takhle nizko neposadim, pac si obcas skrtnu, kdyz si nedam pozor a obrubnik je moc vysokej pri parkovani :lol: Auto neodskakuje, prostor pro propruzeni je dostatecny :wink: Nenaklani se a perfektne drzi stopu... 8)
Odpovědět