Hanz píše:muzu se jen zeptat, proc celkem dost lidi meni seriove brzdy az jako posledni?
Ja znam lidi ktery je nemenej ani posledni
LOL
Jinak více pístek je spíš o rozložení tlaku na velkou destičku. Když chceš víc brzdit, musíš mít větší brzdnou plochu a tedy větší desku. Nevím jak konkrétně tyhle brzdy, ale třeba AP nebo Brembo jsem pocítil, jak brzdí a je to fakt mazec
Hanz píše:muzu se jen zeptat, proc celkem dost lidi meni seriove brzdy az jako posledni?
Ja znam lidi ktery je nemenej ani posledni
LOL
Jinak více pístek je spíš o rozložení tlaku na velkou destičku. Když chceš víc brzdit, musíš mít větší brzdnou plochu a tedy větší desku. Nevím jak konkrétně tyhle brzdy, ale třeba AP nebo Brembo jsem pocítil, jak brzdí a je to fakt mazec
Tyhle jsou AP Racing kompatibilní, tzn. desky i kotouče se dají koupit od AP a pasují. Teď mě ale zneklidňuje jedna věc - kotouč nemá vůbec žádnou vůli, je totálně natvrdo, tak sem zvědavej, jak si to posedá, abych nemusel před každým bržděním sešlápnout 2x pedál, než to zabere
A jakej tam budeš mít hl. brzdovej válec? Máš spočítanou plochu průměru válce na plochu průměrů pístků? Musí to být přeci sladěný, a pochybuju, že plocha těch osmi pístků je stejná jako plocha origo pístků.. Jinak bys měl moc velkou dráhu pedálu, a klidně by i vůbec nemusela stačit
dsvatos píše:A jakej tam budeš mít hl. brzdovej válec? Máš spočítanou plochu průměru válce na plochu průměrů pístků? Musí to být přeci sladěný, a pochybuju, že plocha těch osmi pístků je stejná jako plocha origo pístků.. Jinak bys měl moc velkou dráhu pedálu, a klidně by i vůbec nemusela stačit
A víš, jakou mají plochu originál pístky? (já to nevim) Válec tam je zatím sériovej samozřejmě....
Tak to já nevím, ale přeci není problém to spočítat z jejich průměru a počtu, ne? Jde o to, že pokud ty osmipístky budou mít mnohem větší plochu (a asi mít budou) nemusí ti to totiž vůbec brzdit. Malej průměr origo hl. válce prostě na jeden zdvih pedálu nedodá takovej objem brzdovky, aby to vůbec sevřelo destičky..
Při zvětšení účinné plochy pístků musíš taky úměrně tomu zvětšit průměr hl. brzdovýho válce..
dsvatos píše:Tak to já nevím, ale přeci není problém to spočítat z jejich průměru a počtu, ne? Jde o to, že pokud ty osmipístky budou mít mnohem větší plochu (a asi mít budou) nemusí ti to totiž vůbec brzdit. Malej průměr origo hl. válce prostě na jeden zdvih pedálu nedodá takovej objem brzdovky, aby to vůbec sevřelo destičky..
No oni jsou ty pístky od D2 právě o dost menší... Uvidím, rozdělám, spočítám...
tak jasně že jsou menší.. Ale jejich celková plocha bude určitě větší než u origo velkýho.. Takže se může stát, že prošlápneš pedál na podlahu a auto ani nezačne brzdit.. Při zvětšení účinné plochy pístků musíš taky úměrně tomu zvětšit průměr hl. válce..
dsvatos píše:tak jasně že jsou menší.. Ale jejich celková plocha bude určitě větší než u origo velkýho.. Takže se může stát, že prošlápneš pedál na podlahu a auto ani nezačne brzdit.. Při zvětšení účinné plochy pístků musíš taky úměrně tomu zvětšit průměr hl. válce..
Já měl z matiky jedničku a plochu kruhu umím spočíst Takže jak říkám - rozdělám, spočítám, usoudím
dsvatos píše:Spočti, uvidíš... Ale bacha, aby potom nebyl problém sehnat hl. válec odpovídajícího průměru
Cožpak o to, s válcem bysme si poradili, ale znepokojuje mně ta nulová vůle....
Vůli to mít nemusí žádnou když ovšem je brzdič přesně v ose kotouče!je to strašně důležitý aby si vše sedalo pěkně rovně.jak jste udělali redukce na origo těhlice?
dsvatos píše:Spočti, uvidíš... Ale bacha, aby potom nebyl problém sehnat hl. válec odpovídajícího průměru
Cožpak o to, s válcem bysme si poradili, ale znepokojuje mně ta nulová vůle....
Vůli to mít nemusí žádnou když ovšem je brzdič přesně v ose kotouče!je to strašně důležitý aby si vše sedalo pěkně rovně.jak jste udělali redukce na origo těhlice?