Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Jaké auto vybrat?
Jelikož jsem v tomto fóru nováčkem, rád bych vás pro lepší orientaci chtěl poprosit o radu. Měl bych zájem o koupi ojetého bavora v ceně asi do 100t Kč. Najezdím ročně tak 15t km, takže spíše nějakého benzína s menší spotřebou, jelikož v tom budu jezdit každý den hlavně přes město do práce. Líbí se mi modely E36 a E46 (ne kompakty), ale nevím, jakou motorizaci s hlediska spotřeby a kvality vybrat. Můžete mi prosím sdělit nějaké info, který model je jak spolehlivý, jak který motor žere, atd., abych si udělal lepší představu, než něco konkrétního začnu hledat? Předem DÍKY všem.
No hele, každej nejdřív talčí na spotřebu, ale zjistíš, že čtyřvál a šestnáctka je opravdu slabý prdítko... do 100tis. seženeš luxusní E36 r.v. tak 94-95, dvoulitr nebo dvouapul litr...ja mam dvoulitr a jsem spokojenej, ale vim, ze bych byl spokojenejsi s dvouapullitrem... ted jezdim dlouhodobou spotrebu cca 9,4 l/100km/h.. a to asi takto... dalnice 50% (140-180 km/h) 25% mesto (30-70), 25% okresky (90-130).... kamos s tim samym jezdi s lehkou nohou za 8,5-9,5...takze ten litrik rozdil je fakt smesnej... takze asi tak...
Rozhodne tedy doporucuju sestival a alespon ten dvoulitr... a bacha na corky, DUKLADNE si to predem prover...
Rozhodne tedy doporucuju sestival a alespon ten dvoulitr... a bacha na corky, DUKLADNE si to predem prover...
Ribees píše:Jelikož jsem v tomto fóru nováčkem, rád bych vás pro lepší orientaci chtěl poprosit o radu. Měl bych zájem o koupi ojetého bavora v ceně asi do 100t Kč. Najezdím ročně tak 15t km, takže spíše nějakého benzína s menší spotřebou, jelikož v tom budu jezdit každý den hlavně přes město do práce. Líbí se mi modely E36 a E46 (ne kompakty), ale nevím, jakou motorizaci s hlediska spotřeby a kvality vybrat. Můžete mi prosím sdělit nějaké info, který model je jak spolehlivý, jak který motor žere, atd., abych si udělal lepší představu, než něco konkrétního začnu hledat? Předem DÍKY všem.
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ategories=
předčti si to

dsvatos píše:Ribees píše:Tak jsem procházel ty modely a předběžně vybral E36 320i. Jaké máte zkušenosti s tímto modelem?
Pokud chceš šestivál, kup raději 325.. Jede mohem líp a žere stejně nebo i míň. A ručení je stejný.
Presne tak, 325 alebo 323, mne ta moja zere cca 9,4 pri provoze 90% Praha, 10 % ostatne.
7er. True definition of luxury. Yours.
Ribees píše:Tak jsem procházel ty modely a předběžně vybral E36 320i. Jaké máte zkušenosti s tímto modelem?
320i je OK, ale!!! Je to kus od kusu, takže dobře vybrat, neuspěchat to!!! Rozhodně ne bouračku, to pořádně prokontroluj s odborníkem. Ťukánek nevadí, ale nesmí to jít do rámu, náprav atd.
Rozhodně bych koupil raději 325i(jede a vydrží nejvíc a fakticky papa to samé co 320i), nebo 318is(ta papá nejmíň a nejede špatně).
Mnoho zdaru

-
- Kontaktovat uživatele:
Lukasek píše:Ribees píše:Tak jsem procházel ty modely a předběžně vybral E36 320i. Jaké máte zkušenosti s tímto modelem?
320i je OK, ale!!! Je to kus od kusu, takže dobře vybrat, neuspěchat to!!! Rozhodně ne bouračku, to pořádně prokontroluj s odborníkem. Ťukánek nevadí, ale nesmí to jít do rámu, náprav atd.
Rozhodně bych koupil raději 325i(jede a vydrží nejvíc a fakticky papa to samé co 320i), nebo 318is(ta papá nejmíň a nejede špatně).
Mnoho zdaru![]()
Je to tak... Pokud přecijenom koukáš na ekonomiku provozu a nepotřebuješ furt lítat 200+ , tak to ISo by byla rozumná volba. Pokud pošilháváš po šestiválu a chceš pořádný svezení, kup rovnou tu 325.. Ale každá sranda něco stojí, takže počítej s vyšším ručením, spotřebou a trošku většímy výdaji za spotřební matroš.. Záleží to jen na tobě

Tak dle Vašich názorů teď váhám mezi 318iS a 323.
1) Můžete prosím porovnat ještě tyto dva modely (kolik dělá ručení, spotřeba, jízdní vlastnosti)?
2) Jaký vybrat ročník, příp. výbavu a je lepší to koupit tady nebo dotáhnout z Reichu (jaké jsou obvykle vícenáklady s tím spojené, tzn. na firmu, která to přitáhne)?
Ještě jednou díky za vřelou pomoc při vstupu do klubu
1) Můžete prosím porovnat ještě tyto dva modely (kolik dělá ručení, spotřeba, jízdní vlastnosti)?
2) Jaký vybrat ročník, příp. výbavu a je lepší to koupit tady nebo dotáhnout z Reichu (jaké jsou obvykle vícenáklady s tím spojené, tzn. na firmu, která to přitáhne)?
Ještě jednou díky za vřelou pomoc při vstupu do klubu

MRKNI SE NA http://www.mobile.de nebo na http://www.autoscout24.de a tam se mrkni jak se pohybujou ceny v německu.