Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
znacka tlumicu ?
-
- Kontaktovat uživatele:
Stojim pred volbou tlumicu na e46 diesel ctyrval. Jelikoz chci auto snizeny , poridil jsem si pruziny weitec 30/40 a ted k nim hodlam poridit sportovni tlumice , jelikoz na tech origo to je jak na vode. Chci se zeptat na vase nazory na znacku Koni , Weitec , KW - tohle jsou tri znacky ze kterych vybiram . Favorizuju zatim znacku Koni , ale rad si necham poradit i pokud nekdo z vas bude vedet o tom kde vyhodne koupit.
za nazory dekuji
za nazory dekuji
-
- Kontaktovat uživatele:
KONI fungujou výborně, nemůžu je vynachválit... na sériových pružinách. Na kamenný pružiny bych to nedal, spíš to odskakuje než sedí. Pokud teda nejezdíš po okruhu nebo ses nerozhodl vytlouct si všechny čepy během měsíce, rozvrzat si palubku a vychutnat si ty krásné rytmické rány na D1 u Humpolce
Pozor, KONI jsou nastavitelné. Ale jen na rychlost odskoku, tuhost propružení mají konstantní a nutno říci, že dost velkou. Když jsem o tom mluvil se Savkou, říkal že např. na kostkách se Bilsteiny chovají podstatně líp. To ti nepotvrdím ale na dalším autě bych to rád vyzkoušel.

Pozor, KONI jsou nastavitelné. Ale jen na rychlost odskoku, tuhost propružení mají konstantní a nutno říci, že dost velkou. Když jsem o tom mluvil se Savkou, říkal že např. na kostkách se Bilsteiny chovají podstatně líp. To ti nepotvrdím ale na dalším autě bych to rád vyzkoušel.
-
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:KONI fungujou výborně, nemůžu je vynachválit... na sériových pružinách. Na kamenný pružiny bych to nedal, spíš to odskakuje než sedí. Pokud teda nejezdíš po okruhu nebo ses nerozhodl vytlouct si všechny čepy během měsíce, rozvrzat si palubku a vychutnat si ty krásné rytmické rány na D1 u Humpolce![]()
Tos me dal celkem studenou sprchu , ja to na seriovy pruziny urcite davat nechci . Ty sportovni pruziny co mam , nemaj zas tak velky snizeni...takze necekam zas tak velkej rozdil. A ty tlumice KONI sport me prave doporucili ke sportovnim pruzinam. Ty teda pouzivas sportovni tlumice se standartnima pruzinama ?
-
- Kontaktovat uživatele:
3nge píše:Tos me dal celkem studenou sprchu , ja to na seriovy pruziny urcite davat nechci . Ty sportovni pruziny co mam , nemaj zas tak velky snizeni...takze necekam zas tak velkej rozdil. A ty tlumice KONI sport me prave doporucili ke sportovnim pruzinam. Ty teda pouzivas sportovni tlumice se standartnima pruzinama ?
Ale ne že by to nešlo, bože. Naopak je to jedna z mála možností, která tě čeká. Jenom jsem chtěl říct, že jsem i na sériových pružinách dával KONI zpátky do měkčího nastavení, protože mi to k autu jako je BMW vůbec nesedlo. Pokud jsi na to zvyklej a nevadí ti, že se ti auto bude chovat jako nějaký uskákaný CRX, pak si ty tvrdý pružiny nech. Pro mě jsou KONI Sport výborný tlumiče a se sériovými pružinami dávají naprosto super charakteristiku.
-
- Kontaktovat uživatele:
RedBaron píše:3nge píše:Tos me dal celkem studenou sprchu , ja to na seriovy pruziny urcite davat nechci . Ty sportovni pruziny co mam , nemaj zas tak velky snizeni...takze necekam zas tak velkej rozdil. A ty tlumice KONI sport me prave doporucili ke sportovnim pruzinam. Ty teda pouzivas sportovni tlumice se standartnima pruzinama ?
Ale ne že by to nešlo, bože. Naopak je to jedna z mála možností, která tě čeká. Jenom jsem chtěl říct, že jsem i na sériových pružinách dával KONI zpátky do měkčího nastavení, protože mi to k autu jako je BMW vůbec nesedlo. Pokud jsi na to zvyklej a nevadí ti, že se ti auto bude chovat jako nějaký uskákaný CRX, pak si ty tvrdý pružiny nech. Pro mě jsou KONI Sport výborný tlumiče a se sériovými pružinami dávají naprosto super charakteristiku.
no kdyz uz ses u toho boha , ja nemam auto prvni tejden , aby bylo jasno...jako crx me to skace se seriovejma tlumicema , proto to nechci . |Jestli jezdis v petce , tak se nedivim , ze ti vyhovuje neco jinyho. Chci udelat rozumnej kompromis , vetsi tuhost a horsi komfort (s tim pocitam). Muj udiv nad tim co jsi napsal spociva v tom , ze tlumice ktery sou delany ke sportovnim (tvrdsim) pruzinam, nekomu vyhovujou na seriovejch pruzinach.Jestli by auto s temahle tlumicema melo poskakovat jako crxo , tak je asi neco spatne.....
Když už tady ladíte podvozky, mám origo tlumiče i pružiny vše je ok komfort na 17kách super, ale je to vysoké na můj vkus, chtěl bych to tak o -30/15, ale zase nechci aby to byl kostitřas z toho už jsem vyléčenej z minulého auta
proto mě zajímá když tam dám pouze pružiny snížené bude to ok. Chci snížení ale ne tvrdý, proto jsem myslel že od toho jsou právě ty pružiny a ne komplet podvozek
3nge co myslíž že to plave jak na vodě

-
- Kontaktovat uživatele:
Slid píše:Když už tady ladíte podvozky, mám origo tlumiče i pružiny vše je ok komfort na 17kách super, ale je to vysoké na můj vkus, chtěl bych to tak o -30/15, ale zase nechci aby to byl kostitřas z toho už jsem vyléčenej z minulého autaproto mě zajímá když tam dám pouze pružiny snížené bude to ok. Chci snížení ale ne tvrdý, proto jsem myslel že od toho jsou právě ty pružiny a ne komplet podvozek
kamo tak nejak presne tak to byl muj zamer , ale to v podstate nejde

3nge píše:Slid píše:Když už tady ladíte podvozky, mám origo tlumiče i pružiny vše je ok komfort na 17kách super, ale je to vysoké na můj vkus, chtěl bych to tak o -30/15, ale zase nechci aby to byl kostitřas z toho už jsem vyléčenej z minulého autaproto mě zajímá když tam dám pouze pružiny snížené bude to ok. Chci snížení ale ne tvrdý, proto jsem myslel že od toho jsou právě ty pružiny a ne komplet podvozek
kamo tak nejak presne tak to byl muj zamer , ale to v podstate nejdekdyz tam das nizsi pruziny , tak ti celkem rychle odejde ulozeni tlumicu i tlumice samotny ... takze to je cesta do pekla
jestli si nekdy plaval v lodce na vltave , tak vis co je slovo plave
)
hmm tak to je pěkný no

čau, tak se sem přifařím s dotazem... koupil sem kola s malym et a chci dát tvrdší pružiny, protože když jedu ve 4 a najedu "ostřejc" do zatáčky tak se mi kolo dře o podběh...tahat lemy nechci (líbí se mi jak to kolo čumí ven) a tak přemejšlím jaky tlumiče za rozumnou cenu byste mi doporučili...jak čtu tak asi koni... e36 316i 4dv..
diky za každou radu...popřípadě kdyby ste je někdo uměli za nějakou pěknou cenu
třeba i jetý nějaky ty koni.. 

alco si nekupuj.to jsou totalni sracky!!!!! najel jsem na nich normalnim jezdenim 40 000km a byly na srackucoupe328 píše:Tak dle kvality Koni,KW urcite spica,weitec dela znacka ALCO,spanelsky vyrobce,patri k tem tvrdsim,obcas sem na ne zaslehl negativni reakce,ale mam osobne na aute a jde to.Pravda,mam je jen par tisic,tak nemuzu dat plnou referenci,ale nebal bych se jich.Pokud mas penize,kup ty prvni dva
mam Koni sport (vpredu uplne na mekko, vzadu lehce pritazene) s Eibach pro M3 -15/10mm pruzinama, pri normalni jizde je to mekci nez origo pruziny (i na D1 u Jihlavy ok
), v zatackach pevnejsi (perfektni ovladatelnost a pocit)... na seriových to bylo uskákané, při rozjezdu mělo někdy kolo tendenci poskakovat pri prokluzu...

“Ability is what you're capable of doing.”
-
- Kontaktovat uživatele:
Speedy píše:A co takhle poridit nejaky stavitelny s regulaci tuhosti? Poridil jsem D2 racing a pohoda
no stavitelnej by urcite nevadil , ale co si budem povidat, je to taky o penezich

---- Tak co sem koukal, tak znacka to asi nebude spatna