moto88 píše:zdravím všechny,uvažuji o koupi tohoto vozu rok 1995-1997 a chtěl bych se poinformovat jaký sním mate zkušenosti,prošel jsem forum a je toho tady opravdu hodně někdo chvali nekdo haní jiny rika že je lepší 6válec 2.5.
Me by hlavne zajimalo,jake jsou ceny nahradních dílu jestli je možnost koupě z druhovýroby,cena na vrakovištích cena servisu,jak je auto technicky náročné pro domácí servis,zda je hodně elektroniky v motoru..Jestli jsou odborné knihy v češtině.spotřeba jsem se dočetl kolem 5.5-7.5l .Jinak předpokládám že je tam vstřikovací čerpadlo bosch ,a system čerpadlo tryska,také je tam pry pomocne podavací čerpadlo v nádrži.
Tažné zažízení jsem se nikde nedočetl ale vzhledem ke kroutícímu momentu bych to otypoval tak na 1800kg.díkas za všechny rady

Už je tady na to téma napsáno dost, použij "hledat".
Jinak ve stručnosti, pokud jsi klidný nenáročný řidič (klobouk), tak ti stačit bude, jinak vol raději ten 6-ti válec. Na tažení 1800kg v klidu zapomeň, to by tě nikdo na silnici neměl rád a auto už vůbec ne. Ceny dílů jsou rozumné (běžný spotřebák-čepy, filtry, atd.). Knihu v češtině si můžeš koupit "Jak na to" od Koppa. Jinak při normální jízdě (pomalejší) spotřeba kolem 6L reálná je, ale pokud bys chtěl jezdit trochu svižněji, bude ti papat stejně jak 2,5tds, ale s nesrovnatelnou kulturou jizdy.
Olej, žhaviče a filtry si doma vyměníš se složitějšíma věcma bych jezdil do servisu (nejsem mechanik).