Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

ABS?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mutt

#1 Příspěvek od Mutt »

tak jsem si dnes poprve vyzkousel jizdu na snehu po trochu zasnezene praze a zřejme tim objevil nejaky problem. Když trochu vic zabrzdim na sněhu tak mi to celkem dost kope do brzdy a oziva se přitom divnej zvuk, jak kdyby to nekde o něco dřelo nebo co
myslim že kotouče a brzdy by měly byt v pohodě, jindy to nedělá, jen na tom sněhu když kola kloužou, tak jedine co mi napada jestli neni problem s ABS?? co to muže byt?
Mutt

#2 Příspěvek od Mutt »

ještě dodam že mam e46 328i, rv. 1998, je tam protiskluz tak ještě že by ten byl v prdeli?
Toydolls

#3 Příspěvek od Toydolls »

Protiplokluz neboli ASC to myslim nebude, to "zasahuje" kdyz naopak bys jel na tom snehu a misto brzdeni bys prudceji pridal (ale muzes ho vypnout na test).
Muze to byt neco s ABS,ale pokud te kope,tak by melo byt OK.Podival bych se na kotouce a desticky muzes mit trebas "zkriveny" kotouce coz u E46 se stava nebo muzes mit nerovny desticky, bordel mezi destickou a kotoucem atd.

Divny je to,ze to za normalniho stavu necitis, zkouknul bych to na vsech kolech a pokud viditelne nic,pak bych to nechal az sleze snih a zkusil razantneji brzdit,zda se to projevi.
Vic od klavesnice neporadim
Mutt

#4 Příspěvek od Mutt »

no ten zvuk je fakt divnej a je to vyloženě jako když tam o sebe něco drhne, skoro mi to přijde jako kdyby třeba byla uvolněná brzd.destička a trochu tam lítala nebo tak něco, ale myslim že to by taky bylo znát pořád... holt o vikendu shodim kola a prohlidnu jestli to neni nekde uvolneny, do ty doby to snad vadit nebude
xdentist
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od xdentist »

a nemuze to byt normalni funkce abs?abs kope do pedalu a dela divnej zvuk kdyz je v akci......
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Maikl »

xdentist píše:a nemuze to byt normalni funkce abs?abs kope do pedalu a dela divnej zvuk kdyz je v akci......

jj, je to takový jakoby bzučení/vrčení..
Mutt

#7 Příspěvek od Mutt »

no ted jsem o tom mluvil s kamošem a tvrdi mi taky ze je to proste ABS, tak nevim jestli nedelam rozruch zbytecne :)
ja předtim auto s ABS nikdy nemel, ale netušil jsem ze to az tak do ty brzdy kope, a hlavne ze to tak dost "rachta", tak to asi bude normalne ABS teda... :oops: :wink:

ale ten zvuk mi přišel asi tak jako když jsem u předchoziho auta, staryho pežota, sjel vpředu destičky a brzdil o kotouče, tak jsem se celkem vydesil...
milo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od milo »

kdyz mi poprve zabralo ABS na snehu, myslel jsem ze mam mezi destickami a kotouci kusy plechu. ten zvuk je nic moc ale je normalni :)
RuDoSh
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od RuDoSh »

to je normal ;-)
Huska
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Huska »

Mutt píše:no ted jsem o tom mluvil s kamošem a tvrdi mi taky ze je to proste ABS, tak nevim jestli nedelam rozruch zbytecne :)
ja předtim auto s ABS nikdy nemel, ale netušil jsem ze to az tak do ty brzdy kope, a hlavne ze to tak dost "rachta", tak to asi bude normalne ABS teda... :oops: :wink:

ale ten zvuk mi přišel asi tak jako když jsem u předchoziho auta, staryho pežota, sjel vpředu destičky a brzdil o kotouče, tak jsem se celkem vydesil...

je to v pořádku :wink:
pokud jsi se poprvé setkal s účiností ABS tak by jsi měl vědět že v okamžiku kdy začne pedál pulzovat tak nesmíš přestat tlačit, ale naopak tlačit max silou aby jsi dostal maximální brzící účinek na všechna kola ... ABS začne kopat už při smyku jednoho kola a je potřeba dostat do přeušovaného smyku všechna
Trénoval jsem to loni s přítelkyní na parkovišti, která se vždy lekla a pedál držela v jednom místě ...výsledkem bylo zastavení o 10m dál než když tlačila vší silou
:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
chrompacket

#11 Příspěvek od chrompacket »

Huska píše:
Mutt píše:no ted jsem o tom mluvil s kamošem a tvrdi mi taky ze je to proste ABS, tak nevim jestli nedelam rozruch zbytecne :)

je to v pořádku :wink:
pokud jsi se poprvé setkal s účiností ABS tak by jsi měl vědět že v okamžiku kdy začne pedál pulzovat tak nesmíš přestat tlačit, ale naopak tlačit max silou aby jsi dostal maximální brzící účinek na všechna kola ... ABS začne kopat už při smyku jednoho kola a je potřeba dostat do přeušovaného smyku všechna
Trénoval jsem to loni s přítelkyní na parkovišti, která se vždy lekla a pedál držela v jednom místě ...výsledkem bylo zastavení o 10m dál než když tlačila vší silou

a proto se montuje brzdovy asistent...nicmene dobry postreh a zkusenost navic
Mutt

#12 Příspěvek od Mutt »

OK, diky za rady
Jsem rad že vše je tak jak byt ma :)
_peper
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od _peper »

Mě to dělá taky! Uplně stejně jako se tu píše, kopání do brzdy plus divné zvuky! Zatím jsem ale ABS za normálního provozu necítil, je pravda, že jsme ještě pořádně nebrzdil aby slš kola do smyku - takže to asi bude tím.
Ale chtěl bych se zeptat, včera jsem řádil ve sněhu, docela hlubokém. A asi po 15ti minutách se mi rozsvítila kontrolka s ABS a nefungovalo. Když jsem zhasl motor a znovu nastartoval bylo všechno v pohodě. Že by se do nějakého čidla dostal sníh? Nebo čím to mohlo být?
Slid

#14 Příspěvek od Slid »

si ho zblbnul :D
_peper
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od _peper »

Slid píše:si ho zblbnul :D

No to jsme si taky říkal, tak snad to tak bude.
gogoho

#16 Příspěvek od gogoho »

To je uplně normalni...I v manualu je napsanu, že když je v činnosti asc tak to může vydávat zvuky.....Je to tam fakt napsaný...
Kugy

#17 Příspěvek od Kugy »

Počkat a nebyla řeč spíš o abs? :lol:
Psymon

#18 Příspěvek od Psymon »

Kdyz jsem prasil ve snehu tak se mi to taky rozssvetcovalo...Vypnes motor,znovu nastartujes a nevsimas si toho...To se akorat brani jestli se to tak da rict...To je normalni...Ä s tim kopanim a zvukem taky...Kdyz nebudes jezdit jak prase tak muzes bejt v klidu 8)
Odpovědět