ja mam podvozek origo takže pro mě je to tim padem asi zbytečný... myslel jsem že to ovlivní i jízdí vlastnosti, konkretně v tom odkazu pišou "zvyšuje pevnost nápravy a tím zlepšuje chování vozu v zatáčkách", tak jsem myslel že to třeba zmenší náklaneni auta v zatačce nebo tak...Speedy píše:Zvětší se tuhost kastle a pokud máš trvdší podovzek, tak je to skoro povinnost, bay se kastle nezkroutila časemMutt píše:hele a čim je ta rozpěra tak zázračná?? zlepší to stabilitu nějak znatelně nebo to běžnej řidič ani nepozná? jak se to v praxi projeví, auto se v zatáčkách míň naklání nebo co se vlastně zlepší?
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
montáž rozpěry
-
- Klubové ID: 98
I kdyz mas podvozek origo, tak se jizdni vlastnosti zlepsi.Mutt píše:ja mam podvozek origo takže pro mě je to tim padem asi zbytečný... myslel jsem že to ovlivní i jízdí vlastnosti, konkretně v tom odkazu pišou "zvyšuje pevnost nápravy a tím zlepšuje chování vozu v zatáčkách", tak jsem myslel že to třeba zmenší náklaneni auta v zatačce nebo tak...Speedy píše:Zvětší se tuhost kastle a pokud máš trvdší podovzek, tak je to skoro povinnost, bay se kastle nezkroutila časemMutt píše:hele a čim je ta rozpěra tak zázračná?? zlepší to stabilitu nějak znatelně nebo to běžnej řidič ani nepozná? jak se to v praxi projeví, auto se v zatáčkách míň naklání nebo co se vlastně zlepší?
NO, ja mam 316i, a dal som tam tvrdsie tlmice (formelK tusim?), a
namontoval som aj rozperu, na krabici bol presne moj model, rok, atd..
A asi o tyzden na nejakej jame mi rozpera jeb*a do niecoho,
co udrziava volnobezne otacky (ventil nejaky, vsak vy viete asi lepsie)
a zlomil sa na pol..
Uz ked som tu za#$%nu rozperu montoval. zdalo sa mi ze je nejak blizko,
ale myslel som ze je to ok
...mate s tym nejake skusenosti????
...ako moc ma byt rozpera "rozopreta"? (lebo da sa tam stelovat)
dik
a zlomil sa na pol..

dik
-
- Klubové ID: 893
Tak to je hustý... to by správně namontovaná rozpěra dělat neměla... jsi si jistej tim typem?? Stelovatelna by mela byt...na origo podvozku zlepsi tuhost predku... auto se nebude i na origo tlumicich tolik "kroutit"... a lip se s tim ridi...aspon me...aero píše:NO, ja mam 316i, a dal som tam tvrdsie tlmice (formelK tusim?), a
a zlomil sa na pol..![]()
![]()
![]()
dik
-
- Klubové ID: 893
chip píše:A jak a proč?Pavel H píše:I kdyz mas podvozek origo, tak se jizdni vlastnosti zlepsi.
jukni sem...je to sice na fávo, ale princip je stále stejný....

http://www.skodafavorit.cz/index.php?show=clanky&id=5
-
- Klubové ID: 98
Jo tam je to popsany dobre.Rydlas píše:chip píše:A jak a proč?Pavel H píše:I kdyz mas podvozek origo, tak se jizdni vlastnosti zlepsi.
jukni sem...je to sice na fávo, ale princip je stále stejný....![]()
http://www.skodafavorit.cz/index.php?show=clanky&id=5
No já měl doteď, že se to tam dává z čistě estetických důvodů. Z toho textu nejsem o nic moc moudřejší, píše tam o nějakých X Y Z, na obrázku ale nic takového není
, pak zas nějakej vzorec, kterej pro jistotu chybí. Přece síla co pohlucují tlumiče jde směrem kolmo k zemi nahoru, ano karoserie by tato sílu začala ohýbat ve směru dovnitř motorového prostoru, ale to si myslím, že až při opravdu velkých silách. Za normálních podmínek si myslím, že dochází k deformaci tzv ve střihu a při této deformaci nemá vzpěra skoro žádný účinek, kord taková, kde samotná rozpěra je na šroubech.
Zkusím se na to zeptat nějakýho strojaře, nebo někoho podobného, kdo by o tom měl něco vědět.

Zkusím se na to zeptat nějakýho strojaře, nebo někoho podobného, kdo by o tom měl něco vědět.
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak som sa hrabal v historii fora a našiel som:jurajko1 píše:nejako nas tu ignoruju .....je to tym, ze niesme z CZ ???Demarco píše:Ja by som tiež rád vedel, či vôbec existuje rozpera na 325tds. Na internete sú len na benzinové tátoše...
http://www.sandtler.de/katalogangebote/ ... _index.htm
Speedy to vie objednať. Je tam aj na TDS. Keď mi nevedia pomôcť kolegovia z CZ, tak si hold pomôžem sám...