BMW
-
Shadowww
Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
-
100RM
- Klubové ID: 675
-
Slid
- Klubové ID: 1699
-
Shadowww
-
eZekiel
-
matal
- Moderátor
- Klubové ID: 119
-
Gav328ci
Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestShadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
-
dsvatos
Čtyřvály pro důchodce?Gav328ci píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestShadowww píše:Ještě jsem se pořád neodhodlal ke koupi BMW, ale už jsem se k tomu odhodlal konečně. Když jsem tak koukal na ceny, říkal jsem si jestli se spíš pro něj nevidat k soudruhům z NDR. Máte s tím nějaké zkušenosti? Rozhodně chci E36, ale nevím jakej motor. Jsem pořád ještě student, takže si nemůžu dovolit platit desítku ročně za 325i popřípadě to bude i velkej žrout. 1,6i mi příjde slabé, už jsem v něm jel. Takže asi 1,8i nebo 2,0i. Jaký je tak rozdíl ve spotřebě? Nebo by mi někdo spíš radil diesel? Radši bych benzín.
-
Huska
- Klubové ID: 200
Čtyřvály pro důchodce?dsvatos píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestGav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.
nemusíš stále obhajovat 1,8iS
-
castro
- Klubové ID: 633
Podle mě je taky 1.8iS pro tebe nejlepší volba ale jen pokud narazíš na dobrej nevylítanej kousek... což bývá někdy problém.
Ve městě s nim jezdim za 8-9L a mimo město okolo 7 klobouka až 8L. Dá se s tim ject fakt za málo ale jakmile budeš chtít ject hooodně svižně tak si samo řekne o mnohem víc.
Být tebou, hledal bych hlavně něco v dobrym stavu a moc neřešil jestli si to veme o litr dva víc nebo ne... i kdyby to měla byt 1.8i. Konečný opravy tě vyjdou pak mnohem víc když koupíš vrak ale s vysněnym "motorem".
ale nezapomeň že až tě chytne rapl a budeš si chtit zablbnout někde na parkovišti, bude pro tebe všechno do 320i (včetně) slaby....
jinak svez se v 6ti válci a nebudeš už chtít nic jinýho... a dá se s nima taky jezdit klobouk za 8L jen ve městě si řeknou o víc
ale řeší se to tu pořád dokola... dej vyhledat a máš na měsíc co číst..
Ve městě s nim jezdim za 8-9L a mimo město okolo 7 klobouka až 8L. Dá se s tim ject fakt za málo ale jakmile budeš chtít ject hooodně svižně tak si samo řekne o mnohem víc.
Být tebou, hledal bych hlavně něco v dobrym stavu a moc neřešil jestli si to veme o litr dva víc nebo ne... i kdyby to měla byt 1.8i. Konečný opravy tě vyjdou pak mnohem víc když koupíš vrak ale s vysněnym "motorem".
ale nezapomeň že až tě chytne rapl a budeš si chtit zablbnout někde na parkovišti, bude pro tebe všechno do 320i (včetně) slaby....
jinak svez se v 6ti válci a nebudeš už chtít nic jinýho... a dá se s nima taky jezdit klobouk za 8L jen ve městě si řeknou o víc
ale řeší se to tu pořád dokola... dej vyhledat a máš na měsíc co číst..
-
dsvatos
nemusíš stále obhajovat 1,8iSHuska píše:Čtyřvály pro důchodce?dsvatos píše:Když BMW tak 6tivál,4válce pro důchodce,ideál 325i pojistka vpoho kolem 5500-6000,a doporučuju z venku auto není tak rozvrzané tak jako z těch našich polních cestGav328ci píše:[quote="Shadobych benzín.Hele, každej není závodník co musí každou chvíli někomu dokazovat jak mu to jede..
A on píše, že je student. Takže naco mu bude rozchlastaná 325, když nemude mít love na pojistku a na provoz? To se na ni bude akorát chodit dívat na ulici?
Osobní doporučení - 318 iS. Jede pěkně a provozní náklady jsou rozumný...
Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj
-
DAVe_1
Až budu kupovat další BMW - hele, já neříkám že by se mi třeba 323 nebo 328 nelíbilo, to ne, neboj
Ale je to všechno o prioritách, jak jsi psal. V původním dotazu nikde nebylo napsáno, že chce výkonný auto na trhání asfaltu, bylo tam psáno, že je student a rozhoduje se mezi 1,8 a 2,0. Takže předpokládám, že nutit mu 328 bude trochu o ničem. A co se týče mě, jsem s ISem spokojenej. Já stejně jezdím tak, že by mi teoreticky stačila i 1,6, ale přecijenom tomu jednou za čas šlápnu a to by bylo málo. A mé priority jsou slušný svezení za slušný love. Mě to při normálním ježdění žere po městě okolo 9 a po venku 6-6,5 (jezdím 90 procent poskakováním po městě). Ukaž mi takovýho šestivála.
Mojí prioritou není platit velkou pojistku a zbytečnej benzín navíc (olej, fridex, svíčky atd.) , když to ani nepotřebuju a nevyužiju. Takže to co mám mi vyhovuje. Horší to bude, až budu někdy kupovat e46 - tam je to naprd, páč i neslabší 316 je vlastně motor 1,9 - tam už opravdu čtyřvál nemá smysl
Mému stylu jízdy by v e46 asi nejvíc vyhovovala motorizace 323..[/quote]
Pekne receno a se vsim souhlasim
PS: i s tou 323 E46
Pekne receno a se vsim souhlasim
PS: i s tou 323 E46