Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

problem s ABS

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JaraX
Klubové ID: 482
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od JaraX »

Tak ted řeším problém s ABS, už mi nejde delší dobou, nejdřív to jen se tam probliklo a pak se to roszvistilo, a svitilo asi dva tydny, nez jsem se k tomu dostal tak to zhaslo :), no a ted to sviti už cca 3měsic, udělal jsem diag a napsala
"pojistka nebo Rele ABS", "prave předni a prave zadni čidlo", tak jsem zkusil loterii a vyměnil pravý přední čidlo, vymazal chyby, a dobry, chybu čidla už to nehlasi, ale stále je tam chyba pojistky nebo relé, a ABS nejde a sviti kontrolka, na co se zaměřit? pojistku sem kontroloval, rele asi nebude nejlevnější. navíc mám dvě na kterych je napis ABS, ale nevím jeslti je to jako rele ABS nebo vyrobeno z ABS plastu, ASC nemam.
Marek-is
Klubové ID: 181

#2 Příspěvek od Marek-is »

Vymenil bych i to druhe cidlo co to psalo...to rele je hodne mala pravdepodobnost*si pujc z jineho auta*a vis hned...
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od JaraX »

Marek-is píše:Vymenil bych i to druhe cidlo co to psalo...to rele je hodne mala pravdepodobnost*si pujc z jineho auta*a vis hned...
další dvojku za čidlo? no relé zkusím asi, nejdřív mrknu na dráty.
btw ty hvězdičky co píšeš sou k čemu? :)
Marek-is
Klubové ID: 181

#4 Příspěvek od Marek-is »

design :wink: Jako trba /////´´´´´´´;;;;;
Huska
Klubové ID: 200
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Huska »

Jardo mám doma dobré zadní čidlo tak ho můžeš zkustit.. i ty relátka se nějaký najdou takže příští týden až mi dojedeš vymazat chyby a tak si to můžeš půjčit. :-)
Jak píše Marek... bude to čidlem

:-) Born to be for BMW :-)
:-) 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d :-)
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

Huska píše:Jardo mám doma dobré zadní čidlo tak ho můžeš zkustit.. i ty relátka se nějaký najdou takže příští týden až mi dojedeš vymazat chyby a tak si to můžeš půjčit. :-)

auto se snaží nademnou vyzrát a furt chystá nějaký závady, ale já mu dám, všecko to spravim a bude.
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

JaraX píše:
Huska píše:Jardo mám doma dobré zadní čidlo tak ho můžeš zkustit.. i ty relátka se nějaký najdou takže příští týden až mi dojedeš vymazat chyby a tak si to můžeš půjčit. :-)

auto se snaží nademnou vyzrát a furt chystá nějaký závady, ale já mu dám, všecko to spravim a bude.
Správně, nedej se, ukaž mu :lol: Lidský duch musí zvítězit nad hloupou hmotou. 8) Vždyť kára je jen hromada šikovně poskládanejch věciček, a jejich jediným úkolem je poslouchat a ne si dělat co jim zlíbí :twisted:
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od xdentist »

obe ty co je na nich abs jsou od abs... jedno spina pumpu a druhy ventily nebo celkove abs,te nevim.ale jsou 2 a tusim 3 pojistky... ty rele jdou rozebrat velmi jednoduse,vyzkouset napojenim na 12V a promerit kontakty nez kupovat nove... jedno je za cca 500. a kdyz to bude v pohode tak je to to cidlo... ja to ted resil taky a u me je to nakonec PP cidlo
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JaraX »

xdentist píše:obe ty co je na nich abs jsou od abs... jedno spina pumpu a druhy ventily nebo celkove abs,te nevim.ale jsou 2 a tusim 3 pojistky... ty rele jdou rozebrat velmi jednoduse,vyzkouset napojenim na 12V a promerit kontakty nez kupovat nove... jedno je za cca 500. a kdyz to bude v pohode tak je to to cidlo... ja to ted resil taky a u me je to nakonec PP cidlo
mě to právě psalo PP čidlo, tak jsem čidlo vyměnil, čidlo už to nepíše, ale píše to to relé nebo pojistku, taky je možnost že někde vyjel drátek když jsem rozdělávali pojistkovou skřínku skrz tempomat.
xdentist
Klubové ID: 1473
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od xdentist »

no to je mzny ale jeste bych zkusil otevrit a prozkouset ty relatka... znovu treba vymenit vsechy abs pojistky atd,ja taky delal psi kusy :) a nakonec to je zapraseny cidlo PP :lol:
Odpovědět