Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Výměna ložiska zadního kola
-
stiblos
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte, pustil jsem se do výměny ložiska zadního kola na 318i kombík, r.v. 89. Je to tchánovo auto. Na co si mám dát pozor? Čím povolím matku na náboji - je docela utopená a úzká - klíč z ní perfektně sjíždí.... Půjde ložisko jednoduše demontovat? Jak usadit ložisko nové? Veškeré rady beru! Díky Jirka - Stiblos 
-
Zave
- Klubové ID: 90
- Kontaktovat uživatele:
Sundat kolo, kotouč a třmen, povolit matku 22 v náboji, povolit 6 imbusů na poloose na straně u diferáku, vyndat poloosu, vyndat z vnější strany ložiska ségrofku co drží ložisko, prostrčit záv. tyč 16 mm, zezadu dát podložku tak, aby se opřela o ložisko nikoli o rameno, potom matku-vše pořádně promazat vazelínou kvůli tření, ze předu dát velkou podložku přes celé pouzdro-já použil kotouč z činky, dát matku-pořádně promazat a zabrat, ložisko popojede a potom přes třeba plocháče, který dáš kolmo k náboji tak aby to ložisko mohlo ven, ho celý vytáhneš. Nalisování nového lošiska - oráceně. Bacha aby zalejzalo rovnoměrně, nemí se zkřivit. Nandat ségrofku, poloosu, matku, pojistku, kotouč a třmen, kolo a hurá.
-
stiblos
- Kontaktovat uživatele:
Tak buben s kotoučem je dole, ale stahovákem se nám zároveň podařilo vytlačit hnací hřídel z náboje. Je tam tisícihran. Teď to nejde tam ani zpátky. Kdoví jestli jsme neponičili homogenní kloub, kdoví jestli jsme hnací hřídel nezatlačili do diferáku......dnes už na to kašlu, zítra budeme třeba moudřejší. Stiblos
-
stiblos
- Kontaktovat uživatele:
Nemáte někdo, prosím, nákres, jak to vypadá pod manžetami? Nebo celou poloosu? Máme stále šikmo kouslou hnací hřídel v bubnu a nejde to tam ani zpátky. Nevím kam to uhlo, do diferáku asi ne, takže leda kloub, ale fakt nevím. Prosím pošlete třeba na email stibler@seznam.cz . Díky Jirka
-
honzibmw
- Klubové ID: 1257
- Kontaktovat uživatele:
kamo nechapu co na tom vidis tak tragickeho je to docela jednoduche a navic je to bmw a tim padem jde vse povolit.chtel bych te videt delat forda to by jsi si hodil masly az by ti nesly srouby venstiblos píše:Tak poloosa - tisícihran na konci - už je téměř zpátky v náboji, ale poslední 1 cm nejde a nejde. Opravdu nikdo nevíte co tam je za kloub?
Jak sundám potom poloosu po vyšroubování 6-ti imbusů u diferáku? Musí se to někam vysunout z tisícihranu? Půjde to? BMW je fakt samo překvapení... :-)Jirka
-
stiblos
- Kontaktovat uživatele:
Tak díky HonziBMW je poloosa venku. Můžete mrknout http://sweb.cz/stibler/Poloosa.html
-
pozisss
- Klubové ID: 1468
Hele frajere, asi jsem se do toho pouštět neměl, to je pravda. Ale mám svoje auto rád a chci si na něm dělat sám vše, co zvládnu. Mám to rozdělný a do servisu už s tím nepojedu, tak jestli nemáš radu, tak si laskavě zanadávej doma a sem mi to nepiš.libovka píše:Já jen nechápu,že se do toho serete,když tomu nerozumíte.Jak ti má pakněkdo poradit když to nevidí.A pokud u toho budeš přemejšlet tak na to přijdeš sám.A pokud na to přemejšlet neumíš tak sedo toho necpi.Pak sou tu dotazy typu "posral jsem tohle jak to opravím"atd.
pa :-*