Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Jaké audio do E46 320D

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
sportmen

#1 Příspěvek od sportmen »

Chlapi poraďte jaký rádio a repráky do mé E 46 320D Touring r.v. 2003
Mám tam Radio Bussines s kaz. mechanikou a sériové repro a zvuk je nic moc....
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Whisky »

Ja si tam namontoval sveho Clariona a seriove repro a nehraje to az tak zle. Nekdo rika, ze jine nez originaslni radio tam vypada hnusne, ale to me netankuje....hlavne ze kvalitne hraje a mohu si menit podsviceni tlacitek i displeje - takze oranzova :) Kazdopadne repra casem take vymenim za vykonejsi. Bude tam trochu problem s instalaci, prrotoze se bude muset vyriznout plech na magnet reproduktoru a udelat mdf redukce. Zedni repro jsou 16" kulate a ty asi taky vymenim - ale vse az v lete, az bude teplo.
Wata

#3 Příspěvek od Wata »

Jaky vykon ma radio BMW Professional (CD) 4x kolik? :lol: Díky
Pepe

#4 Příspěvek od Pepe »

BMW Profesional CD má mnohem větší výkon a hraje mnohem lépe, než radio na kazety, jde o to, že to je tyky výrobcem sladěný s reprákama. To jsem vyzkoušel, nikde jsem však nezjistil, jaký má výkon.
Já osobně jsem s tím výkonem byl spokojenej, ale měl jsem poškozený výstup na anténu (častá závada) tak jsem ho dal pryč. Chvíli jsem tam měl radio panasonic 4x70w anebylo to ono, hlavně to hrozně vypadalo, tak tam zase mám radio na kazety. Originální radio na CD shánět nebudu protože na to nemám nervy. Koupil jsem MP3 přehrávač creative Zen Vizion M (konkurence Apple Ipod) a výkon vyřeším klasickám zesilovačem.
sportmen

#5 Příspěvek od sportmen »

Uvažuji, že vyměním repro. To bude asi první věc. Uvidím jak to bude hrát a potom bych vyměnil možná i rádio. Jak máš sladěný temn MP3 přehrávač s rádiem? Používáš kazetovou redukci?? Myslím, že to není moc šťastné řešení...
Pepe

#6 Příspěvek od Pepe »

sportmen píše:Uvažuji, že vyměním repro. To bude asi první věc. Uvidím jak to bude hrát a potom bych vyměnil možná i rádio. Jak máš sladěný temn MP3 přehrávač s rádiem? Používáš kazetovou redukci?? Myslím, že to není moc šťastné řešení...

Mám FM modulátor do anténního vstupu. Bzdrátovej jsem taky zkusil, ale nedal se vyladit. Lepší je AUX adapter, ale ten stojí 2500,- Kč a autorádio musí mít výstup na changer.

Některé E46 (ty novější) mají přípravu pro Ipod. To se musíš informovat v BMW, řekneš jim posledních 5 číslic VIN a oni řeknou, jestli to má a když nemá, tak ti poraděj ten FM modulátor nebo něco podobného.

Já upřednostnuju MP3 takže
http://www.zive.cz/h/Udelatka/AR.asp?ARI=129239
Tuning

#7 Příspěvek od Tuning »

dal jsem redukci, zas tak hrozně to nevypadá, rádio SONY GT300S, zadní repro jsem vyměnil za Blaupunkt GT series (normálně tam nevlezou,ale vykuchal jsem z origo repráků obvodový rámeček a přišrouboval na Blaupunkt a poté nazpět...),předek mám zatím seriový,ale budu tam dávat v létě něco lepšího..rád si muziku poslechnu, ale nejsem hudební maniak a dle odborníků ve všech bramborech stojí muzika za hnědý bobek...já spíš upřednostňuju výkon a podvozek :driver:
Whisky
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Whisky »

ja sem zvucil Feldu a Octavii. Mam zkusenosti s repro Blaupunkt, Pioneer, Macrom a Phase Linear, ale i ARN :) Ty zatim basovaly nejlip, ale brzo v aute odesly membrany - klimaticke podminky :)

Jinak premyslim ze tam dam repraky znacky FOCAL a bud trojpasmovy system, anebo nejaky lepsi dvoupasmovy. Kazdopadne chci super predek a zadek na dokresleni prostoru + SW(mozna)

FOCAL maji nejvyrovnanejsi charakteristiku a dobre nastavene delici kmitocty na vyhybce. U dost komponentich systemu sem postradal stredobasy a stredovysky.
Nejlip co sem slysel, tak vyrovnane hraly PhaseLinear CX 6x9, co sem mel v octavii...sou to ovaly, ale ty mi lezi doma, pac je do BMW asi nenarvu :)))
Wata

#9 Příspěvek od Wata »

pujdou tam vměstnat ovaly dozadu na plato???Bude asi muset poladit trochu ten plech tam co :lol:
Wata

#10 Příspěvek od Wata »

moc se mi nelibi kdyz tam neni origo BMW radio.....Je to takovy divny...kdyz uz tak tam prdnout rovnou TV :P
sportmen

#11 Příspěvek od sportmen »

No budu muset zavolat do Renocaru a zeptat se podle těch posledních 5 čísel
VIN.Podle toho, že mám auto z 5.2003 by asi měl mít vstup AUX nebo nějaký jiný.... Asi bych šel potom taky do Ipod nebo nějaké podobné věcičky. Jakou můžu očekávat investici?
FreeTree

#12 Příspěvek od FreeTree »

:twisted: bez zesíku, SW a předních komp to nebude hrát nikdy.... kdo si myslí něco jiného ať se zastaví na poslech... :lol:
Kdybys potřeboval s něčím poradit.... 330343564 icq
Toydolls

#13 Příspěvek od Toydolls »

FreeTree píše::twisted: bez zesíku, SW a předních komp to nebude hrát nikdy.... kdo si myslí něco jiného ať se zastaví na poslech... :lol:
Kdybys potřeboval s něčím poradit.... 330343564 icq

JJ na tom neco je.

Jinak origo radio i CD apod. ma fakt zalostne malo,ale ono dokud nevym skutecny RMS tak nejaky info Panasonic 4x70W je mi nanic

Ja sem si to pomerne dost sondoval zalezi dost jakou cestou se chces dat (cenovou).Neorigo radio ja neuznavam - proste se mi to neliby ani trochu,ale pak zas nejde udelat muzik tip top.
Nastesti to vetsinou posloucham na pohodu nebo nejlepe jen MOTOR, rvat bych to nechal kdybych mel 4val diesel:twisted: . Pokud budu menit dam dopredu Helix BLUE 62, dozadu pak Helix BLUE 6,pac Helixy dobre hrajou na samotne radio bez zesiku
Odpovědět