Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dojezdy oken ???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
TT
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od TT »

...potřebuju radu... u E36 coupe r.v. 96, z ničeho nic přestaly fungovat dojezdy oken respektive dojezd na pravé straně, při zavření se vůbec nedovře okno,
1. kde ten dojezd najdu, popř. jak nejlépe zjistit zda je kaput nebo jen stávkuje ???
Díky za rady. :)
BMW E63 LCI - 650i Manuál + E84 - X1 20dX + E87 - 120i
_peper
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od _peper »

Tenhle problém mám taky, a nikde jsme tu na něj nenašel odpověď :( Ráno mi vše fungovalo, odemknul jsme si dálkou, otevřel dveře, okna sjely, přijel jsme do práce, zavřel dvěře, okna vyjely zamknul jsme alarmem. Pak jsem popojel asi 1km, zavřel dveře a nic :( Okna mi nevyjeli. Tak jsem jel domů se stáhlými okny asi o 1cm níž než mají být. A asi po dvaceti minutách jízdy se mi okna výtáhli tak jak mají. Říkal jsme si v pohodě, dojel jsem zavřu dveře a zase nic :( Okna mi nevyjíždí. Poradí někdo? Říkal jsme si jestli to není baterkou, když se mi při jízdě výtáhly.
coupe328
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od coupe328 »

to by mohlo byt ono tou baterkou..zkus vymenit a uvidis...prave ze ti to na tu couracku vycuclo baterku a okna to uz jen dodelala :)
DAVe_1

#4 Příspěvek od DAVe_1 »

baterkou to podle me nebude.. mel sem v lete prihodu ze sem ji tak vystavil ze kdyz sem "startoval" skoro ani netocila, svetla hooodne slabota a central vysouval kolik ve dverich tak 5 vterin :lol: ale okna se dovrela!! Spis to vidim na spatnej kontakt.
honzibmw
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od honzibmw »

DAVe píše:baterkou to podle me nebude.. mel sem v lete prihodu ze sem ji tak vystavil ze kdyz sem "startoval" skoro ani netocila, svetla hooodne slabota a central vysouval kolik ve dverich tak 5 vterin :lol: ale okna se dovrela!! Spis to vidim na spatnej kontakt.

me to delal blbe zapojeny alarmb s dalkou nebo dverni spinac(je v zamku)
_peper
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od _peper »

Díky kluci!
Baterkou to nebylo, měřil jsme jí a byla good 12,4V. Dal jsem auto do garáže, už jsem chtěl sundávat tapecírunk, pak jsem dostal spásnej nápad. Obešel jsem celý auto a otevřel dveře i kufr, pak jsem šel druhý kolečko a všechno jsem pozavíral. A hups, okna mi vyjely jak mají.
Takže to byl asi opravdu ten kontakt (u spolujezdcovo dveří)
sumak

#7 Příspěvek od sumak »

oproti zamku je ocko a v nem je spinac dojezdu kdyz tam strcis prst a zmacknes tak okno vyjede i pri otevrenych dverich, casem se stane ze se osoupe a ma spatnej dotek tak staci povolit to ocko a seridit ho.
_peper
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od _peper »

sumak píše:oproti zamku je ocko a v nem je spinac dojezdu kdyz tam strcis prst a zmacknes tak okno vyjede i pri otevrenych dverich, casem se stane ze se osoupe a ma spatnej dotek tak staci povolit to ocko a seridit ho.

Jj dík, super rada. Něco takového jsem potřeboval vědět, kde je ten spínač na pojezd.
sumak

#9 Příspěvek od sumak »

ja nevim jak to popsat , ale kdyz otevres dvere tak nasloupku je trn a ocko do ktereho se zacvakne zamek pri zvreni kdyz se do toho ocka podivas tak je tam malej cudl a to je ten spinac.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#10 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

to očko je zámek dveří a když s ním hneš, nepůjdou ti třeba dobře zavírat dveře atd. ale na otestovani je to dobry, jestli je to tim nebo ne.
ghoust

#11 Příspěvek od ghoust »

Jelikož mám E46 cupe a muj otec CLK,tak jsem si už s dojezdama zažil svoje, jedna z možností je že nemáš dojezdy nastavené, ono se to někdy samo od sebe rozladí, potom to jenom stáhni nahoru a spínač stahovaní drž asi cca 20s, potom se ti do paměti uloží dojez...Druhá možnost hodit to na čtečku a smazat chyby, taky jsem se setkal u CLK a poté jelo už vše v klidu...Třetí možnost je že to má pojistku slabé baterie a když je baterka slabá to to nechá dojezdy dole, kdyby ti náhosou exla aby jsi bez problému zavřel dveře, jelikož třeba u E46 sklo zajíždí do sametky...
sumak

#12 Příspěvek od sumak »

Speedy píše:to očko je zámek dveří a když s ním hneš, nepůjdou ti třeba dobře zavírat dveře atd. ale na otestovani je to dobry, jestli je to tim nebo ne.
To neni uplne pravda steluje se to tak ze se to lechce povoli zavrou dvere treba nohou drzi primacknute pri zmacnutej klicce se otevrou pak se se to ocko v poloze do ktery se posunulo utahne popripade drobne doseridi mam to zvastni skusenosti a jde to bez problemu.
Odpovědět