Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

ložisko v setrváku ???

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JanK

#1 Příspěvek od JanK »

chlapi,zitra jdu menit spojku,protoze mi tam neco píská,když vyslapnu spojku tak to prestane,ale na druho stranu to piska se zařazeným rychl stupnem kdyz za to beru...když uberu-prestane to.Muze to byt to male ložisko v setrvaku??koupím ho ZITRA nekde takhle na rychlo ???moc díky
honzibmw
Klubové ID: 1257
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od honzibmw »

JanK píše:chlapi,zitra jdu menit spojku,protoze mi tam neco píská,když vyslapnu spojku tak to prestane,ale na druho stranu to piska se zařazeným rychl stupnem kdyz za to beru...když uberu-prestane to.Muze to byt to male ložisko v setrvaku??koupím ho ZITRA nekde takhle na rychlo ???moc díky
mas na mysli asi nejspis pritlacne lozisko a to by jsi mel koupit bez problemu bud orig bmw a nebo v kelly(SKF)
JanK

#3 Příspěvek od JanK »

mas namysli klasicky spojkovy lozisko ??ja ne,mam namysli lozisko v setrvaku
dsvatos
Klubové ID: 1531
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dsvatos »

Hele, to malý ložisko (vystřeďovací) by ti za jízdy nepískalo, za jízdy je to přeci napevno sepnutý a hřídel se točí stejně rychle jako setrvák, takže to ložisko ne netočí..
JanK

#5 Příspěvek od JanK »

a klasika spojkovy ložo muze za jizdy pistet??prijde mi ze ho slysim na 1-4 kvaltu...o petce pochybuji..ale hlavne kdyz jakoby brzdim motorem tak je klid.Pri vyslapnutem pedalu taky klid
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

JanK píše:a klasika spojkovy ložo muze za jizdy pistet??prijde mi ze ho slysim na 1-4 kvaltu...o petce pochybuji..ale hlavne kdyz jakoby brzdim motorem tak je klid.Pri vyslapnutem pedalu taky klid

Právěže nejčastěji je v háji spojkový ložisko. Chrastí a při sešlápnutí spojky (při zatížení) ztichne (nebo rachtá úplně jinak). Zvlášť, když ti pedál zabírá nahoře (sjetá lamela, špatně seřízená spojka) se to spojkový ložisko točí furt, a na to ono není stavěný. Pak jde hodně rychle do kytek. Ale stejně, budeš kupovat celou spojkovou sadu, ne? Nebo jen lamelu? Protože jakmile máš dole převodovku, ložisko se mění automaticky..
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od dsvatos »

A taky bacha na hodně velkej nešvar hodně lidí. Za jízdy sundávat nohu ze spojky !!. Kolikrát stačí položená noha na pedále a spojkový ložsko se roztočí (spojka ale ještě nevypíná). A tímhletím se dá to ložisko docela dobře odrovnat.
JanK

#8 Příspěvek od JanK »

jasne,kupuji celou spojku..jen mi slo o to,ze bych to maly ložo ráno nekde koupil a udelal to cely najednou,víš??ale nevim rozmer a ani jestli to prodava primo treba elit neb nekdo jiny
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od dsvatos »

JanK píše:jasne,kupuji celou spojku..jen mi slo o to,ze bych to maly ložo ráno nekde koupil a udelal to cely najednou,víš??ale nevim rozmer a ani jestli to prodava primo treba elit neb nekdo jiny
Bude klid, neboj :-) Na 99 procent je to spojkový ložisko.. A kdyby ne, viděl bych to spíš už na ložisko převodovky než na to malý vystřeďovací..
JanK

#10 Příspěvek od JanK »

ok...diky
marek26

#11 Příspěvek od marek26 »

dsvatos píše:A taky bacha na hodně velkej nešvar hodně lidí. Za jízdy sundávat nohu ze spojky !!. Kolikrát stačí položená noha na pedále a spojkový ložsko se roztočí (spojka ale ještě nevypíná). A tímhletím se dá to ložisko docela dobře odrovnat.
Jak si to myslel? ze moc ludi tlaci na spojkovy pedal za jazdy? mozes to este ras polopatisticky vysvetlit?
moc dobre som tomu nerozumel
diky
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od dsvatos »

marek26 píše:
dsvatos píše:A taky bacha na hodně velkej nešvar hodně lidí. Za jízdy sundávat nohu ze spojky !!. Kolikrát stačí položená noha na pedále a spojkový ložsko se roztočí (spojka ale ještě nevypíná). A tímhletím se dá to ložisko docela dobře odrovnat.
Jak si to myslel? ze moc ludi tlaci na spojkovy pedal za jazdy? mozes to este ras polopatisticky vysvetlit?
diky

Jednoduchý.. Nenechávat nohu na pedálu spojky... :wink:
marek26

#13 Příspěvek od marek26 »

sag by mi strpla noha a potom odumrela :lol:
jurasis
Klubové ID: 775

#14 Příspěvek od jurasis »

dsvatos píše:
marek26 píše:
diky

Jednoduchý.. Nenechávat nohu na pedálu spojky... :wink:
Svatá pravda... Nacopa je vedle spojky odkládací plocha ? Asi na ozdobu... :twisted:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od dsvatos »

marek26 píše:sag by mi strpla noha a potom odumrela :lol:
Však si jen tak všimni, kolik lidí tak jezdí. Maj patu na zemi a o pedál se opírají. člověk si to ani neuvědomí, ale za chvíli na pedál už tlačí vahou té nohy a to kolikrát stačí na to, aby vymezili mrtvej chod pedálu a spojkový ložisko sepne a roztočí se (ale spojka přitom ještě nevypíná). A za chvíli si jdeš pro nový ložisko :wink:
jurasis
Klubové ID: 775

#16 Příspěvek od jurasis »

dsvatos píše:
marek26 píše:sag by mi strpla noha a potom odumrela :lol:
Však si jen tak všimni, kolik lidí tak jezdí. Maj patu na zemi a o pedál se opírají. člověk si to ani neuvědomí, ale za chvíli na pedál už tlačí vahou té nohy a to kolikrát stačí na to, aby vymezili mrtvej chod pedálu a spojkový ložisko sepne a roztočí se (ale spojka přitom ještě nevypíná). A za chvíli si jdeš pro nový ložisko :wink:
¨

Já bych vzal rovnou dvě... :D
bavo
Klubové ID: 581

#17 Příspěvek od bavo »

podle mě bys měl vyměnit navíc i to malý unášecí ložisko,stejně jako spínač zpátečky a simering na motoru,je to doporučeno,když už děláš spojku.. :wink:

a kdyby ses nudil,můžeš postupovat směrem dozadu a pustit se do uložení:
kardanu,převodovky,motoru,silentbloků náprav... :D
Speedy Čestný člen
Čestný člen
Klubové ID: 51

#18 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Když už je to dole, tak to ložisko co je v setrváku mít připravené a totéž gufero na mrkvi. Každopádně jestli má auto najeto přes 200kkm, tak určitě vyměnit i ten vodící nátrubek. JE z hliníku a při těchto km většinou bývá dost ošoupaný. A nové ložisko na něm někdy zadrhává.
Odpovědět