Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

324D utahovací moment

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Dala

#1 Příspěvek od Dala »

Nazdárek, nemáte někdo hodnoty utahovacího momentu a pořadí dotahovaní hlavových šroubů na 324d. Také bych potřeboval vědět hodnotu předvstřiku. Díky za info. Dala
bas

#2 Příspěvek od bas »

http://tedserbinski.com/files/bmw_torq.pdf

Mas tam momenty na vsetko, musis si to najst...
Dala

#3 Příspěvek od Dala »

Díky
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od dsvatos »

A pořadí utahování: začít ve středu hlavy a pak napřeskáčku křížem k oběma stranám.. Tohleto je univerzální pravidlo, kterým snad nejde nic pokazit. :) Tak dofám, že bmw nepoužívá nějakej spešl postup
jurasis

#5 Příspěvek od jurasis »

dsvatos píše:A pořadí utahování: začít ve středu hlavy a pak napřeskáčku křížem k oběma stranám.. Tohleto je univerzální pravidlo, kterým snad nejde nic pokazit. :) Tak dofám, že bmw nepoužívá nějakej spešl postup

Sakra, když nevím přesně, tak neradím...

Lepší rada žádná, než špatná ........ :wink:
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od dsvatos »

jurasis píše:
dsvatos píše:A pořadí utahování: začít ve středu hlavy a pak napřeskáčku křížem k oběma stranám.. Tohleto je univerzální pravidlo, kterým snad nejde nic pokazit. :) Tak dofám, že bmw nepoužívá nějakej spešl postup

Tak jakej je tam teda postup?? Se poděl o znalosti, mě by to samotnýho zajímalo..

Já jen, že už jsem pár motorů dokupy dával, a vždycky se (podle manuálu) utahovalo odprostřed ke krajům křížem..
jurasis

#7 Příspěvek od jurasis »

dsvatos píše:
jurasis píše:

Tak jakej je tam teda postup?? Se poděl o znalosti, mě by to samotnýho zajímalo..

Já jen, že už jsem pár motorů dokupy dával, a vždycky se (podle manuálu) utahovalo odprostřed ke krajům křížem..

Co se hned čílíš, mám pravdu, co když je to zrovna jinak?

Neber to jako urážku, polovičaté rady mě párkrát stály peníze a problémy, proto ta reakce.

Jinak sorry, nebylo účelem útočit....
dsvatos
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od dsvatos »

V poho.. Možná to vyznělo jako že se čílím, ale ne.. :wink: Já jen, že to třeba potřeboval vědět rychle, tak by mu tohleto pomohlo. A stejně dost pochybuju, že by se ten postup lišil od toho mnou popsanýho .. Takovej motor, kterej by to měl jinak jsem ještě neviděl :-) Ale je možný, že jsem toho viděl zatím málo..
Odpovědět