Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

325 TDS palivova pumpa?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Qapa
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Qapa »

Zdravim vsechny, chtel bych poprosit o radu,zkusenost..
za jizdy (prselo)asi pri 100 km/h se mi rozsvitila takova ta zluta kontrolka s tryskou na pristrojovce a auto okamzite prestalo jet. nez jsem stacil zastavit, tak kontrolka zhasla, motor naskocil.stalo se mi to jen jednou, asi pred tydnem.od te doby ne, jezdim kazdy den cca 80km.na foru jsem neco objevil o podavacim cerpadle a pod. (casto odchazi, oxidace kontaktu..elektrika, ridici jednotka..)
mate-li nekdo s timto zkusenost, napiste...chtel bych to nak resit, nez me to nekde necha uplne :roll: .. podivat se treba na ty kontakty u pumpy(jak se k pumpe dostat?.) diky diky diky za radu, tip, nazor
Kaspi
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Kaspi »

No ta kontrolka je asi pro kontrolu ridiciho vstriku,po nastartovani by mel zhasnout a uz nesvitit.Sundej ten plastovej dekl na motoru,podivej se na vstriky,od jednoho z nich vede drat,to je ten ridici vstrik,podivej se jestli ten dratek nemas vypadlej nebo zoxidovanej kontakt,ten vstrik by nemel byt mokrej od nafty.Jestli melu kraviny tak me zastrelte :D
Qapa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Qapa »

na to kouknu.
kdyz zapnu klicek, tak se ta kontrolka na par sekund rozsviti a pak zhasne. to mam ok.jak jsem psal, stalo se mi to pri jizde,kontrolka se rozsvitila , auto prestalo jet. v zapeti zhasla a bylo zase vse ok.
jdu podivat na ten drat
Kaspi
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Kaspi »

Qapa píše:na to kouknu.
kdyz zapnu klicek, tak se ta kontrolka na par sekund rozsviti a pak zhasne. to mam ok.jak jsem psal, stalo se mi to pri jizde,kontrolka se rozsvitila , auto prestalo jet. v zapeti zhasla a bylo zase vse ok.
jdu podivat na ten drat

Nevim to jiste,ale pres ten ridici vstrik si jednotka dostelovava predvstrik,pokud ho nenajde,tak asi zablokuje prisun nafty do cerpadla a proto ti to zhaslo.
Qapa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Qapa »

tak ten ridici vstrik vypada ok.nikde ani kapka nafty a kontakt zoxidovany nebyl. kontakty u pumpy nejevi take znamky oxidace.tak to vidim na problem v ridici jednotce :roll: , asi
auto jezdi bez problemu, ale bojim se, kdyz se to stalo jednou, ze se to stane znovu a jak to chodi, tak urcite to bude v tu nejnevhodnejsi dobu a na nejnevhodnejsim miste :D
Odpovědět