Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Kola na 318-ku
Rád bych se poradil, jakou velikost ráfku a pneu na 318i.
Chtěl bych si na jaro opatřit sadu kol, abych nemusel na přezutí zase čekat před pneuservisem jako ichtyl. Ale nevím, co bude nejlepší. Mám ráfky origoš BMW 15", chtěl bych 17". Letní gumy mám nějaký shit nankang po předešlém majiteli, velikost 195. Rád bych obul 205-ky. Uživatelská příručka 205-ky doporučuje, ale slyšel jsem, že mi to bude žrát o litr víc a že je to na 318i moc.
Tak nevím. Dík.
Chtěl bych si na jaro opatřit sadu kol, abych nemusel na přezutí zase čekat před pneuservisem jako ichtyl. Ale nevím, co bude nejlepší. Mám ráfky origoš BMW 15", chtěl bych 17". Letní gumy mám nějaký shit nankang po předešlém majiteli, velikost 195. Rád bych obul 205-ky. Uživatelská příručka 205-ky doporučuje, ale slyšel jsem, že mi to bude žrát o litr víc a že je to na 318i moc.
Tak nevím. Dík.
Já mám na 1.6ce letní 225/45/17 a zimní 185/65/15 a rozdíl ve spotřebě za 2 roky co auto mám jsem nepozoroval....na letních je jen více cítit každá díra, pomalejší rozjezd, ale spotřebu mám stejnou...možná je to tím, že v zimě by to mělo teoreticky víc žrát zase kvůli tomu, že Ti jedou všechny el. spotřebiče...Takže se mi spotřeba vyrovná...
Sprite píše:Já mám na 1.6ce letní 225/45/17 a zimní 185/65/15 a rozdíl ve spotřebě za 2 roky co auto mám jsem nepozoroval....na letních je jen více cítit každá díra, pomalejší rozjezd, ale spotřebu mám stejnou...možná je to tím, že v zimě by to mělo teoreticky víc žrát zase kvůli tomu, že Ti jedou všechny el. spotřebiče...Takže se mi spotřeba vyrovná...
Jo jo, na zimu mám také 185/65/15, ještě je nemám kua obuté
Ta 225/45/17 bude mít asi větší průměr, takže jasně, akcelerace slabší, ale zato by jsi při stejných otáčkách motoru měl mít větší rychlost. také jsem slyšel, že při 17" ráfku je málo místa mezi pneumatikou a podběhem a že to při větší rychlosti proto víc hlučí.
-
error-motohanz
- Klubové ID: 2256
-
plysakmartin
- Klubové ID: 1651
- bergos
- Klubové ID: 159
vnější průměr gumy je stejný, takže všechno co jsi slyšel jsou pomluvy...ferlin píše:Sprite píše:Já mám na 1.6ce letní 225/45/17 a zimní 185/65/15 a rozdíl ve spotřebě za 2 roky co auto mám jsem nepozoroval....na letních je jen více cítit každá díra, pomalejší rozjezd, ale spotřebu mám stejnou...možná je to tím, že v zimě by to mělo teoreticky víc žrát zase kvůli tomu, že Ti jedou všechny el. spotřebiče...Takže se mi spotřeba vyrovná...
Jo jo, na zimu mám také 185/65/15, ještě je nemám kua obuté, však je zase teplo, né?
Ta 225/45/17 bude mít asi větší průměr, takže jasně, akcelerace slabší, ale zato by jsi při stejných otáčkách motoru měl mít větší rychlost. také jsem slyšel, že při 17" ráfku je málo místa mezi pneumatikou a podběhem a že to při větší rychlosti proto víc hlučí.
Family wagon: BMW 320dX F31
Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi

Summer car: BMW 330i baur TC2 E30
Project car: BMW 1502 E10
City car: Audi A1 1.4tfsi
Slid píše:Já mám na zimu 185/65/15 a na léto 205/50/17 a jede to uplně stejně a spotřeba stejná.A když jsem měl 4 x 225/45 /17 tak to bylo taky vpoho.
Jo jo, asi to udělám stejně. Zimáky mám stejné, dnes jsem je konečně nechal přezout, ale letní koupím asi ty 205/50/17. No jo, opička bude potřebovat banánky.
Jinak koukám, že kdyby jsme postavili vedle sebe svá auta, tak je možná nepoznáme.
Také mám cosmosschwarz mettalic, béžová kůže, akorát v benálu.
Jsem s tím autem moc spokojen a považuji je za první ve svém životě, do kterého investované peníze nelze považovat za vyhozené.
-
chrompacket
Jinak koukám, že kdyby jsme postavili vedle sebe svá auta, tak je možná nepoznáme.
Jsem s tím autem moc spokojen a považuji je za první ve svém životě, do kterého investované peníze nelze považovat za vyhozené.[/quote]
divam se ze jsi z Ostravska a docvaklo mi, ze kamos prodaval E36 318i 1997, cosmosschwarz s bezovou skurkou, tak jenom jestli jsi to nekoupil od nej..Pavel L. , uz jsem ho dlouho nevidel ani neslysel, tak jsem nevedel jestli vubec zije nebo uz se nekde vykalil s lahvacem v ruce
jinak at slouzi
Jsem s tím autem moc spokojen a považuji je za první ve svém životě, do kterého investované peníze nelze považovat za vyhozené.[/quote]
divam se ze jsi z Ostravska a docvaklo mi, ze kamos prodaval E36 318i 1997, cosmosschwarz s bezovou skurkou, tak jenom jestli jsi to nekoupil od nej..Pavel L. , uz jsem ho dlouho nevidel ani neslysel, tak jsem nevedel jestli vubec zije nebo uz se nekde vykalil s lahvacem v ruce
jinak at slouzi
-
chrompacket
PS: pripomelo se mi to tim, ze on taky mel tusim nejake 195/65R15 od nejake takove prapodivne firmy Nankang ci jak to je..ktere jsme mu vsichni vymlouvali, ovsem v tu dobu rozhodovala cena.
Jinak ja v zime na E36 318i jezdil 195/65 R15 Wintersport M3
a bez jedine stiznosti
V lete Michelin Pilot Primacy 205/55 R16 a taky super..
pohodli na tech sestnactkach good a sire si myslim optimalni k vykonovym parametrum toho auta..sedelo to taky dobre. ET kol bylo 30.
bylo to celkem natesno a sirsi rozchod kol jen vylepsil uz tak skvele vlastnosti podvozku, ktere vsechny BMW maji
Jinak ja v zime na E36 318i jezdil 195/65 R15 Wintersport M3
a bez jedine stiznosti
V lete Michelin Pilot Primacy 205/55 R16 a taky super..
pohodli na tech sestnactkach good a sire si myslim optimalni k vykonovym parametrum toho auta..sedelo to taky dobre. ET kol bylo 30.
bylo to celkem natesno a sirsi rozchod kol jen vylepsil uz tak skvele vlastnosti podvozku, ktere vsechny BMW maji
chrompacket píše:Jinak koukám, že kdyby jsme postavili vedle sebe svá auta, tak je možná nepoznáme.![]()
Také mám cosmosschwarz mettalic, béžová kůže, akorát v benálu.![]()
Jsem s tím autem moc spokojen a považuji je za první ve svém životě, do kterého investované peníze nelze považovat za vyhozené.
jinak at slouzi
Jo jo, ten tvůj kámoš je můj syn.
Koupil jsem to od Pavla, bo jsem nemohl přežít, že takové auto by šlo pryč.
No ty nankangy, to je katastrofa, to by měli zakázat. Dnes jsem přezul na blbé 185 Barum Polaris a zdají se být jak micheliny proti těm shitům. Vyhozené prachy za ně. Budu se je snažit na jaře někomu levně prodat, do popelnice je mi to blbé vyhodit.
Ale je fakt, zadarmo drahé.
Pavel je jinak furt v Brně, domů přijede tak jednou za měsíc. Šetří na nějakého ropáka, po Brně benál hodně žere. Jinak já mám s tou 318i kombin. spotřebu 7-7,7l. To na těch shitech. Počítám s tím, že na těch zimákách půjdu ještě o půl litru dolů.
-
matiz
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Na leto mam 225/45/17 vpredu a 235/45/17 vzadu.Velmi rozumnou jizdou se nedostanu pod 8,5l/100km.Kdyz na to mirne slapnu,tak je tam desitka.ted jsem prezul na 195/50/15 (debilni rozmer,ale mel jsem na nich najeto cca 1000km z minule zimy na jinem aute a bylo mi je lito vyhodit) ...O vikendu jsem byl na slovensku a stejnym stylem jizdy jsem mel spotrebu 6,5l/100km. A to uz byl snih a jel jsem zpatky hodne na trojku,rychleji neslo... Tak nevim teda jak to delate ze se vam spotreba nezvysi.Navic mi pripada ze je to ted raketa oproti tomu lenochovi na 17" rafcich -)))))
Kdyby to tak dobre b
nevypadalo (v realu lepe nez na fotce v podpisu) tak bych je asi prodal.Na 318 MAXIMALNE 205/45/17...
Kdyby to tak dobre b
nevypadalo (v realu lepe nez na fotce v podpisu) tak bych je asi prodal.Na 318 MAXIMALNE 205/45/17...
-
chrompacket
ferlin píše:chrompacket píše:Jinak koukám, že kdyby jsme postavili vedle sebe svá auta, tak je možná nepoznáme.![]()
Také mám cosmosschwarz mettalic, béžová kůže, akorát v benálu.![]()
divam se ze jsi z Ostravska a docvaklo mi, ze kamos prodaval E36 318i 1997, cosmosschwarz s bezovou skurkou, tak jenom jestli jsi to nekoupil od nej..Pavel L. , uz jsem ho dlouho nevidel ani neslysel, tak jsem nevedel jestli vubec zije nebo uz se nekde vykalil s lahvacem v ruce![]()
jinak at slouzi
Jo jo, ten tvůj kámoš je můj syn.
Koupil jsem to od Pavla, bo jsem nemohl přežít, že takové auto by šlo pryč.
No ty nankangy, to je katastrofa, to by měli zakázat. Dnes jsem přezul na blbé 185 Barum Polaris a zdají se být jak micheliny proti těm shitům. Vyhozené prachy za ně. Budu se je snažit na jaře někomu levně prodat, do popelnice je mi to blbé vyhodit.
Ale je fakt, zadarmo drahé.
Pavel je jinak furt v Brně, domů přijede tak jednou za měsíc. Šetří na nějakého ropáka, po Brně benál hodně žere. Jinak já mám s tou 318i kombin. spotřebu 7-7,7l. To na těch shitech. Počítám s tím, že na těch zimákách půjdu ještě o půl litru dolů.
aha tak to jsem nevedel
pardon za tu tykacku
jinak teda dobre vyberte pneu a at vam slouzi..je to pekne auti
Ale šířka pneumatiky je jiná...A podle mě i váha samotného ráfku 15 oproti 17...A to má myslím vliv....Takže zase až takový nesmysl to asi nebude...bergos píše:vnější průměr gumy je stejný, takže všechno co jsi slyšel jsou pomluvy...ferlin píše:Sprite píše:Já mám na 1.6ce letní 225/45/17 a zimní 185/65/15 a rozdíl ve spotřebě za 2 roky co auto mám jsem nepozoroval....na letních je jen více cítit každá díra, pomalejší rozjezd, ale spotřebu mám stejnou...možná je to tím, že v zimě by to mělo teoreticky víc žrát zase kvůli tomu, že Ti jedou všechny el. spotřebiče...Takže se mi spotřeba vyrovná...
Jo jo, na zimu mám také 185/65/15, ještě je nemám kua obuté, však je zase teplo, né?
Být tebou dával bych pouze gumy schválené pro E36.Čili v 17ce 225/45/17ferlin píše:Ještě jedna věc mi vrtá v palici. Nízkoprofilové gumy budou mít asi menší schopnost zachytávat nárazy na české silnici plné děr a hrbů. Mám obavy, že hlavně přední náprava bude dostávat dost na prdel.
a nebo 245/40/17 na zadní nápravu