Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jaký olej do difecu a převodovky?
-
Koby
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim, mám Is M42 a chci se zeptat, jaký patří olej do diferenciálu a jaký a v jakým množství do převodovky.
Hledal jsem tady dlouho a našel jsem, že v difecu je 1,7 litru a na typu se nemohl nikdo shodnout a o převodovce jsem nenašel téměř nic.
Díky za info.
PS: Do BMW jsem volal, každej servis mi řekl něco jinýho...
Hledal jsem tady dlouho a našel jsem, že v difecu je 1,7 litru a na typu se nemohl nikdo shodnout a o převodovce jsem nenašel téměř nic.
Díky za info.
PS: Do BMW jsem volal, každej servis mi řekl něco jinýho...
Do převodovky dej ATF 22 (Dexron IID), náplň je 1,1 litru. Do diferáku použij převodový olej SAE 75W-140 se schválením BMW, náplň je opět 1,1 litru. Seznam výrobců a názvy jednotlivých schválených výrobků najdeš v této sekci v threadu "Jaký olej" hned na vrchu. Je to někde ke konci.Koby píše:dsvatos: A ATF olej je jenom jeden druh? Difec mám obyč, to jsem zapomněl napsat. Sry
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Zdárek Majore. Ale on nemá samosvor, tak tam snad patří normální klasika API-GL5 SAE 75W-90, ne? Ten 75W-140 se dává do samosvorůmajor píše:Do převodovky dej ATF 22 (Dexron IID), náplň je 1,1 litru. Do diferáku použij převodový olej SAE 75W-140 se schválením BMW, náplň je opět 1,1 litru. Seznam výrobců a názvy jednotlivých schválených výrobků najdeš v této sekci v threadu "Jaký olej" hned na vrchu. Je to někde ke konci.Koby píše:dsvatos: A ATF olej je jenom jeden druh? Difec mám obyč, to jsem zapomněl napsat. Sry
-
Koby
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem u toho v tom 25 stránkovým threadu
Major tam píše něco o tom, že ten na konci 90
se přestal vyrábět a používá se do samosvorů i obyč. difeců ten co má na konci 140
Majore,jinak teda musim říct, že přes oleje seš machr, nechápu jak si můžeš pamatovat ty názvy olejů, natož pak specifikace atd...
-
dsvatos
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Do normálního difecu podle mě patří normální API-GL5 SAE 75-90. Ten dělaj snad všeichni výrobci, je to běžnej olej s cenou okolo 250/litr. Ten samosvorovej 75W-140 by v obyč diferáku neměl smysl a taky se dost blbě shání. Flaškovej snad ani není. Dělaj ho asi jen tři výrobci, a to ještě jen sudovej do servisů. A taky je dost drahej.. 
Kdyby jsi pozorně četl co tu píšu, tak yb jsi věděl že spejšl oleje do nesamosvorů BMW SAE 75W-90 se ji přestávají vyrábětdsvatos píše:Zdárek Majore. Ale on nemá samosvor, tak tam snad patří normální klasika API-GL5 SAE 75W-90, ne? Ten 75W-140 se dává do samosvorůmajor píše:Do převodovky dej ATF 22 (Dexron IID), náplň je 1,1 litru. Do diferáku použij převodový olej SAE 75W-140 se schválením BMW, náplň je opět 1,1 litru. Seznam výrobců a názvy jednotlivých schválených výrobků najdeš v této sekci v threadu "Jaký olej" hned na vrchu. Je to někde ke konci.Koby píše:dsvatos: A ATF olej je jenom jeden druh? Difec mám obyč, to jsem zapomněl napsat. Sry
Pamatuju? Ty ses zbláznil. Není důležité si pamatovat, je důležité vědět kde tu informaci hledat když ji potřebujiKoby píše:Ted jsem u toho v tom 25 stránkovým threaduMajor tam píše něco o tom, že ten na konci 90
se přestal vyrábět a používá se do samosvorů i obyč. difeců ten co má na konci 140
Majore,jinak teda musim říct, že přes oleje seš machr, nechápu jak si můžeš pamatovat ty názvy olejů, natož pak specifikace atd...
Ty voe, to snad není možný Dsvatosy. To by si člověk mohl hubu umluvit. V žádném případě ne standartní SAE 75W-90 GL5. BMW z důvodů poněkud jiné konstrukce rozvodovek(jiné skluzové rychlosti a vyšší tlaky)prostě vyžadují speciální produkty obsahující jiné složení aditiv. Proč myslíš, že výrobci dělají olej pouze pro BMW. Pokud chceš zachovat dlouhodobou životnost rozvodovky je nutno používat oleje schválené BMW.dsvatos píše:Do normálního difecu podle mě patří normální API-GL5 SAE 75-90. Ten dělaj snad všeichni výrobci, je to běžnej olej s cenou okolo 250/litr. Ten samosvorovej 75W-140 by v obyč diferáku neměl smysl a taky se dost blbě shání. Flaškovej snad ani není. Dělaj ho asi jen tři výrobci, a to ještě jen sudovej do servisů. A taky je dost drahej..
Jo to je problém. Budeš si to muset nechat holt vyměnit za draho u BMW. Navrhoval jsem radě aby jsme koupili soudek tohoto oleje pro klub, protože to budeme potřebovat všichni. Vyšel by podstatně levněji, ale můj návrh byl bohužel při hlasování smeten v poměru 7:0_peper píše:A kde tedy tenhle olej - SAE 75W-140 sehnat, všude ho prodávají jen po barelech.