V techničáku je psaný 98.Majitel mi to kladl na srdce ale liju tam 95.Tak snad nic nekazim:)
Diky za radu uz prestanu otravovat.Ale je to proste mazel:)
A co máš napsaný na víčku nádrže (nebo na krytce)? A zadalší, záleží jestli tenhle motor už má čidlo klepání (to já nevím).. Pokud ho už má, i kdyby byl předepsanej 98 a ty jezdil na 95, čidlo klepání to pozná, sníží předstih a nic se neděje. Akorát nedosáhneš plnýho výkonu.. Pokud by ale byl předepsanej 98 a nemělo to čidlo klepání, motor by se tou 95-kou ničil.
CharlitoCZ píše:čidlo klepání má snad každej motor.. ale pokud je předepsanejch 98, tak bych to tam lil, kor tady v čr, kde benzín nemáme zrovna nejkvalitnější
Každej motor? Žiješ v docela bláhovém omylu Zase tak dlouho se nepoužívá, a rozhodně je jen v menšině motorů... Nechci se hádat v kterém konkrétním motoru je a není, to opravdu nevím, ale zase tak rozšířený to není. Třeba u Fóbií ho měla myslím jen verze 1,4 16V 100 koní. Ta měla předepsanoej beneli 98, ale díky čidlu umožňovala použití 95-ky s příslušným snížením výkonu.
CharlitoCZ píše:čidlo klepání má snad každej motor.. ale pokud je předepsanejch 98, tak bych to tam lil, kor tady v čr, kde benzín nemáme zrovna nejkvalitnější
No prave natankoval jsem supr100 u OMV na Evropsky a auto jelo na hovno i spotreba bila vetsi a kdyz dam 98 tak taky zalezi kde tankuju nehlede ze ani nevim jestli je to 98
Kostik píše:Leju do 323i N98, spotreba stejna, narust vykonu mi vylozene prijde subjektivni
BTW info pro Brno a okoli, u Globusu(smer Svitavy) maji N98 stejne jako N95 za 26,5 Kc
tak to jsme na tom naprosto stejně (taky tam tankuju)... jen s tím rozdílem že mi to žere s 98čkou min o 0,5l mín a jede o poznání líp (UFO by mohl na sprintech povídat) ...
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
kdyz tankuju u Jetky 98 tak sem si spocicital ze to zere i o cca 1l min nez 95,ale auto je koupene v Auteku a na nadrzi je tankovat 95 a ted na zimu mne spotreba vylezla a jezdim pomalu tak tam davam 95.
já osobně taky beru semtam 98, ale nechápu proč si někdo koupí auto do kterýho je 98předepsaná a pak řeší jestli tam muže lejt 95, to by si měli tito lidé rozmyslet dřív..
- jinak nic proti tobě, jen tohle prostě nechápu..
Diablo330Ci píše:Nejde mi o penize ale o to co je pro moje BMW spravne a jestli mu 95 neskodim.
tak pokud ti nejde o penize tak vubec nevim proč to řešíš - lej tam 98 a je to podle mě se ale 95 nic nezkazí, pokud teda nekoupíš tu nejlevnější sračku na kterou narazíš, ja kupuju shell Vpower 95 a nevěřim tomu že by to motor nějak huntovalo