Předem se omlouvám za tak stupidní otázku. Báwo mám teprve necelé dva měsíce, tak jsem zelenáč. Ale snaha je.
Při volnoběhu se mi od řemene ozývá "štěbetání." Nejspíš napínací kladky K.O. Možná také ložiska altíku. Každopádně musím napřed shodit řemen. Tož a nevím jak. V příručce, co jsem koupil v TESCU "Jak na to," píšou nějaké píkoviny, podle kterých to nejde. Takže prosím o radu.
Dík.
jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...
Zave píše:jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...
Jo jo, krytky jsem zdělal, hlavy šroubů našel, ale podle "Jak na to" se tímto způsobem napíná kladka u šestiválců. Takže, když budu šroub povolovat, tak kladku uvolním a řemen můžu zhodit. O.K. zítra to zkusím. Dík.
Zave píše:jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...
Jo jo, krytky jsem zdělal, hlavy šroubů našel, ale podle "Jak na to" se tímto způsobem napíná kladka u šestiválců. Takže, když budu šroub povolovat, tak kladku uvolním a řemen můžu zhodit. O.K. zítra to zkusím. Dík.
tak tak tak... a jak se pak dotahuje tak se natáčí, je tam excentr a dopíná to řemen....