Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jak zhodit řemen u 318 rv 97?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ferlin

#1 Příspěvek od ferlin »

Předem se omlouvám za tak stupidní otázku. Báwo mám teprve necelé dva měsíce, tak jsem zelenáč. Ale snaha je. :D

Při volnoběhu se mi od řemene ozývá "štěbetání." Nejspíš napínací kladky K.O. Možná také ložiska altíku. Každopádně musím napřed shodit řemen. Tož a nevím jak. V příručce, co jsem koupil v TESCU "Jak na to," píšou nějaké píkoviny, podle kterých to nejde. Takže prosím o radu.
Dík.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Zave »

jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... :wink: a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...
ferlin

#3 Příspěvek od ferlin »

Zave píše:jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... :wink: a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...

Jo jo, krytky jsem zdělal, hlavy šroubů našel, ale podle "Jak na to" se tímto způsobem napíná kladka u šestiválců. Takže, když budu šroub povolovat, tak kladku uvolním a řemen můžu zhodit. O.K. zítra to zkusím. Dík.
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zave »

ferlin píše:
Zave píše:jak je napinaci kladka tak ta je prekryta zepredu klastovym cernym koleckem... to odloupnes a je tam pak hlava soubu... tusim 13 nebo 17 uz si to nepamatuju... na e36 sem to teda zatim nerozdelaval ale je to to same jak na e34 a tam to tak bylo.... :wink: a ta kladka jak se pak dotahuje tak se i zrovna nasponuje...

Jo jo, krytky jsem zdělal, hlavy šroubů našel, ale podle "Jak na to" se tímto způsobem napíná kladka u šestiválců. Takže, když budu šroub povolovat, tak kladku uvolním a řemen můžu zhodit. O.K. zítra to zkusím. Dík.
tak tak tak... a jak se pak dotahuje tak se natáčí, je tam excentr a dopíná to řemen....
Odpovědět