Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vrzání volantu

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ferlin

#1 Příspěvek od ferlin »

Mám takový dotaz.
Občas, hlavně v létě, když slunce pořádně pralo jsem při zatáčení poslouchal nedůstojné vrzavé zvuky od volantu.
Nešlo by to nějak jednoduše namazat, hlavně s ohledem, aby mi airbag nestřelil do tlamy? :lol:
major
Klubové ID: 677

#2 Příspěvek od major »

ferlin píše:Mám takový dotaz.
Občas, hlavně v létě, když slunce pořádně pralo jsem při zatáčení poslouchal nedůstojné vrzavé zvuky od volantu.
Nešlo by to nějak jednoduše namazat, hlavně s ohledem, aby mi airbag nestřelil do tlamy? :lol:
Šlo, dělá to většinou to horní ložisko na tyči řízení. Není ale zrovna jednoduché se k němu dostat. Až budeš sundavat volant a bag tak hlavně neměj klíček v zapalování, jinak ti jednotka bagu načte chybu a budeš to pak muset nechat v servisu vymazat.
ferlin

#3 Příspěvek od ferlin »

major píše:
ferlin píše:Mám takový dotaz.
Šlo, dělá to většinou to horní ložisko na tyči řízení. Není ale zrovna jednoduché se k němu dostat. Až budeš sundavat volant a bag tak hlavně neměj klíček v zapalování, jinak ti jednotka bagu načte chybu a budeš to pak muset nechat v servisu vymazat.

Díky, jenže podle manuálu se do volantu s bagem vůbec vrtat nemá. Nemůže mi to vystřelit? Za takový průser mi to vrzání nestojí.
Maikl
Klubové ID: 644
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maikl »

ferlin píše:Díky, jenže podle manuálu se do volantu s bagem vůbec vrtat nemá. Nemůže mi to vystřelit? Za takový průser mi to vrzání nestojí.
Tak odpoj baterku.. A já sem někde četl že to dělá nákej plast natyči od volantu..
citace:
skřípání volantu při zatáčení-namazat plastovou průchodku tyče řízení (mezi inter a mot prostorem)...
Mám to z jednoho článku, zdá se mi bejt solidní a možná by stálo zato ho dát tady na foru ke stažení... (je to dokument WORD)
320i
Klubové ID: 665
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od 320i »

tak to brinkni do encyklopedie....
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Maikl »

320i píše:tak to brinkni do encyklopedie....
Jo, kdyby to šlo tak už tam je.. :wink: 8)
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Maikl »

Maikl píše:
ferlin píše:Díky, jenže podle manuálu se do volantu s bagem vůbec vrtat nemá. Nemůže mi to vystřelit? Za takový průser mi to vrzání nestojí.
Tak odpoj baterku.. A já sem někde četl že to dělá nákej plast natyči od volantu..
citace:
skřípání volantu při zatáčení-namazat plastovou průchodku tyče řízení (mezi inter a mot prostorem)...
Mám to z jednoho článku, zdá se mi bejt solidní a možná by stálo zato ho dát tady na foru ke stažení... (je to dokument WORD)
Tak už vím kdo je autorem těchto řádků - je to HANZ
A omlouvám se za neinformovanost.. :oops:
fix
Klubové ID: 1145
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od fix »

mohl bys sem ten článek hodit? myslím že by to zajímalo nejen platící :)
Zave
Klubové ID: 90
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zave »

z 99% vzdy vrze a piska v miste jak je ten prechodovy tocivy krouzek, jak je ta kluzna plocha na kontakty na troubeni kde je to namazane medenou pastou a ta vyschne a vrze to... me to ted zacalo vrzat jak zacla byt zima....
Maikl
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Maikl »

fix píše:mohl bys sem ten článek hodit? myslím že by to zajímalo nejen platící :)
Mrkni do pokecu na téma s přívlastkem "důležité"... tam to je.. :wink:
Odpovědět