Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
mazani pri spodnej riske oleja
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Tlak se nesníží, ten s tím nemá nic společnýho.. Buďto čerpadlo olej má a tlačí, nebo nemá a pak nemá CO tlačit.. Ale jezdit s olejem na minimu nelze doporučit, může se stát, že při větším náklonu auta se hladina oleje odleje ke straně, čerpadlo nemá co tlačit a je zaděláno na velkej průser.. A čekat, až ti začne svítit kontrolka mazání je ta největší kokotina.. Jakmile začne svítit, je už pozdě...
-
- Klubové ID: 1123
- Kontaktovat uživatele:
Kontrolky na palubce hlásí pouze jak je olej opotřebený, ne jeho objem v motoru.Peppo píše:Ja ked som kupil auto tak niekedy ked som vypol potom zacala svietit kotrolka - na zlto. Zlta je len hladina - cize vymen, alebo dolej olej. Vtedy som dolial az 1liter a az potom to bolo v polovicke rysky.
Radsej vymen cely olej
ked zasvieti cervena uz je neskoro - to je tlak.
Jinak skutečně pokud má čerpadlo co tlačit, tka je tlak oeljee pořád stejný(pokud není porucha v čerpadle nebo ucpaný nějaký kanálek). A jak bylo psáno výše, jak jednou nasaje vzduch, tak je to průser.
2 redbaron: to může být dáno hustotou oleje a jeho kvalitou po nějaké době provozu. Víc by o tom mohl říct Major, který to tu v jiné sekci trochu popisoval

-
- Klubové ID: 482
- Kontaktovat uživatele:
nevím co to je, prostě nastartuju, normálně to zhaslo hned jak chytl motor, ted to tak dvě sekundy svítí, ale tak pokud to nesviti za jizdy tak asi ok, uvidíme co udělá výměna.Speedy píše:Myslíš tlak oleje? jestli jo, tak tohle mě dělala Š120 a bývalo to nízkým vonoběhem, ale tady bych to viděl spíš na nějaký problém s čerpadlem...JaraX píše:mě v poslední době začala u TDS svítit kontrolka oleje, svítí asi tak 2-3s od startu, tak nevím, asi je čas na výměnu.
-
- Klubové ID: 1123
- Kontaktovat uživatele:
v manuali je jasne napsany - zlta kontrolka - hladina olej cervena kontrolka tlak olejaSpeedy píše:Kontrolky na palubce hlásí pouze jak je olej opotřebený, ne jeho objem v motoru.Peppo píše:Ja ked som kupil auto tak niekedy ked som vypol potom zacala svietit kotrolka - na zlto. Zlta je len hladina - cize vymen, alebo dolej olej. Vtedy som dolial az 1liter a az potom to bolo v polovicke rysky.
Radsej vymen cely olej
ked zasvieti cervena uz je neskoro - to je tlak.
Jinak skutečně pokud má čerpadlo co tlačit, tka je tlak oeljee pořád stejný(pokud není porucha v čerpadle nebo ucpaný nějaký kanálek). A jak bylo psáno výše, jak jednou nasaje vzduch, tak je to průser.
2 redbaron: to může být dáno hustotou oleje a jeho kvalitou po nějaké době provozu. Víc by o tom mohl říct Major, který to tu v jiné sekci trochu popisoval
-
- Klubové ID: 1531
- Kontaktovat uživatele:
Na ty dva mm nad rysku se vyprdni. Nic se neděje, za chvíli se to spálí..marek26 píše:A podla vas.
A co ked je olej 2mm nad hornou riskou po odstati auta na 1 den.
samozrejme po jazde mierne nad polkov.
Viete menil som olej akosi som mierne dal 2mm nad risku nemoze to ist az do spalovaceho prestoru? alebo racej odpustim 4 deci.
alebo je to dobre.
S výmenou sa nezmení nič, mne to robí 325TD tak isto. A robilo to odjakživa, tam mi to ani nepripadalo nenormálne...JaraX píše:nevím co to je, prostě nastartuju, normálně to zhaslo hned jak chytl motor, ted to tak dvě sekundy svítí, ale tak pokud to nesviti za jizdy tak asi ok, uvidíme co udělá výměna.Speedy píše:Myslíš tlak oleje? jestli jo, tak tohle mě dělala Š120 a bývalo to nízkým vonoběhem, ale tady bych to viděl spíš na nějaký problém s čerpadlem...JaraX píše:mě v poslední době začala u TDS svítit kontrolka oleje, svítí asi tak 2-3s od startu, tak nevím, asi je čas na výměnu.