Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Jaky nebo jak s vejskacema do e36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
doxa
Klubové ID: 2291

#1 Příspěvek od doxa »

Nevim jaky jsou varianty, ja mam veskace nokia ve dverich, ted jsem to akorat rozebral a nevim co tam dat, jestli se da sehnat neco takovyho co tam je, nebo jestli se musi nabastlit naky repraky do toho plastovyho kola. Chci koupit pokud mozno celej set, stredobas + vejskac pokud mozno s vyhybkou, to co tam je je tragedie. Jeste vlastne jeden dotaz, vzadu mam v platu taky nokie a zespodu jsou na to takovy bedynky. Kdyz koupim neco jinyho mam to taky necim zespodu zakrejvat, nebo to muzu nechat otevreny? Myslim, ze to by bylo asi hrozne prebasovany, ne? Diky za cokoliv :)
Miki_JI
Klubové ID: 106
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Miki_JI »

doxa píše:Nevim jaky jsou varianty, ja mam veskace nokia ve dverich, ted jsem to akorat rozebral a nevim co tam dat, jestli se da sehnat neco takovyho co tam je, nebo jestli se musi nabastlit naky repraky do toho plastovyho kola. Chci koupit pokud mozno celej set, stredobas + vejskac pokud mozno s vyhybkou, to co tam je je tragedie. Jeste vlastne jeden dotaz, vzadu mam v platu taky nokie a zespodu jsou na to takovy bedynky. Kdyz koupim neco jinyho mam to taky necim zespodu zakrejvat, nebo to muzu nechat otevreny? Myslim, ze to by bylo asi hrozne prebasovany, ne? Diky za cokoliv :)
No ten plastový kyblík vzadu ma byt jen ,,ozvucnice,, ja tam mel maly IMPACTy a hrajou dobre ale bez kybliku to vubec nebasovalo ... strasne plochej zvuk. Pokud bys tam dal treba vetsi tripasmovy ovaly asi by to bylo jiny kafe ale pokud nebudes vyrabet plato a chces tam dat origo rozmer tam bych nechal i ty kybliky..... 8)
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MartyH »

tak pokud jde o ty výšky tak máš dvě možnosti, buď koupíš výšky atypy, který jsou přesně do E36 (pár firem je vyrábí), nebo vemeš standartní komponentní sadu (13cm) a výšky do dveří doděláš (já to takhle dělal a vypadá to dobře, jak origo 8) . Na ten středobas to bude chtít podložku, BMW nemá stadartní rozměry reproduktorů.
Pokud jde o ten zadek, tak bedýnky ven! , díru upravit, udělat podložku a osadit 16cm repro. Pokud teda chceš zachovat seriové plato. Já to takhle mám, a su spokojenej.
O přebasování bych vůbec neměl obavy :) .
Pokud pujdeš do dobrých beden a asi i výkonějších tak by stálo zato uvažovat i o kabeláži.
Twisp
Klubové ID: 664

#4 Příspěvek od Twisp »

MartyH píše:tak pokud jde o ty výšky tak máš dvě možnosti, buď koupíš výšky atypy, který jsou přesně do E36 (pár firem je vyrábí), nebo vemeš standartní komponentní sadu (13cm) a výšky do dveří doděláš (já to takhle dělal a vypadá to dobře, jak origo 8) . Na ten středobas to bude chtít podložku, BMW nemá stadartní rozměry reproduktorů.
Pokud jde o ten zadek, tak bedýnky ven! , díru upravit, udělat podložku a osadit 16cm repro. Pokud teda chceš zachovat seriové plato. Já to takhle mám, a su spokojenej.
O přebasování bych vůbec neměl obavy :) .
Pokud pujdeš do dobrých beden a asi i výkonějších tak by stálo zato uvažovat i o kabeláži.
Potřeboval bych radu. Mám E36 coupe a ve dveřích mi oba výškáče nehrají. Kde najdu pro ně vyhýbky? Pokud budou výškáče špatný má smysl vyměnit pouze je nebo už radši koupit sadu výškáče vyhýbky a 13 cm repro (podle parametrů mi ale přijde že nový 13ky moc basů nenadělaj, o basy se mi stejně stará v kufru subwoofer).
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 6

#5 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

dej tam novy 13 kompa, neco typu Helix Blue a nahoru, budes spokojenej :-)
“Ability is what you're capable of doing.”
Twisp
Klubové ID: 664

#6 Příspěvek od Twisp »

Hanz píše:dej tam novy 13 kompa, neco typu Helix Blue a nahoru, budes spokojenej :-)
A kde jsou teda v autě ty původní vyhýbky?
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od MartyH »

Twisp píše:
Hanz píše:dej tam novy 13 kompa, neco typu Helix Blue a nahoru, budes spokojenej :-)
nikde. nejsou tam
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

Twisp píše:
u vyskace je jen kondik, coz je nejjednodussi "vyhybka"... ver mi, ze cokoliv NOVYHO a kolem 2tis bude rozdil SVETLO/TMA :-)
doxa
Klubové ID: 2291

#9 Příspěvek od doxa »

Hanz píše:
Twisp píše:
u vyskace je jen kondik, coz je nejjednodussi "vyhybka"... ver mi, ze cokoliv NOVYHO a kolem 2tis bude rozdil SVETLO/TMA :-)
No je to trochu relativni, koupil jsem magnat za 3.500 tis 13cm + vejskace s vyhybkou a ze bych z toho byl nak nadsenej tak to vubec. V basech to huci, stredy nejsou zadny a pak strasne moc vejsek. To co tam bylo hralo o dost prirozenejs...
MartyH
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od MartyH »

jde taky o volbu výkonu, např 200W rms když budeš krmit jen z RMG tak to nikdy nebude dobrý. Originální zástaby jsou šité výkonově na míru.....takže je nutné volit vhodné repro. V případě větší náročnosti uživatele vřele doporučuji vyhýbky s volitelnou strmostí!
pak si optimální ppoměr výše nastavíš ve vyhýbkách pokud ti nevyhovuje nastavení přes RMG.
nebo si vyhybky nahraď kondíkama.....taky máš pak možnost si "naladit" intenzitu výšek
Hanz Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od Hanz Člen Klubu »

no co sis v krame poslechnul a vybral, to tam ted mas :-) btw- Magnaty za 3,5k? a jaky model? urcite maji stavitelnou strmost, jak pise kolega :-) a s origo radiem to nikdy hrat nebude .-)
Jirka-328
Klubové ID: 73

#12 Příspěvek od Jirka-328 »

Hanz píše:no co sis v krame poslechnul a vybral, to tam ted mas :-) btw- Magnaty za 3,5k? a jaky model? urcite maji stavitelnou strmost, jak pise kolega :-) a s origo radiem to nikdy hrat nebude .-)
tak tak, taky přemýšlím o výměně předních repro + rádia a jestli dává nový rádio 4x20W RMS tak je to dobrý radio ( obvykle tak 4x13 až 4x16W, Pio má 4x26W RMS). No a na to samo nemůžeš dát sice dražší, ale repro co má zatížitelnost 200W a citlivost 89dB.

-Takže moje rada je živit to přes zesik, jestli máš origo radio tak to asi nemá výstupy, zesik musíš živit přes vysokonapě?ový vstupy a tam hrozí pískání do repráků - špatný odrušení. Takže nic moc.
-Pokud máš nový radio co má výstupy tak není o čem, honit to přes zesik a hotovo
-No a jestli tam zesik nechceš ( tak jako já) tak to chce dobrý repro s co nejvyšší citlivostí - např DLS C5 maj 93dB.....
Odpovědět