Tak mám další dotaz ohledně mé skládačky E36 coupe 320i. Že podle techničáku mám mít r.v. 96, ale podle VINu je to 92 už vím. Ale teď jsem byl v Renocaru na diagnostice, protože potřebuji udělat druhý klíč na startování a nebylo jasný jestli tam imobilizér je nebo není. Takže zjistili že imobilizer je, ale klíček vyrábí podle VINu a v roce 92 se klíče s imobilizéry nedělali, takže asi nový klíč vyrobil nelze, nebo?! A druhá věc mi řekli že mám špatnou lambda sondu (žere to víc pokud je špatná??, kolik stojí výměna??) a (část) řídící jednotky se hlásí jako 323i. Je pravda že katalyzator tam mám viz. obrázek dole, ale ten jsem našel že by měl být na 325i. Jak zjistit jaký tam mám teda motor? Už jsem z toho dost vedle. Kde se dá v Brně změřit výkon? Může mi ještě někdo zhruba přeložit co je psaný v té diagnostice? Díky
Vyhřívání lambasondy pro 1-3 válec před katem je přerušené.Chyba je obsažená. Objevila se 4krát. Prvně před 112h,54min,při vypnutým motoru,napětí lambdasondy1 4V... To? zhruba... Teď ale nevím,jestli tohle auto má lambdy pro 1-3 a 4-6.válec zvláš?...
ano mělo by mít dvě lambdy... pokud je v prdeli pouze předehřev tak to neřeš.
výfuk z 325tky mít nebudeš protože 2,0 má jednu rouru a 2,5 má dvě až do zadu.
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Huska píše:ano mělo by mít dvě lambdy... pokud je v prdeli pouze předehřev tak to neřeš.
No jo,jenže 2 pro každou vetev,před a za katem,čili 4
ee to ne M52 má 2 celkově
Born to be for BMW 344ic E30 +320dT E46+ Superb II combi+A6 Allroad+Š1000MB+MAN TGA+Peugeot Boxer,307SW,6x Berlingo,Avia,JCB,Gilera,Stadion S11 EX: MGA roadster, E30 318i, 325e, 318i, E36 323i/LPGi,318iA, 328i, E46 328iT, E46 320d
Huska píše:ano mělo by mít dvě lambdy... pokud je v prdeli pouze předehřev tak to neřeš.
výfuk z 325tky mít nebudeš protože 2,0 má jednu rouru a 2,5 má dvě až do zadu.
Ještě se dneska večer na auto podívám ale mám takovej pocit že tam mám dvě roury(každopádně ten katyzátor je zdvojenej jak je na tom obrázku), ale teď nevím jestli dál jsou ty dvě roury až dozadu nebo ne, mrknu na to a ještě napíšu. Ale proč na diagnostice to píše že je to 323i? A nevíš kde se dá změřit výkon v Brně a nebo jak jinak se dá rozeznat motor 320i, 323i nebo 325i? Ten předehřev jestli je špatej by mi asi měli říct v Renocaru nebo jak to poznám a okolik se může zvednout spotřeba kdyby byla špatná lambda sonda?
Imobilizŕ jde obejít, takže klidně to auto může být z r.v.92 s motorem a ŘJ z 323i a klíček bez imo. M52 ECE má lambdy dvě ve svodech a na svody pak je přisazen výfuk z 2litra(M50 i M52), tedy jedna trubka až do konce. Teda tak je to v originalu. Samo lze na ty svody dát výfuk z 328, o 325 mám pochybnosti, protože má jiný příruby a někdo by to musel převařit. 325 výfuk se pozná tak, že je před katem spojen do jedné jakoby tlusté trubky a pak se zase rozděluje na dva katy a pokračuje dozádu ve dvojici. 328 se před katama nespojuje a vede až do konce ve dvou trubkách.
Speedy píše:Imobilizŕ jde obejít, takže klidně to auto může být z r.v.92 s motorem a ŘJ z 323i a klíček bez imo. M52 ECE má lambdy dvě ve svodech a na svody pak je přisazen výfuk z 2litra(M50 i M52), tedy jedna trubka až do konce. Teda tak je to v originalu. Samo lze na ty svody dát výfuk z 328, o 325 mám pochybnosti, protože má jiný příruby a někdo by to musel převařit. 325 výfuk se pozná tak, že je před katem spojen do jedné jakoby tlusté trubky a pak se zase rozděluje na dva katy a pokračuje dozádu ve dvojici. 328 se před katama nespojuje a vede až do konce ve dvou trubkách.
Tak jsem se díval na ten výfuk a jsou tam dvě trubky opředu až do zadu a před katalyzátorem nejsou spojený, takže je to asi z 328i. Tak a teď hlavní věc jakej tam mám motor, může to být podle toho výfuku 320i (ten by tam měl být podle techničáku) nebo spíš teda 323i? Co to je "M52 ECE"?