Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

tak uz ho mam doma (bmw 320d e90)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
kamilio

#1 Příspěvek od kamilio »

Tak konecne jsem si ho vcera privezl. :D Jsem z nej zatim strasne nadsenej. :P S passatem se to neda srovnat ani s tim novym 8)
Jedine co mu chybi k dokonalosti alespon pro me je dodelat handsfree a vymenit kola. Mam tam origo elektrony dvoupaprskove 16, ale 17ky by tomu slusely vic. Fotky dam pristi tyden az bude vycidenej.
Taky musim jet za 500 km na vymenu oleje. Je tam nastaveno pri 18tis.
U BMW se nedavaji longlife oleje? U passata jsem menil kazdych 30tis. Kolik me to muze stat ta vymena?
Navigace proffessional zatim funguje super :lol: , ale jen v nemcine, anglictine a francouzstine, coz mi ani nevadi. V Nemecku skvely a v Praze to umi i ulice, coz jsem byl prekvapenej a desne se mi to hodi. Mam origo dvd 2005-1, nemate nekdo novejsi? Pokud ano, tak bych mel zajem, teda jestli fungujou i prepaleny dvd.
GeorgosAc Čestný člen
Čestný člen

#2 Příspěvek od GeorgosAc Čestný člen »

Gratulace , at slouzi .
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

kamilio píše:Taky musim jet za 500 km na vymenu oleje. Je tam nastaveno pri 18tis.
U BMW se nedavaji longlife oleje? U passata jsem menil kazdych 30tis. Kolik me to muze stat ta vymena?.
LL oleje se dávají. Mě to při proměnném intervalu u 530d vychází taky tak na těch 18 tis. km. Litr oleje SLX 0W30 stojí v BMW cca 800 Kč, TXT 5W30 550 Kč. Někde jsem četl, že u VW se sice mění LL olej po 30 tis. km, ale v polovině intervalu doporučují vyměnit filtr. Nevím, co je na tom pravdy, Major to tady určitě vysvětlí.
kamilio píše:Navigace proffessional zatim funguje super :lol: , ale jen v nemcine, anglictine a francouzstine, coz mi ani nevadi. V Nemecku skvely a v Praze to umi i ulice, coz jsem byl prekvapenej a desne se mi to hodi. Mam origo dvd 2005-1, nemate nekdo novejsi? Pokud ano, tak bych mel zajem, teda jestli fungujou i prepaleny dvd.
Už je i verze Navteq 2006-1, ale podrobnější mapa je TeleAtlas 05/06, dělá se zatím pouze na CD, ale mám dojem že v nových řadách BMW nefunguje.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od JaraX »

jakou dáváš Handsfree na jakej mobil? Ja mam origo nokiabluetooth a spokojenost.
kamilio

#5 Příspěvek od kamilio »

Vlasta píše:
kamilio píše:Taky musim jet za 500 km na vymenu oleje. Je tam nastaveno pri 18tis.
U BMW se nedavaji longlife oleje? U passata jsem menil kazdych 30tis. Kolik me to muze stat ta vymena?.
LL oleje se dávají. Mě to při proměnném intervalu u 530d vychází taky tak na těch 18 tis. km. Litr oleje SLX 0W30 stojí v BMW cca 800 Kč, TXT 5W30 550 Kč. Někde jsem četl, že u VW se sice mění LL olej po 30 tis. km, ale v polovině intervalu doporučují vyměnit filtr. Nevím, co je na tom pravdy, Major to tady určitě vysvětlí.
kamilio píše:Navigace proffessional zatim funguje super :lol: , ale jen v nemcine, anglictine a francouzstine, coz mi ani nevadi. V Nemecku skvely a v Praze to umi i ulice, coz jsem byl prekvapenej a desne se mi to hodi. Mam origo dvd 2005-1, nemate nekdo novejsi? Pokud ano, tak bych mel zajem, teda jestli fungujou i prepaleny dvd.
Už je i verze Navteq 2006-1, ale podrobnější mapa je TeleAtlas 05/06, dělá se zatím pouze na CD, ale mám dojem že v nových řadách BMW nefunguje.

K tomu oleji jsem zjistil, ze nejlepsi je Castrol SLX LL04 0W-30, coz odpovida bmw longlife 4. To je ten, co stoji 800 Kc? Jestli ano, tak to si ho radeji koupim pres ebay. Meni se soucasne s vymenou oleje i filtr? Auto rika, ze filtr snad jeste menit nemusim.
Nemas ten Navteq 2006-1 nahodou doma? Ze bys mi to za slusnou cenu prepalil. Opet se ptam, fungujou i prepaleny DVD pro navigaci?
kamilio

#6 Příspěvek od kamilio »

JaraX píše:jakou dáváš Handsfree na jakej mobil? Ja mam origo nokiabluetooth a spokojenost.

Handsfree bych chtel origo od BMW. Kdyz to tady bude drahy, tak se to pokusim sehnat z Nemecka nebo pres ebay. Mam tam zatim snad jen protazeny draty, respektive tu zakladni pripravu (0640).
Mobil mam zatim sonyericsson, ale budu kupovat novej. Ted se mi libi Samsung d820, ale jeste se zeptam u BMW prodejce jestli to bude kooperovat s bmw systemem.
Vlasta Člen Klubu
Člen Klubu

#7 Příspěvek od Vlasta Člen Klubu »

kamilio píše:K tomu oleji jsem zjistil, ze nejlepsi je Castrol SLX LL04 0W-30, coz odpovida bmw longlife 4. To je ten, co stoji 800 Kc? Jestli ano, tak to si ho radeji koupim pres ebay. Meni se soucasne s vymenou oleje i filtr? Auto rika, ze filtr snad jeste menit nemusim.
Při výměně oleje se mění i filtr. Za těch 800 je SLX LL04. Já jsem naposled kupoval LL01 (stejná specifikace jako LL04), ale už je to dýl za 550.
kamilio píše:Nemas ten Navteq 2006-1 nahodou doma? Ze bys mi to za slusnou cenu prepalil. Opet se ptam, fungujou i prepaleny DVD pro navigaci?
Nemám, ale vypálený DVD by mělo fungovat (v E39 funguje). Není nic jednoduššího, než obětovat 10 Kč za médium, vzít to, co máš a udělat si zálohu.
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
kamilio

#8 Příspěvek od kamilio »

Vlasta píše:
kamilio píše:K tomu oleji jsem zjistil, ze nejlepsi je Castrol SLX LL04 0W-30, coz odpovida bmw longlife 4. To je ten, co stoji 800 Kc? Jestli ano, tak to si ho radeji koupim pres ebay. Meni se soucasne s vymenou oleje i filtr? Auto rika, ze filtr snad jeste menit nemusim.
Při výměně oleje se mění i filtr. Za těch 800 je SLX LL04. Já jsem naposled kupoval LL01 (stejná specifikace jako LL04), ale už je to dýl za 550.
Nechci se s tebou prit, ale ten LL04 se zacal vyrabet az od roku 2004 a je primo urcen pro motory s partikel filtrem. Ten LL01 lze samozrejme pouzit, ale pisou ho az na 2. miste.
kamilio píše:Nemas ten Navteq 2006-1 nahodou doma? Ze bys mi to za slusnou cenu prepalil. Opet se ptam, fungujou i prepaleny DVD pro navigaci?
Nemám, ale vypálený DVD by mělo fungovat (v E39 funguje). Není nic jednoduššího, než obětovat 10 Kč za médium, vzít to, co máš a udělat si zálohu.
Ales-eastek

#9 Příspěvek od Ales-eastek »

handsfree se da sehnat taky levne v anglii,bud po ebay nebo na trhach...maj tu dost kruty nabidky primo od firem mobilu....mne nabizel k n70 zadarmo handsfree,coz jsem koukal jak dylinka...tak jestli mas znami v anglii tak si to porid treba odsud...ja sem takhle kupoval jednomu klukovi z bmwklubu kabely na clio...
kamilio

#10 Příspěvek od kamilio »

Ales-eastek píše:handsfree se da sehnat taky levne v anglii,bud po ebay nebo na trhach...maj tu dost kruty nabidky primo od firem mobilu....mne nabizel k n70 zadarmo handsfree,coz jsem koukal jak dylinka...tak jestli mas znami v anglii tak si to porid treba odsud...ja sem takhle kupoval jednomu klukovi z bmwklubu kabely na clio...

Ja jsem puvodne chtel origo bmw handsfree 8) , ale kdyz mi rekli co k tomu budu potrebovat 8O , tak si to asi rychle rozmyslim :cry: . Muzes mi poslat nejake odkazy na internet, abych se tam mohl podivat? Diky
ghoust

#11 Příspěvek od ghoust »

nějaké fotky nebudou???? :?: :D
Ales-eastek

#12 Příspěvek od Ales-eastek »

asi nejle4psi bude pro tebe ebay.co.uk,jen je tam malej problem,ze se muze stat,ze ti nebudou akceptovat evropskou kartu...ja sem s tim mel potize a nejen na ebay,ale co se tyce vubec nakupovani v anglii on line...takze kupuju jen na ang.karty...koukni tam.projedsi to,ja tam koupil uz nejaky veci i na bmw...radsi nebudu psat ani co a za kolik nebo tu nekoho jebne zavisti :D popripade,kdyz neco najdes v kvetnu jedu do cech na tyden za rodici...
matal Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matal Moderátor »

Gratulace.. foto pleas..
Někdo potřebuje auto, já má dvě BMW..
kamilio

#14 Příspěvek od kamilio »

matal píše:Gratulace.. foto pleas..

Neni nalestenej :cry: , tak se ho sem stydim umistit:D
O vikendu sem neco dam.
srle

#15 Příspěvek od srle »

kamilio píše:Neni nalestenej :cry: , tak se ho sem stydim umistit:D
O vikendu sem neco dam.

uz se tesim, ale hlavne at to vidi i ti co nejsou platicimi cleny :)
kamilio

#16 Příspěvek od kamilio »

srle píše:
O vikendu sem neco dam.

Ja jsem taky neplatic :oops: , tak nevim, jak sem ty obrazky umistit, hlavne jestli mi to pujde.
major

#17 Příspěvek od major »

kamilio píše:
srle píše:
O vikendu sem neco dam.

Ja jsem taky neplatic :oops: , tak nevim, jak sem ty obrazky umistit, hlavne jestli mi to pujde.
Musíš je poslat mailem někomu z platících (nejlépe adminovi) aby ti je sem hodil, já to bohužel nejsem :) .
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JaraX »

srle

#19 Příspěvek od srle »

dej je nekam na free web space.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JaraX »

Ted by to měli vidět i neplatiči

http://www.jarax.net/foto/?album=Kamili ... e90&page=1

nebo