Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
jaký olej do serva ??
-
- Klubové ID: 588
včera jsem kontroloval jestli je dost oleje v servu, mimochodem báječný přístup k tý nádržce...a koukal jsem že ten olej je hnus flus, tak bych ho rád vyměnil, ale nevím jaký tam patří, ten co tam je se zdál jako hnědý, cca v odstínu brzdové kapaliny , ale jako když tam je tak 20 let...o)))))
, a také se chci zeptat čím by to mohlo být že mi servo poměrně dost bzučí, zdá se mi dost hlučné, pokud začnu točit volantem do rejdu tak začne bzučet kapku víc, je to normální ??Servo je hnané tím řemenem co je všechno ostatní? nebo má svůj extra ???

- bavo
- Klubové ID: 581
já tam leju Donax TA od Shellu-dle mazacího plánu Shell.
Mimochodem ten samej co do převodovky.
litránek vyjde na cca 230kč
A barva je červená a bzučí mi to trochu taky,to víš,není to nový. Ze zkušeností bych řekl neřešit,až vyměníš olej,tak se to trochu zlepší,jinak
bys asi musel do repase čerpadla.
Řemen to má společnej a doporučuju ho sundat(je jen předepjatej pružinou
přes napínací kladku) a kouknout na ty kladky(jsou dvě),já měl ložiska
kladek nakaši,takže jsem je vyměnil(celý kladky samo,cca 1100kč obě)+
jsem nechal vzměnit ložiska v altíku,ty měli taky skoro dost(2k)..
Doufám že tady nekážu bludy a 323 je stejný jak 325
Mimochodem ten samej co do převodovky.
litránek vyjde na cca 230kč

A barva je červená a bzučí mi to trochu taky,to víš,není to nový. Ze zkušeností bych řekl neřešit,až vyměníš olej,tak se to trochu zlepší,jinak
bys asi musel do repase čerpadla.
Řemen to má společnej a doporučuju ho sundat(je jen předepjatej pružinou
přes napínací kladku) a kouknout na ty kladky(jsou dvě),já měl ložiska
kladek nakaši,takže jsem je vyměnil(celý kladky samo,cca 1100kč obě)+
jsem nechal vzměnit ložiska v altíku,ty měli taky skoro dost(2k)..

Doufám že tady nekážu bludy a 323 je stejný jak 325

ATF 22 (Dexron IID) nebo ATF 55 (dexron IIIF), množství 1,2 litru. Barva červená(ne hnědáyard píše:včera jsem kontroloval jestli je dost oleje v servu, mimochodem báječný přístup k tý nádržce...a koukal jsem že ten olej je hnus flus, tak bych ho rád vyměnil, ale nevím jaký tam patří, ten co tam je se zdál jako hnědý, cca v odstínu brzdové kapaliny , ale jako když tam je tak 20 let...o))))), a také se chci zeptat čím by to mohlo být že mi servo poměrně dost bzučí, zdá se mi dost hlučné, pokud začnu točit volantem do rejdu tak začne bzučet kapku víc, je to normální ??Servo je hnané tím řemenem co je všechno ostatní? nebo má svůj extra ???