Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Opět šíbr

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Olda H
Klubové ID: 574
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Olda H »

vím že šíbr se tu řeší už pár dnů, ale více či méně nepřišla žádná kloudná odpověď. Jsou rozebírány vlastní zkušenosti, ale co jak udělat a na co si dát pozor tu zatím nepadlo.
Zdá se mi, že mám šíbr položený níže a chtěl bych poradit jak ho dostat výš.
error-motohanz
Klubové ID: 2256

#2 Příspěvek od error-motohanz »

jde o to, muzes udelat to ze kdyz mas sibr zvedlej tak pod nim jsou takovy matky pod kterejma jsou vymezovaci podlozky se zoubkama ktery posunes z zvednes o kousek ten sibr, nebo sundej klicku srovnej sibr do "nulovy hodnoty" a pak nasad klicku taky v nulovy poloze....
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Olda H »

Nevím jestli si rozumíme. Šíbr mám v elektrice, ale to není podstatné. Jedná se mi o to, že když je zavřený, tak je o nějaký kousek níž než střecha. A navíc jsem ještě nesundával tapec ze šíbru a nechci něco podělat. Myslím si, ž už to tady někdo dělal a má zkušenosti. Né jenom "slyšel jsem že ..."
error-motohanz

#4 Příspěvek od error-motohanz »

sory ses nejakej divnej na to ze chces poradit, o elektrice jsi nic nepsal, a tam to plati totez a jestli neumis cist tak je to fakt problem, pisu tam ze ze zhora od strechy...a ten sibr jsem uz mel tolikrat z auta venku a rozdelanej ze ty reci o tom "nekde jesem slysel" jsou taky mimo...ale co se vubec snazim....
skautik Čestný člen
Čestný člen

#5 Příspěvek od skautik Čestný člen »

error-motohanz píše:sory ses nejakej divnej na to ze chces poradit, o elektrice jsi nic nepsal, a tam to plati totez a jestli neumis cist tak je to fakt problem, pisu tam ze ze zhora od strechy...a ten sibr jsem uz mel tolikrat z auta venku a rozdelanej ze ty reci o tom "nekde jesem slysel" jsou taky mimo...ale co se vubec snazim....
cece ty jsi posledni dobou nejakej podrazdenej :)
error-motohanz

#6 Příspěvek od error-motohanz »

njn...shoda okolnosti... :roll: ale vis co clovek mu chce poradit a on by radsi nekoho renomovanejsiho... :)
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Olda H »

hoši ale prd, nikoho neurážím a nikoho se nechci dotknout. Protože mám el. šíbr a ne manuál, tak samozřejmě neznám mezi nima rozdíl v mechanice. Vždy? se hned nemusíte čertit. A ta poznámka "slyšel jsem ...." je všeobecná a ne adresná. Já sem rád za každou kloudnou radu 8) :?
error-motohanz

#8 Příspěvek od error-motohanz »

:oops: promin jsem fakt nejakej posledni dny podrazdenej....mam sve dny... :lol:
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Olda H »

Je mi jasný že jsem se nevymáčkl dobře a napáskoval jsem poznámku na nasprávný místo, ale setkal jsem se s člověkem, kterej měl na vizitce "soudní znalec" v oboru automobilů a ještě navíc se kasal že už nějakejch dvacet let dělá německý auta. A nebyl schopnej proměřit čidlo na deskách. Takže proto ta poznámka o zkušenostech. :roll:
Petr_1

#10 Příspěvek od Petr_1 »

Když vyklopíš šíbr, tak jsou tam tři plochý matky, je k nim mizerný přístup. Musíš tam sáhnout zezadu zvenku od střechy. Pod dvěma krajníma jsou podložky do klínu a posouváním tech podložek zvedáš nebo znižuješ. Už nevím z hlavy jaký je tam klíč, myslím osmnáctka. Prostřední povolovat nemusíš. Jestli ti nesedí vepředu, jsou tam v rozích šroubky na hvězdičku, Je to vlastně taková kolíbka zafixovaná tema šroubkama. Povolíš a nastavuješ výšku. Snad jsem to popsal srozumitelně.
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Olda H »

tak chlapi díky moc. Zase jsem o něco chytřejší. :idea: :P
error-motohanz

#12 Příspěvek od error-motohanz »

Petr píše:Když vyklopíš šíbr, tak jsou tam tři plochý matky, je k nim mizerný přístup. Musíš tam sáhnout zezadu zvenku od střechy. Pod dvěma krajníma jsou podložky do klínu a posouváním tech podložek zvedáš nebo znižuješ. Už nevím z hlavy jaký je tam klíč, myslím osmnáctka. Prostřední povolovat nemusíš. Jestli ti nesedí vepředu, jsou tam v rozích šroubky na hvězdičku, Je to vlastně taková kolíbka zafixovaná tema šroubkama. Povolíš a nastavuješ výšku. Snad jsem to popsal srozumitelně.
Jojo to jsem psal predtim ja ale tohle od Petra je je asi srozumitelnejsi...
Olda H
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Olda H »

:) jasně. Dal jem si ty rady dohromady a už mi to je jasný. On totiž přišel čas po dvou letech zanedbávání se trochu přiučit a začít se věnovat autu. :oops:
Odpovědět