Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Pomeranc na laku

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ondra325

#1 Příspěvek od ondra325 »

Potreboval bych pomoct.Mam nastrikanou e36 a mistama je pomeranc potreboval bych ho nejak rozlestit.Nikdo mi rikal at to zbrousim houbickou 2000 a pak pastou prelestit.Na malem kousku jsem to zkousel a vypada to moc dobre ale bojim se toho jak to dlouho vydrzi....Nemate s tim nikdo zkusenosti?????Nechci to delat za mesic znova.Pripadne neznate nejakou znacku ty pasty????.......DIKY za odpovedi
kutil

#2 Příspěvek od kutil »

Pokud to máš čerstvě stříkaný tak to nech radši vyzrát tak 3-5 týdnu teďka s tím stejně moc nenafrajeříš jinak ti to zase sedne dobře vyzrále to máš až ti to pořadně propeče sluníčko tak po jedné sezóně hlavně u tmavých barev pokud to dobře uděláš tak to potom stačí párkrát do roka pouze voskovat a na ty pasty se zeptej v jakékoliv prodejně na autolaky určitě ti něco doporučej já dělám vše strojními lešticími pastami s ručním leštěním nemám zkušenosti.
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#3 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

No já bych to teda reklamoval, jeslti je to reklamovatelný :P
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CharlitoCZ »

určitě zkusit reklamovat, sice ta barva zraje, ale ten pomeranč tam už nevyleštíš... :?
ondra325

#5 Příspěvek od ondra325 »

Bohuzel to reklamovatelny to neni ponevadc jsme to strikali s tatou.Nemel jsem penize to nikomu davat tak jsme to udelali sami.Je to cerna metaliza.Takze rikate udelat to treba na jare???Nebo az v lete??Nejradsi bych to udelal hned ale asi to bude lepsi v lete cos?Aspon bych sem tam zatrel tupky od kaminku.Jo a ja to nastrikany 2 mesice
Speedy Čestný člen
Čestný člen

#6 Příspěvek od Speedy Čestný člen »

Ono to chce hlavně lakovat v suchu a teple. A ne moc barva na prvni nastrik. Respektive se nevracet s pistoli tam, kde uz jsi fouknul barvu. Rposte kdyz se to nepovede na 2 nastrik vsechno skryt, tak pak holt jeste 3.vrstvu...
marthyn
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od marthyn »

ondra325 píše:Bohuzel to reklamovatelny to neni ponevadc jsme to strikali s tatou.Nemel jsem penize to nikomu davat tak jsme to udelali sami.Je to cerna metaliza.Takze rikate udelat to treba na jare???Nebo az v lete??Nejradsi bych to udelal hned ale asi to bude lepsi v lete cos?Aspon bych sem tam zatrel tupky od kaminku.Jo a ja to nastrikany 2 mesice

2 měsíce není dlouhá doba. Některé laky a typy barev zrají i rok!
Já na leštění používát postup:
-Přebrousit brusným papírem se zrnitostí 2000 - POZOR na osté hrany a? je neprobousíš až na plnič!!!
-Strojně přeleštit leštičkou. Používám pastu( název 3M)
Při strojním leštění dávej pozor, aby jsi neleštil moc dlouho malou plochu. Lak se nadměrně zahřívá a hrozí jeho spálení!!!
Doporučuju udělat celé auto kvůli celistvosti.

Ruční leštění nemá cenu - ukroutil by sis ruce :lol:
Úplně nejlepší je to svěřit člověku, co to dělá na kšeft. Tady na fóru to někdo dělá, ale nevím jak jse jmenuje. Udělá ti celý auto za pár korun.Je tuším z moravy a je prej vynikající.
Tak jsem někdo na něho hoďte číslo........

Good luck :cool2:
Toydolls

#8 Příspěvek od Toydolls »

Zalezi jak moc je ten pomeranc videt! Pokud vic jako pomuzes si,ale bude to videt. Pokud je to na nejakych mensich dilech pak bych to nastrikal znovu
Pokud to mas dva mesice a bylo to aspon chvili v teple,tak bych uz na to sel.Zalezi tez od barvy jakou si pouzil a muze se stat,ze to zmatni. Na strasich autech sem to delal hned zadny dlouhy cekani,samo ruco - strojem to prave chce uz mit vyzraly

2 Speedy: No to je dobra rada,ale taky ta 3ti vrstva,aby ti nahodou nestekla nebo napak se to slilo vubec dohromady.Zalezi to na podminkach jaky mas,staci prasno a je to spatny, na pripravenem povrchu, mastnote, tlaku pistole atd. atd. Domaci podminky sou tezky
ondra325

#9 Příspěvek od ondra325 »

Nechal jsem to tyden zaschnout.Pak jsem do toho zkusil rypnout nehtem a bylo to dobry tak jsem s tim vyjel.Asi to necham na leto a udelam to strojne tata ma brusky tak to tim vezmu.Pastu koupim teda 3m a uvidime
ondra325

#10 Příspěvek od ondra325 »

diky za odpovedi
marthyn
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od marthyn »

Ne abys na to šel s normální flexou :lol: :lol: :lol:
standys208

#12 Příspěvek od standys208 »

:D neee.Dela nabytek a taky sem tam lesti laky.Kupoval nejaky pasty za 10t.KC
Marek-is

#13 Příspěvek od Marek-is »

Nekdy je lepsi nasetrit a zaplatit lakosa a samozrejme se zarukou.A to hned jinac vypada.
ondra325

#14 Příspěvek od ondra325 »

hm......na tom taky neco je ale penez moc nemam :(
Odpovědět