Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Sport. podvozek E36
-
- Klubové ID: 444
- Kontaktovat uživatele:
Začínám řešit otázku jaký sportovní (snížený) podvozek mám dát na E36 323i. Mám požadavky snížení max. 40/15 a tlumiče se štelováním tuhosti. Jenže nechci přijít moc o komfort. Je mi jasné že to bude tvrdší, jen nechci aby to bylo extra tvrdé...Které pružíny a tlumiče by jste doporučili. Co máte na svém autě. A jaké s něma máte zkušenosti...........
Ja mam pruziny AC Schnitzer 60/60 snizeni a daval jsem ted KONI podvozek a super. najeto na nem 2000km cca a nemuzu si vynachvalit. tuhost jsem nastavil na 50% dopredu i dozadu . na zimakach dobry , na letnich 17 je to trosku tvrdsi , ale za to paradni .Fikop píše:Začínám řešit otázku jaký sportovní (snížený) podvozek mám dát na E36 323i. Mám požadavky snížení max. 40/15 a tlumiče se štelováním tuhosti. Jenže nechci přijít moc o komfort. Je mi jasné že to bude tvrdší, jen nechci aby to bylo extra tvrdé...Které pružíny a tlumiče by jste doporučili. Co máte na svém autě. A jaké s něma máte zkušenosti...........
musis se s tim naucit jezdit a pak je to v pohode. Problém je hlavne kdyz silnicari blbe vyfrezujou cestu tak musis pomalu , ale i proto jsem daval podvozek kde si muzu nastavit i tuhost. nehoupe se to tak a v podstate uz vubec neskrkam spoilerem.Andre píše:Ty máš snížení 60/60? A je to bez problémů?
- Přílohy
-
- PA090029.jpg (68.4 KiB) Zobrazeno 2138 x
Ale s blatníkama jsi nedělal nic ne? Nemáš foto auta z profilu. Mohl bys mi to poslat na mail? on.kluch@volny.cz díkGeorgosAc píše:musis se s tim naucit jezdit a pak je to v pohode. Problém je hlavne kdyz silnicari blbe vyfrezujou cestu tak musis pomalu , ale i proto jsem daval podvozek kde si muzu nastavit i tuhost. nehoupe se to tak a v podstate uz vubec neskrkam spoilerem.Andre píše:Ty máš snížení 60/60? A je to bez problémů?
Blatniky jsou vytahnute.......Andre píše:Ale s blatníkama jsi nedělal nic ne? Nemáš foto auta z profilu. Mohl bys mi to poslat na mail? on.kluch@volny.cz díkGeorgosAc píše:musis se s tim naucit jezdit a pak je to v pohode. Problém je hlavne kdyz silnicari blbe vyfrezujou cestu tak musis pomalu , ale i proto jsem daval podvozek kde si muzu nastavit i tuhost. nehoupe se to tak a v podstate uz vubec neskrkam spoilerem.Andre píše:Ty máš snížení 60/60? A je to bez problémů?
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Mám komplet M-tech podvozek včetně stabilizátorů, tlumiče Kayaba... snížení podle tabulek by mělo být 25mm. Maximální spokojenost... myslím že je to ideální kompromis.

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem našel nějaké Koni tlumiče na Ebay. Potřeboval bych zjistit jestli maji nastavitelnou tuhost.
http://cgi.ebay.de/Sportstossdaempfer-g ... dZViewItem
Doufám že se v tom někdo vyzná.....
-
- Kontaktovat uživatele:
Jen jsem se chtěl zeptat jak nastavuješ tuhost tlumiču? Musíš něco demontovat nebo tak něco?GeorgosAc píše:Ja mam pruziny AC Schnitzer 60/60 snizeni a daval jsem ted KONI podvozek a super. najeto na nem 2000km cca a nemuzu si vynachvalit. tuhost jsem nastavil na 50% dopredu i dozadu . na zimakach dobry , na letnich 17 je to trosku tvrdsi , ale za to paradni .Fikop píše:Začínám řešit otázku jaký sportovní (snížený) podvozek mám dát na E36 323i. Mám požadavky snížení max. 40/15 a tlumiče se štelováním tuhosti. Jenže nechci přijít moc o komfort. Je mi jasné že to bude tvrdší, jen nechci aby to bylo extra tvrdé...Které pružíny a tlumiče by jste doporučili. Co máte na svém autě. A jaké s něma máte zkušenosti...........
Podle me nemaji, stelovaci by stali 3x tolik... Vlastne tam ani nikde nevidim napsano ze jsou to Koni...Fikop píše:Tak jsem našel nějaké Koni tlumiče na Ebay. Potřeboval bych zjistit jestli maji nastavitelnou tuhost.
N54 PWR
Ja mam stelovaci KONI .. pruziny kterejme nemuzu prijit na jmeno ( fakt si to nezapamatuju) a Mkovej zadni stabilizator a zda se mi to dobry .. tlumice uz jsou starsi takze uz to neni co to bejvalo ale porad je to vyrazne lepsi nez serie. Co me opravdu stve je mdly rizeni .. ale to sem asi nepatri
.. Myslim ze -20 az -25 s relativne susnejma tlumicema je asi idealni kompromis. Zadnej velkej komfort stejne nelze u trojek cekat.

-
- Kontaktovat uživatele:
No to máš pravduLukas H. píše:Vlastne tam ani nikde nevidim napsano ze jsou to Koni...Fikop píše:Tak jsem našel nějaké Koni tlumiče na Ebay. Potřeboval bych zjistit jestli maji nastavitelnou tuhost.

Tak to by jsi dobre udelal...LOPOLO píše:myslim ze vsechny ale zadny koncetiny bych kvuli tomu do plasmy nedavalLukas H. píše:Nemas stelovaci jen ty predni?LOPOLO píše:Ja mam stelovaci KONI ..

http://www.koni.com/_cars/_products/cat ... 4_2005.pdf
N54 PWR
- Huska
- Klubové ID: 200
- Kontaktovat uživatele:
Too Speedy:
no jo furt
po všem co jsem o tlumičích přečetl než jsem vybral tak KYB jsou papírově lepší. Bohužel nemůžu porovnat sám, protože když jsem auto koupil nebyly tlumiče nic moc. To že je podvozek M-tech jsem zjistil při montáži nových tlumičů kdy je na všech dílech vyražen znak BMW + znak M-tech. Kosti na stabil. jsou obyč. Takže tak trochu štěstí při koupi.
no jo furt